Βγάζει… μάτια το σκάνδαλο


***Γελάει ο κόσμος! Αν και υπάρχουν πολλά δεδομένα σε βάρος της η ΑΕΚ δεν κλήθηκε σε απολογία ως υπαίτια για την οριστική διακοπή
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
*«Δεν παίζουμε με μπράβους και πιστόλια», ήταν η θέση της ΑΕΚ για τα γεγονότα της Τούμπας.
*Ξεκάθαρη και η άρνηση του Βασίλη Δημητριάδη στο ηχητικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, από το οποίο προκύπτει και η ευθύνη για τη μη συνέχιση του παιχνιδιού. Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο παρουσία του διεθνή ρέφερι, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης καλεί τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη «ελάτε έξω να παίξουμε» και ο δεύτερος του απαντά: «Με όπλο; Θα μας σκοτώσουν!».
*Η δήλωση του Χιμένεθ ότι «ο Μελισσανίδης είπε να μη βγούμε στο γήπεδο»
*Ξεκάθαρη η απόφαση του Κομίνη να συνεχιστεί το παιχνίδι με το σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς ο τέταρτος Στυλιαράς (Αιτ/νιας) βγήκε για να ελέγξει τον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με είδηση που μεταδόθηκε και από το συνδρομητικό κανάλι το βράδυ της 11ης Μαρτίου, όμως ακολούθησε ο… φόβος της ΑΕΚ. Παράλληλα, να αναφέρουμε ότι δεν προβλέπεται διακοπή αγώνα λόγω φόβου και με τη συγκεκριμένη αβλεψία του αθλητικού δικαστή όλες οι ομάδες θα λένε ότι φοβούνται!!!
*Η ένσταση του ΠΑΟΚ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες στρέφεται εναντίον της ΑΕΚ, την οποία θεωρεί υπαίτια για τη μη συνέχιση του αγώνα.
*Το φύλλο αγώνα από το οποίο βγαίνουν συμπεράσματα.
Αρα, με βάση τα παραπάνω βγάζει ή όχι μάτια το σκάνδαλο που η ΑΕΚ δεν κλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας ως υπαίτια για τη μια διεξαγωγή του αγώνα;
Και από όσα γράφει ο Κομίνης στο φύλλο αγώνα προκύπτει ότι η ΑΕΚ είναι υπαίτια για την οριστική διακοπή του, απλά απομένει το θέμα να ξεκαθαρίσει, πιθανόν με συμπληρωματική έκθεσή του. «Ο Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κύριου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα».
«Καυτά» ερωτήματα
Μήπως στην ΑΕΚ τρομοκρατήθηκαν επειδή ο Κομίνης τους είπε ότι στο σκορ είναι 1-0; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων; Η ουσία είναι ότι ο Κομίνης πήρε απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνα και στην ΑΕΚ δεν υπάκουσαν.
Η διπλή υπαιτιότητα
Το γράψαμε και χθες, καθώς δεν υπερβάλλουμε ότι με βάση τον ΚΑΠ προβλέπονται ποινές για υπαιτιότητα και των δυο ομάδων σε περίπτωση διακοπής αγώνα. «Εάν ο αγώνας δεν τελέστηκε ή δεν έληξε με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων δεν προσμετράται για την έκτιση ποινών για καμία από τις ομάδες και οι ως άνω ποινές επιβάλλονται και στις δύο ομάδες», αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 21 του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα η ποινή στην ΑΕΚ μπορεί να είναι -3 βαθμοί για φέτος ή -2 για του χρόνου (άρθρο 21, παράγραφος 3 , ΙΙ, γ), ενώ αν θεωρηθεί αποχώρηση μετά την έναρξη αγώνα το άρθρο 21, παράγραφος 3 , ΙΙ, δ αναφέρει ότι η ομάδα τιμωρείται: «Με αφαίρεση δέκα (10) βαθμών και χρηματική ποινή από 8.000,00 έως 40.000,00 Ευρώ».
*Η περίπτωση του τραυματισμού του Γκαρθία είναι διαφορετική. Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός υπήρχε ξεκάθαρη περίπτωση τραυματισμού προπονητή από ρολό ταμιακής μηχανής.