Σοβαρές παραλείψεις από Περέιρα στο σεμινάριο

Αν η ομιλία του Περέιρα μεταφέρθηκε σωστά, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής έδωσε την εντύπωση ότι απάντησε μόνο σε δημοσιεύματα, ή τουλάχιστον εκεί έριξε το βάρος. Αφενός προσπάθησε να βάλει τέλος στη φημολογία, σύμφωνα με την οποία οι σχέσεις των μελών της ΚΕΔ είναι κακές, κάνοντας λόγω ότι «υπάρχουν μόνο διαφωνίες αλλά μένουν στο συγκεκριμένο θέμα», αφετέρου προσπάθησε να βάλει τέλος και στη φημολογία ότι δεν κάνει ορισμούς, τονίζοντας ότι ισχύει το αντίθετο. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ διέψευσε ακόμη και τις πληροφορίες ότι ετοιμάζει αλλαγές στους πίνακες, λόγω της κακής εικόνας της διαιτησίας.
Όμως, η ομιλία του Περέιρα είχε δυο σοβαρές παραλείψεις. Υπάρχουν και δηλώσεις, διαρροές, ανακοινώσεις ΠΑΕ, παλαιμάχων ποδοσφαιριστών κτλ ότι γίνονται παρεμβάσεις από ποδοσφαιρικά παράκεντρα. Θεωρούμε ότι ο Πορτογάλος έπρεπε να απαντήσει, εκτός αν δεν τον έχουν ενημερώσει για όλα τα δημοσιεύματα.
Κατά την άποψή μας η πιο σοβαρή παράλειψη του Περέιρα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ίδιο. Αναφερόμαστε στην απολογιστικού χαρακτήρα έγγραφη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στο σάιτ της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με την οποία κατονόμαζε ως συνεργάτες του, τόσο τον Γραμμένο, όσο και τον Δέδε. Ειδικά για τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ το καταστατικό δεν προβλέπει ουδεμία αρμοδιότητά του στη διαιτησία.
Θυμίζουμε αναλυτικά τη δήλωση του Περέιρα, που άναψε …φωτιές, τις οποίες ο Πορτογάλος δεν φρόντισε να σβήσει: «Με πολλή δουλειά, έχοντας παράλληλα τόσο τη συνεργασία του κ. Γραμμένου, Προέδρου της ΕΠΟ, όσο και του Εκτελεστικού Γραμματέα, κ. Δέδε, καθώς και των συνεργατών μου στην ΚΕΔ, φτάσαμε στην παρούσα φάση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχοντας την ικανοποίηση ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας».

Κατά τα άλλα ο ρόλος του επικεφαλής της ΚΕΔ είναι να διαψεύδει, όμως έκανε λάθος που δεν απάντησε στα παραπάνω. Αλλωστε, όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα έχουν την ευκαιρία να βγάζουν τα συμπεράσματά τους, για το αν επί Περέιρα η διαιτησία πάει καλά ή όχι. Αλλωστε, φέτος τα κραυγαλέα λάθη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!