Φυσικά και έχουν βγει οι πίνακες!


***Αλλωστε, φαίνεται και από τους ορισμούς, όπως φαινόταν και πέρσι

Το σχέδιο υπάρχει από καιρό και παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κάποιοι διαιτητές και βοηθοί ήταν τελειωμένοι, ενόψει της σεζόν 2018-19, πριν ξεκινήσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Μια ματιά να ρίξει κάποιος στους ορισμούς, δηλαδή στο πόσα παιχνίδια έπαιξε ο κάθε ρέφερι, ο κάθε ρέφερι και ο κάθε παρατηρητής, μπορεί εύκολα να βγάλει το συμπέρασμα ότι οι πίνακες ήταν… δυο ταχυτήτων.
Οποιος, σύμφωνα με όσα λέγονται και στη διαιτητική πιάτσα, αναλύσει και τις τιμωρίες, πάλι μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός. Οι ρέφερι της δεύτερης ταχύτητας αν έκαναν κάποιο λάθος έβγαιναν… νοκ άουτ για διάστημα πέντε αγωνιστικών, ενώ για παρόμοιο λάθος οι ρέφερι της πρώτης ταχύτητας είτε είχαν ασυλία, είτε τους… εξόντωναν με ποινή τριών αγωνιστικών το πολύ. Οσοι έμεναν παραπάνω (Βάτσιος, Ευαγγέλου) έκαναν… ρελάνς με σερί ορισμούς, κάτι που δεν ίσχυε για τους ρέφερι της δεύτερης ταχύτητας, αυτούς που θέλουν «να φάνε». Χώρια τα σενάρια ότι άλλαζαν εκθέσεις με καλύτερο ή χειρότερο βαθμό, ανάλογα με την περίπτωση.
Κατά σύμπτωση ίδιο σκηνικό υπήρχε και πέρσι, εποχή που τους ορισμούς έκαναν Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Παράλληλα, τέτοια εποχή, φαινόταν ποιος θα βγει και ποιος κινδυνεύει.
«Κομβικό» είναι και τι θα αλλάξουν στο νέο κανονισμό όσον αφορά στον τρόπο στελέχωσης των πινάκων.