Συμπεριφέρεται σαν ΚΕΔ… Μπανανίας

***Πως ο Περέιρα ως επικεφαλής δεν αγγίζει τα προβλήματα της διαιτησίας και βρίσκει τρόπους να… ξεφεύγει από αυτά



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ) - 18/04
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Θέλουμε να έχουμε μια ανοιχτή σχέση με τα media», υποσχέθηκε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα στη Συνέντευξη Τύπου, τη μια και μοναδική που παραχώρησε στις 8 Αυγούστου. Μια που το είπε ο Πορτογάλος και μια που το ξέχασε, αφού η διαφάνεια είναι άγνωστη λέξη για τη διαιτησία!
Παράλληλα, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Πορτογάλος, επικεφαλής της ΚΕΔ «εμφανιζόταν», είτε με επιστολές προς της ΕΠΣ και τους διαιτητές, είτε με την περιοδεία του ανά την Ελλάδα για να παρουσιάσει το τετραετές πλάνο ανάπτυξης της διαιτησίας, παρότι η ΕΠΟ υποχρεούται να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την Συνθήκη Διαιτησίας της UEFA που ουσιαστικά είναι το ίδιο. Όμως, ποτέ δεν άγγιζε το πρόβλημα που είναι οι ορισμοί της πλάκας σε συνδυασμό με τα φάλτσα των διαιτητών.
Τα λάθη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, βυθίζοντας τη διαιτησία στην πλήρη ανυποληψία. Συμπέρασμα: Ο Περέιρα έδινε την εντύπωση πως πετούσε τη μπάλα στην κερκίδα, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα ίδια και τα ίδια.
Μετά και το τελευταίο σεμινάριο για το VAR, ενώ το πρόβλημα στη διαιτησία κορυφώθηκε, επιβεβαιώνεται ότι η ΚΕΔ δεν θέλει να αγγίξει την… καταιγίδα των λαθών, τα οποία διαμορφώνουν αποτελέσματα και αλλοιώνουν τη βαθμολογία. Η συμπεριφορά φαίνεται σαν ΚΕΔ… Μπανανίας. Λες και αυτά γίνονται σε άλλη χώρα, αφού αποφεύγει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα. Είναι… κανόνας να ρίχνει τη μπάλα στην κερκίδα και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες που αναλογούν, τόσο στον Περέιρα, όσο και στους υπόλοιπους, κυρίως στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

 -Ούτε μια δικαιολογία, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Ούτε ένας απολογισμός. Αν νομίζουν ότι η διαιτησία πάει καλά, ας μας το πουν για να βγάλει και ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Το μεγάλο κατόρθωμα της «εποχής Περέιρα» είναι ότι τη διαιτησία αμφισβήτησαν μέχρι και 1000 % ευνοημένοι, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, και αυτό δεν έχει να κάνει με ανθρώπινα λάθη…
-Επιλεκτικές είναι μέχρι και οι τιμωρίες των διαιτητών. Εξαρτάται ποιος διαιτητής κάνει το λάθος και σε ποια ομάδα. Για το ίδιο λάθος ένας ρέφερι ή βοηθός μένει εκτός για τρεις αγωνιστικές και ένας άλλος για πέντε. Όμως, το συγκεκριμένο… κριτήριο κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει, από την στιγμή που αυτοί που επιστρέφουν στις τρεις αγωνιστικές κάνουν λάθη ξανά και ξανά!