Πρώτα ο Κουκουλάκης θα… χτίσει το VAR, μετά θα το… γκρεμίσει - Όπως απέτυχε στους ορισμούς

***Τον διώχνει η FIFA, τον κρατάει ο Γραμμένος
Εν χορδαίς και οργάνοις, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος προανήγγειλε ότι στο VAR θα εφαρμοστεί το «Γερμανικό μοντέλο» και επικεφαλής του, δηλαδή στο αποκαλούμενο και «σκοτεινό δωμάτιο», θα είναι ο Κουκουλάκης «που θα βλέπει όλα τα παιχνίδια και θα ειδοποιεί τον διαιτητή, στον οποίο θα ανήκει η τελική απόφαση». Όμως, ο Γραμμένος συνελήφθη αδιάβαστος, καθώς ο Ελερέι τόνισε ότι υπεύθυνοι του VAR δεν γίνεται να μπουν μέλη της ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα ο Αγγλος, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA τόνισε ότι θα υπάρχουν τρεις άνθρωποι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ελέγχου (operating room): Ο Video Assistant Referee (VAR), ο Assistant VAR (AVAR) και ο Replay Operator. Οι δύο πρώτοι πρέπει να είναι εν ενεργεία διαιτητές ή έμπειροι παλαίμαχοι διαιτητές, αλλά όχι μέλη Επιτροπών διαιτησίας ή εν ενεργεία παρατηρητές και ο τρίτος τεχνικός.
Όμως, οι θαυμαστές του Κουκουλάκη, ναι υπάρχουν και τέτοιοι που θεωρούν ότι έχει προσόντα ως παράγοντα της διαιτησίας και ένας από αυτούς είναι και ο Περέιρα, ο άλλος ο Γραμμένος, δεν πρέπει να ανησυχούν. Τώρα είναι υπεύθυνος για την εγκατάστασή του VAR, μετά θα γίνει αναδόμηση της ΚΕΔ για να μπει στο πόστο-κλειδί.
Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να αποτύχει το πείραμα του VAR. Μήπως απέτυχαν και δεν το ξέρουν; Δηλαδή, ο Κουκουλάκης, που μαζί με τον Τριτσώνη, απέτυχε στους ορισμούς και αποτελεί την αιτία της έλευσης του Περέιρα θα μπει υπεύθυνος για τον έλεγχο του VAR; Γιατί να μην μπουν εν ενεργεία διαιτητές;
Χώρια που ένα άλλο θέμα είναι ότι ο Ελερέι είπε πως το VAR στην Ελλάδα θα λειτουργεί σε 3-4 παιχνίδια ανά αγωνιστική. Πως θα επιλέγονται αυτά;
*Στο χθεσινό σεμινάριο ο Κουκουλάκης μετέφραζε τον Ελερέι,