«Παγωμένη» καταγγελία για το καταστατικό της ΕΠΟ


Μπορεί να… ευαγγελίζονται την «εξυγίανση», όμως οι αποδείξεις ότι πρόκειται για λέξη-ταμπέλα είναι πολλές. Μια από αυτές έχει να κάνει με την καταγγελία-φωτιά για το καταστατικό της ΕΠΟ που δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι αποτελεί πολύ μεγάλο «αγκάθι» για τη διοίκηση Γραμμένου.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στις 2 Νοεμβρίου 2017 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Παναγιώτης Καρράς υλοποίησε όσα είπε στην Εκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, στις 18/8/17, όταν κατάγγειλε «αλχημείες» στο καταστατικό της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν μιλούσε στον… αέρα, καθώς ταυτόχρονα σε κείμενο έξι σελίδων είχε καταγράψει και δεκάδες διαφοροποιήσεις (πάνω από 30) σε σχέση με το αρχικό κείμενο, οι οποίες έφταναν στο συνολικό αριθμό των έξι σελίδων και τις οποίες προσκόμισε και στην καταγγελία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κατέθεσε και το προσχέδιο, δηλαδή τις διατάξεις που τέθηκαν προς έγκριση στην Τακτική ΓΣ της 30ης Ιουνίου 2017, διατάξεις που εστάλησαν με μέιλ για να τις μελετήσουν οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ στη ΓΣ, αλλά και το εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καρράς στην καταγγελία του υποστηρίζει ότι άλλαξαν από λέξεις, μέχρι ολόκληρες προτάσεις που αλλοιώνουν το νόημα των διατάξεων του «Εγκεκριμένου Καταστατικού» σε σχέση με το προσχέδιο.
Όμως, η συνέχεια παραμένει άγνωστη. Ο Τάκης Καρράς δεν έχει ουδεμία ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης, παρότι από τότε πέρασαν τρεις «γεμάτοι» μήνες! Κανονικά έπρεπε να ξεκινήσει έρευνα, αρχικά για τη βασιμότητα της καταγγελίας του κ. Καρρά και αν διαπιστώνονταν ότι ισχύουν, να επιρριφθούν ευθύνες.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι στο… παρά πέντε της έναρξης της Τακτικής ΓΣ, η ΕΠΟ προσκόμισε και τρεις σελίδες για να ψηφιστούν την επόμενη ώρα! Αιφνιδιάζοντας το σώμα με μια διαδικασία καθόλου συνηθισμένη, τη στιγμή που 15-20 μέρες νωρίτερα είχε αποσταλεί το νέο καταστατικό. Βέβαια οι διατάξεις πέρασαν κατά πλειοψηφία, όμως η διαδικασία είναι υπό αμφισβήτηση.
Αξίζει να αναφερθεί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, πριν προχωρήσει στην καταγγελία για «αλχημείες» στο καταστατικό της ΕΠΟ ρώτησε την Επιτροπή Δεοντολογίας αν είναι αρμόδια, λαμβάνοντας καταφατική απάντηση.  Όμως, γιατί η υπόθεση δεν έχει συνέχεια;