Οι… βόλτες της επιστολής στον Περέιρα, καθώς κατέληξε «νερόβραστη»

***Αποτελεί μεγάλη επιτυχία ότι δεν του ζήτησαν και συγγνώμη, αν και τους απαξίωσε και τους έβγαλε ανίκανους


Καλύτερα να μην έστελναν οι διαιτητές και βοηθοί της Superleague επιστολή στον Περέιρα, με αφορμή την απαξίωσή τους μετά τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου. Ηταν μόνο για τα μάτια του κόσμου, αφού δεν περιείχε τίποτα το ουσιαστικό. Όμως, αυτή η επιστολή δεν ήταν η αρχική, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε «ψαλίδι» και «κοπτοραπτική», με συνέπεια να προκύψει μια επιστολή που δεν αναφέρει τίποτα. Λέγεται πως η αρχική ήταν πολύ σκληρή και θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στον Πορτογάλο και στις σχέσεις του με τους διαιτητές, η τελική, δηλαδή αυτή που έστειλαν, ήταν ένα… παραμυθάκι!
Η επιστολή, μέχρι να σταλεί, έκανε… βόλτες. Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε και παρέμβαση από πλευράς ΚΕΔ για να μην στείλουν καθόλου αλλά το έκαναν, επειδή η είδηση ότι θα στείλουν είχε πάρει διαστάσεις. Όμως, η καθυστέρηση της αποστολής είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει ψυχραιμία, ενώ δόθηκαν και εξηγήσεις από τον Περέιρα προς τον έναν εκ των επικεφαλής του άτυπου συνδικαλιστικού οργάνου. Μάλιστα υπήρξαν διαιτητές που εξεπλάγησαν από το… χαλαρό ύψος της ανακοίνωσης αφού περίμεναν να είναι σκληρή, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει. Αρκετοί διαιτητές ανέφεραν ότι καλύτερα να μην αντιδρούσαν, πάντα με αφορμή το πολύ «χαλαρό»περιεχόμενο της επιστολής.
Στην επιστολή τους οι ρέφερι δεν διαψεύδουν ευθέως τον Περέιρα, ο οποίος στην δική του επιστολή προς τους διαιτητές ανέφερε ότι όρισε τον Μπορμπαλάν, δηλαδή ξένο διαιτητή σε τελικό Κυπέλλου μετά από 43 χρόνια, δήθεν για να τους προστατεύσει από το «εχθρικό περιβάλλον». Βέβαια, ο Πορτογάλος το έκανε αυτό, επειδή η ΑΕΚ ήθελε τον Παπαπέτρου και ο ΠΑΟΚ τον Σιδηρόπουλο, ενώ δεν συμφωνούσαν σε άλλη λύση. Εκεί κατάντησε την ελληνική διαιτησία.