Αερολογίες για το VAR

Μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, ανακοινώθηκε ότι το Video Assistant Referee (VAR) θα ισχύσει όχι από το τωρινό αλλά από το επόμενο πρωτάθλημα (2018-19). Εκεί που ο Βασιλειάδης ήθελε να τοποθετηθεί από… χθες, ξαφνικά η παράταση θα είναι οκτώ μηνών.
Μπορεί της συνάντησης να ακολούθησε και η εξαγγελία «το έργο αναμένεται (σ.σ. προσέξτε «αναμένεται», γράφει το Δελτίο Τύπου) να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις επόμενες μέρες» και «θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει τόσο την εγκατάσταση του συστήματος, όσο και τη διαρκή προσαρμογή του σε νέες τεχνολογίες και σε τυχόν νέες επιταγές της FIFA», ουσιαστικά όλα αυτά είναι μια… τρύπα στο νερό.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το VAR δεν μπήκε ακόμη επειδή τα περισσότερα γήπεδα είναι τόσο… αρχαία (σ.σ. εξαίρεση το Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ και ίσως το Αρένα της Λάρισας) που δεν είναι συμβατά με την εγκατάσταση! Για αυτό δεν προχώρησαν και οι διαδικασίες από το περασμένο καλοκαίρι. Αρα, εφόσον χρειάζονται βελτιώσεις, αγνώστου μεγέθους, πως θα βρεθεί ανάδοχος χωρίς μελέτη; Θα πάρουν τα μηχανήματα και δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν;
Σε όλα αυτά δεν απάντησαν οι αρμόδιοι στις δηλώσεις τους. «Καλωσορίζουμε το σύστημα VAR. Είμαι βέβαιος ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σύστημα θα βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.
«Το σύστημα VAR είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας Πολιτείας και ΕΠΟ. Θέλουμε να περάσουμε σε μια νέα εποχή», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.
«Πλέον, όσο αυτονόητο και αν ακούγεται, η ΕΠΟ συνεργάζεται με την ελληνική Πολιτεία. Το σύστημα VAR είναι για εμάς ένας πολύ μεγάλος στόχος που γίνεται πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Γραμμένος.
Εκείνο που επιβεβαιώθηκε, δείτε και τη φωτογραφία πάνω, εν χορδαίς και οργάνοις είναι η συνεργασία ΕΠΟ-Κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι έκπληξη.