Γραμμένος: «Για μια καινούρια αρχή»


Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ για τον σημερινό (12/05) τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ:

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος 2018, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είναι το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου και ως είθισται στα διεθνή ποδοσφαιρικά δρώμενα, το κλείσιμο της «αυλαίας» της σεζόν, που αποτελεί παραδοσιακά γιορτή του ποδοσφαίρου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, στο Ολυμπιακό Στάδιο, με 40.000 θεατές, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μια καινούργια αρχή σε όλα τα επίπεδα: για την προβολή μιας διαφορετικής ποδοσφαιρικής εικόνας εντός κι εκτός Ελλάδος, για μια εντελώς διαφορετική προσπάθεια να επιστρέψουμε στις αρχές μας.
Σε αυτή την προσπάθεια η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. κι εγώ προσωπικά καλούμε όλους τους παράγοντες του τελικού να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να συνεισφέρουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στη διεξαγωγή ενός τελικού αντάξιου του ονόματος των ιστορικών φιναλίστ με τις κοινές ρίζες.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη δίνη δυσάρεστων εξελίξεων το τελευταίο διάστημα. Κεντρική προτεραιότητα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. παραμένει η έξοδος από το αρνητικό αυτό κλίμα, απόρροια των συσσωρευμένων παθογενειών των τελευταίων ετών, και η επιβολή ενός νέου θεσμικού πλαισίου ανάπτυξης του αθλήματος μας.
Δουλεύουμε με συνέπεια και συνεργαζόμαστε με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές πάνω στο νέο προφίλ του ποδοσφαίρου μας. Σας καλούμε στην ενεργό υποστήριξή σας, προκειμένου να απολαμβάνουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας άθλημα.
Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ!