Ο Ινφαντίνο το ξέχασε, ο Βασιλειάδης δεν θέλει να το θυμάται


Στις 18 Μαϊου 2017, στα γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη, έγινε συνάντηση του προέδρου της Τζιάνι Ινφαντίνο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να συζητήσουν για το «ελληνικό πρόβλημα». Πέρα από τις αερολογίες, το πιο ουσιαστικό που προέκυψε έχει να κάνει με τη δέσμευση του Βασιλειάδη ότι θα επανέφερε το νόμο Ορφανού, τον οποίο κατάργησε ο Κοντονής, προκειμένου να κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Όμως, μια που το είπαν, μια που το ξέχασαν.  Ο νόμος , που δεσμεύτηκε ο Βασιλειάδης παραμένει στη «ναφθαλίνη», επειδή δεν… βολεύει Κυβέρνηση και «εξυγίανση»! Και σα να μην έφτανε αυτό ο Βασιλειάδης εξακολουθεί να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, ζητώντας μόνο από το ποδόσφαιρο να λαμβάνει μέτρα, να αυτοπροβάλλεται και να μην… τρέχει κάστανο για να ένα θέμα (σ.σ. ο νόμος για το αυτοδιοίκητο) που συμφωνήθηκε!
Από κει και πέρα το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ για τη συγκεκριμένη συνάντηση (σ.σ. δώστε βάση στην τελευταία παράγραφο) ανέφερε τα εξής: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα στη Ζυρίχη αρχικά με τον πρόεδρο της FIFA, κ. Τζιάνι Ινφαντίνο και στη συνέχεια με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA.
Συζητήθηκε το συνολικό πλαίσιο των προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, όπως τα θέματα χρηστής διοίκησης, διαφάνειας, ασφάλειας, διαιτησίας και αποφασιστικής πάταξης της βίας, προκειμένου να προχωρήσει ένα πλαίσιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έγινε δε κατανοητό, ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην αθλητική νομοθεσία προϋποθέτει τη θέσπιση κανόνων που διασφαλίζουν τα ανωτέρω, ως βασική προϋπόθεση εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης».