Δίδαξε το 50-50 ο Μπορμπαλάν


***Ο Ισπανός ρέφερι δικαίωσε τον Ολυμπιακό που ζητούσε ξένους διαιτητές στα ντέρμπι

«Στρατιωτάκια, αμίλητα, ακούνητα», ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ μπροστά στον διαιτητή του τελικού, Νταβίντ Μπορμπαλάν. Αλλωστε, ο Ισπανός ρέφερι από την αρχή τους έδειξε ότι δεν χαριζόταν, βγάζοντας τις προβλεπόμενες, από τον κανονισμό, κάρτες για να τους κόψει τον βήχα, με αποτέλεσμα οι Μαουρίτσιο και Βράνιες να μην τελειώσουν το παιχνίδι, ενώ στο τέλος αποβλήθηκε ο Βαρέλα. Ο 45χρονος Ιβηρας διαιτητής, στο πρωτελευταίο παιχνίδι της καριέρας του (σ.σ. έχει ένα ακόμη στην Ισπανία, δικαίωσε τον Ολυμπιακό που ζήτησε επίσημα ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Με ρέφερι σαν τον Μπορμπαλάν και τους βοηθούς του δεν θα αλλοιώνονταν να βαθμολογία του πρωταθλήματος, καθώς οι Ελληνες διαιτητές και βοηθοί, διεθνείς και μη, έβαζαν το ένα αγωνιστικό μπλόκο μετά το άλλο στους «ερυθρόλευκους», κόβοντάς τους βαθμούς και την ίδια ώρα «χάριζαν», πάντα αγωνιστική η κριτική, στους ανταγωνιστές του, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Όλα αυτά για να… ποτιστεί η σαπίλα της «εξυγίανσης» που είχε… συμπαραστάτη της μια άθλια προπαγάνδα. Και όχι μόνον! Αρνητική πρωταγωνίστρια σε όλο αυτό το σκηνικό ήταν η Κυβέρνηση, με τους Τσίπρα, Καμμένο, Κοντονή, Βασιλειάδη και όχι μόνο.
Ο στόχος των… εξυγιαντών ήταν να πληγεί ο Ολυμπιακός, που έστω και έτσι όπως ήταν μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Και θα το είχε πάρει, αν κάποια «διαιτητάκια» και «βοηθούληδες», που έπρεπε να είχαν φύγει από χθες, επειδή είναι ακατάλληλοι και με τη… βούλα των αρμοδίων, δεν του είχαν κόψει βαθμούς και δεν χάριζαν, ταυτόχρονα, στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Οι τρεις αποβολές του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου εξέθεσαν πολλούς, όπως και η συνεργασία του με τους βοηθούς και τους επιπρόσθετους. Ηρθαν στην Ελλάδα για να σφυρίξουν ό,τι βλέπουν για να εφαρμόσουν τον κανονισμό και όχι να κάνουν …εξυγίανση.
Φυσικά, δεν δικαιώθηκε κανένας Γραμμένος και κανένας Περέιρα. Αντίθετα, εκτέθηκαν, ειδικά ο Πορτογάλος και η εν Ελλάδι παρέα του που διατήρησαν στον πίνακα τους, και με δική τους… γνωμάτευσης, ανίκανους διαιτητές και βοηθούς, δίνοντας ταυτόχρονα ασυλία σε όσους έκοβαν βαθμούς από τον Ολυμπιακό με κόντρα υποδείξεις, και παράλληλα χάριζαν στους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Η FIFA, αν δεν έχει επηρεαστεί από τα εγχώρια συμφέροντα οφείλει να μεριμνήσει με γνώμονα να μην αλλοιωθεί και την επόμενη σεζόν η βαθμολογία, όπως και το Κύπελλο, παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις. Αλλωστε, για τη διαιτησία δεν φώναζε μόνο ο Ολυμπιακός, δεδομένου ότι εκδόθηκαν ανακοινώσεις από το σύνολο των ομάδων. Όμως, οι αρμόδιοι, θυμηθείτε το ρητό με τον γάιδαρο και το σαμάρι, ήθελαν να πάρουν μέτρα για τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις, προκειμένου να μην τους ξεγυμνώνουν, και όχι για τις κακές διαιτησίες που αν ήταν καλές, δεν θα υπήρχαν παράπονα. Η μάχη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έπληξε το κύρος του ποδοσφαίρου και το βύθισε στο σκοτάδι. Πρώτοι από όλους απαξιώθηκαν οι διεθνείς διαιτητές και δεν ορίστηκε Ελληνας στον τελικό, αφενός επειδή όλη τη σεζόν γελούσε όλη η Ελλάδα με τα λάθη τους, αφετέρου επειδή δεν τα… έβρισκαν οι αντίπαλοι.
Φυσικά, αυτό δεν τιμά ούτε την FIFA, που κακά τα ψέματα… ευλόγησε τις αποφάσεις που πήραν, δεν τιμά ούτε τον Περέιρα που έδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας ξένο διαιτητή, όταν δεν τον έπαιρνε άλλο και ταυτόχρονα δεν τιμά ούτε τους Ελληνες ρέφερι και βοηθούς (διεθνείς και μη).