ΕΠΣ Καρδίτσας: Μήνυμα ανθρωπιάς στο πλαίσιο του τελικού κυπέλλου


Το Καρδιτσιώτικο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο πέτυχε σήμερα (21/3) το πιο όμορφο γκολ, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να αποτελέσει την κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς απέναντι σε γονείς και παιδιά, που ο «κεραυνός» χτύπησε την πόρτα τους και δίνουν πραγματική μάχη για τη ζωή!

Ο 42ος τελικός κυπέλλου ΕΠΣΚ «Ανδρέας Γεωργίου» έστειλε μήνυμα ανθρωπιάς, αφού με πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης που βρήκε συμπαραστάτες και τα Σωματεία-φιναλίστ του φετινού θεσμού, ενισχύθηκε έμπρακτα ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα».

Από νωρίς στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας είχε τοποθετηθεί περίπτερο στην είσοδο του κολυμβητηρίου με ενημέρωση της δράσης της «Φλόγας» και κουτί στο οποίο οι φίλαθλοι του τελικού μπορούσαν να συνεισφέρουν οικονομικά στον Σύλλογο.

Πέραν της συγκεκριμένης ενέργειας, η απόφαση για διάθεση του 40% των εσόδων από τα εισιτήρια, καθώς και η εξ’ολοκλήρου αμοιβή της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού ήρθε να ανάψει τη «Φλόγα» που ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων και τους φέρνει πιο κοντά.


Απότιση φόρου τιμής με ρίγη συγκίνησης στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΚ για τον Ανδρέα Γεωργίου!
Με συναισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και βαθιάς ποδοσφαιρικής συνείδησης για το μέγεθος της προσφοράς του στο Καρδιτσιώτικο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΣ Καρδίτσας απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο Ανδρέα Γεωργίου, στα πλαίσια του 42ου κυπέλλου ΕΠΣΚ.

Με τον θεσμό από σήμερα και στο εξής να φέρει το όνομά του, εκατοντάδες φίλαθλοι, εκπρόσωποι Σωματείων, προπονητές, αθλητικοί και πολιτικοί φορείς της περιοχής, βρέθηκαν στο ΔΑΚ της Καρδίτσας για να τιμήσουν τον άνθρωπο που συνδέεται άρρηκτα με το τοπικό ποδόσφαιρο μας.

Ο Ανδρέας Γεωργίου, γιος του Αχιλλέα Γεωργίου, δεύτερου κατά σειρά προέδρου στην ιστορία της ΕΠΣ Καρδίτσας, αποτέλεσε παράδειγμα έγκριτου δικηγόρου που επί σειρά ετών εκπροσώπησε την Ένωση ως νομικός της σύμβουλος, υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα από διαφορετικούς ρόλους και σε διαφορετικά Σωματεία, έχοντας αναλάβει και πρόεδρος της Αναγέννησης και μέχρι την τελευταία του πνοή έδωσε σκληρές μάχες για την πρόοδο του αθλήματος και για τη δίκαιη αντιμετώπισή του.



Έτσι, πριν από τη σέντρα του τελικού και στην συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, η Εκτελεστική της Επιτροπή παρέδωσε τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του κ. Τζένη που είχε στην αγκαλιά της τον γιο Σωκράτη-Ανδρέα.

Σε φορτισμένο κλίμα τα χειροκροτήματα αποτέλεσμα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του στο Καρδιτσιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Μανώλη Παλάσκα να επισημάνει κατά τη διάρκεια της συγκινητικής αυτής στιγμής:

«Σήμερα είναι μία ημέρα στα πλαίσια του Fair Play. Είναι ημέρα γιορτής και μνήμης. Όπως γνωρίζετε από την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18, το κύπελλο ΕΠΣ Καρδίτσας ονομάζεται «Ανδρέας Γεωργίου» τιμής ένεκεν για την προσφορά του στο Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο, καθώς, όπως δήλωνε και ο ίδιος, «είμαι εραστής του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»!