Iδού η… χειρουργική διαιτησία ((video) του Σιδηρόπουλου στον αγώνα του πρώτου γύρου ΑΕΚ-Ολυμπιακός (3-2)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Μετά το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχαμε γράψει στον «ΓΑΥΡΟ» για τα 18 «χειρουργικά» λάθη του Σιδηρόπουλου, όπως αποκαλεί ο κόσμος τις κακές διαιτησίες, στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2. Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται αναλυτικά όλες, σύνολο 18, οι φάσεις. Πριν το δείτε θυμίζουμε την αγωνιστική κριτική μας στον ρέφερι:

Είναι κρίμα που ο Σιδηρόπουλος φεύγει για την Ινδία  για να σφυρίξει αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ17 και θα λείπει από το αυριανό σεμινάριο των διαιτητών της Superleague. Χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2) παρέδωσε μαθήματα κορυφαίας… «χειρουργικής» με στόχο να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους» και επειδή φεύγει ο Περέιρα έχασε την ευκαιρία να τον τιμήσει στο σεμινάριο. Παράλληλα έδινε εύκολα και ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, δύσκολα υπέρ του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα ο τελικός απολογισμός να είναι 24-7 υπέρ της γηπεδούχου ενώ στο ημίχρονο 12-2!

Δεν είναι δυνατόν να γυρίζει ο Τσόσιτς τη μπάλα στον Ανέστη, αυτός να την πιάνει με τα χέρια και ο διεθνής ρέφερι να αφήνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η φάση έγινε στο 64’ και ακολούθησε το φάουλ με το οποίο ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 2-2. Εκεί ξεφτιλίζεσαι, ακόμη και αν είσαι ο κορυφαίος!!!

Ο Σιδηρόπουλος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι κορυφαίος αντιΟλυμπιακός. Ακόμη, μας δικαίωσε που χαρακτηρίσαμε ακατάλληλο τον ορισμό του (όπως συνέβη και με τον Καλογερόπουλο στην Ξάνθη).

Αναλυτικά τα λάθη του Σιδηρόπουλου:

8’: Αυστηρή η κίτρινη στον Οτζίτζα για φάουλ στον Σιμόες.

9’ : Καμία κάρτα στον Μάνταλο παρά το επικίνδυνο παίξιμο του παίκτη της ΑΕΚ.

13’: Μετά από φάουλ στον Ομάρ άφησε το πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, όμως δεν γύρισε πίσω τη μπάλα, παρότι χάθηκε.

18’: Αντίθετα μετά από ανύπαρκτο φάουλ του Καρσελά στον Μπακάκη, γύρισε τη μπάλα πίσω παρότι η ΑΕΚ έχασε το πλεονέκτημα.

23’: Ο Βράνιες κλώτσησε την μπάλα στην εξέδρα, όμως ο ρέφερι δεν έβγαλε κίτρινη.

38’:  Καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ του Καρσελά στον Μπακάκη.

40’: Μετά από προσπάθεια του Καρσελά η μπάλα βγήκε κόρνερ, όμως βοηθός Κωσταράς (Αιτ/νιας) καταλόγισε άουτ!

42’: Κι άλλο ανύπαρκτο φάουλ αυτή τη φορά στον Σιδηρόπουλο. Εκτέλεσε ο ίδιος, απέκρουσε ο Καπίνο και ακολούθησε κόρνερ υπέρ της ΑΕΚ.  

45+1’: Αστεία η κίτρινη κάρτα στον Μάριν, αφού δεν έκανε φάουλ στον Χριστοδουλόπουλο!

47’: Ο Χριστοδουλόπουλος χτύπησε στο πρόσωπο τον Ενγκελς και ο διαιτητής, όχι μόνο δεν καταλόγισε φάουλ, επίσης δεν διέκοψε και το ματς, όπως στο πρώτο ημίχρονο σε φάση με τον Μάνταλο, ο οποίος δεν χτύπησε στο κεφάλι.

53’: Ο Μπακάκης έκανε φάουλ στον Καρσελά μπροστά στα μάτια του Σιδηρόπουλου, αλλά ο ρέφερι δεν έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα του.

60’: Επρεπε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μάνταλο, επειδή εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι «κιτρινόμαυροι», χωρίς να έχει δώσει εντολή. Το φάουλ του Ρομαό δεν είναι για κίτρινη.

58’: Ο Σιδηρόπουλος σταμάτησε μπάσιμο του Εμενίκε με ανύπαρκτο φάουλ στον Τσόσιτς.

64’: Δεν έδωσε έμμεσο στο γύρισμα του Τσόσιτς στον Ανέστη, με τη συγκεκριμένη φάση να γίνεται λίγο πριν το φάουλ που εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος, με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-2.

 67’: Ο Μπακάκης έκανε φάουλ στον Καρσελά, ο παίκτης του Ολυμπιακού συνέχισε και ο ρέφερι καταλόγισε φάουλ του Μαροκινού στον Μάνταλο! Η φάση πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή της ΑΕΚ.

83’: Εγινε φάουλ στον Σεμπά, ο Σιδηρόπουλος έδωσε πλάγιο, ο Μπέσνικ Χάσι του έκανε κίνηση με τα χέρια ότι πρέπει να φορέσει γυαλιά και ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή του Ολυμπιακού.

86’: Ο Γκάλο έκανε ηθελημένα χέρι για να ανακόψει επίθεση,  με τον διαιτητή να δίνει μεν το φάουλ, αλλά όχι την κάρτα.

87’: Δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Αραούχο για την κλωτσιά που έριξε στον Ενγκελς στον αστράγαλο.

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ