«Κανονισμοί από την αρχή»


***Παρέμβαση Ολυμπιακού στην Superleague για να μπει τάξη στο ποδόσφαιρο
***Με την συγκεκριμένη θέση συμφώνησαν πολλές ΠΑΕ στο ΔΣ της διοργανώτριας, την περασμένη Παρασκευή (11/05)
***Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζήτησε να καταργηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας, όμως εξετάζουν αλλαγή κανονισμού, ώστε να μην αφαιρούνται βαθμοί για δηλώσεις και ανακοινώσεις


Αισθητή την παρουσία τους έκαναν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στο ΔΣ της Superleague, την περασμένη Παρασκευή, (11/05), όπου παρέστησαν οι αντιπρόεδροι Τάκης Αγραφιώτης, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και ο νομικός σύμβουλος, Αργύρης Λίβας. Οι Πειραιώτες, κατά τη διάρκεια της τροποποίησης των κανονισμών έδειξαν ότι έχουν προτάσεις για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η θέση του Ολυμπιακού είναι ότι οι τροποποιήσεις στους κανονισμούς, δηλαδή τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο, δεν συνεπάγονται με βήματα προς τα εμπρός. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να οι κανονισμοί να γίνουν από την αρχή, προκειμένου να μπει τάξη. Με την συγκεκριμένη θέση συμφώνησαν αρκετοί εκπρόσωποι ομάδων, όπως και οι Στράτος, Γκαγκάτσης, όμως το θέμα είναι η ουσία… Αξίξει να σημειώσουμε ότι οι κανονισμοί επαναδιατυπώθηκαν πέρσι το καλοκαίρι, δήθεν από την FIFA, αλλά είναι τόσο πρόχειροι, δεν λείπουν και οι φωτογραφικές διατάξεις, με αποτέλεσμα για το... χάλι τους να εκτίθεται και η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Αντιγραφή των κανονισμών της FIFA ήταν οι προπέρσινοι, όμως έκαναν... εξυγίανση και τους έκαναν... μπάχαλο!
Θέση πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και με αφορμή όσα ακούγονται από τις άστεγες τηλεοπτικά ομάδες, όπως οι Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης αλλά και τους δυο που θα ανέβουν από την Football League (Αρης, ΟΦΗ), ενώ ο Παναθηναϊκός αναμένεται να βρει εύκολα. «Μην απειλείτε ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όσοι δεν έχετε τηλεοπτική στέγη. Να κάνουμε ένα ΔΣ για να συζητήσουμε συνολικά το πρόβλημα και πως μπορεί να βοηθήσει η Λίγκα. Επίσης, να συζητήσουμε κι αν η Superleague είναι βιώσιμη, χωρίς ποσοστό από τα τηλεοπτικά. Όμως, πρέπει να κοιταχθούμε στα μάτια και να συζητήσουμε τι πρωτάθλημα θέλουμε, όχι κάποιοι να αλλάζουν απόψεις ανάλογα με τα συμφέροντά τους», τόνισε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης.
Ο Ολυμπιακός ζήτησε να καταργηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας, μια δικαστική επιτροπή που δεν παράγει έργο, όμως εξετάζουν αλλαγή κανονισμού για να μην αφαιρούνται βαθμοί για δηλώσεις και ανακοινώσεις, σε συνεννόηση με την ΕΠΟ.
Εξώδικο για τη χορηγία

Εξώδικο για την καθυστέρηση μιας δόσης για τη χορηγία του πρωταθλήματος, αλλά και για τη δόση του Μαϊου, θα στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίγκα στις εταιρίες «Σουρωτή» και «Μακεδονία Παλλάς», συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Κάποιοι προβλέπουν όχι μόνο ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αλλά κινδυνεύει και η συμφωνία, ενόψει τις επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Για να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν και τι θα κάνουν οι αποκαλούμενες «μικρομεσαίες» ΠΑΕ;