Απόλυτος ο Καραντώνης για την παράβαση κατά του Φορτούνη: «Ηταν πέναλτι, τον γκρέμισε με τον αγκώνα και το σώμα»



www.to10.gr

***To10.gr αποκαλύπτει τον διάλογο του διαιτητή Καραντώνη με τον παρατηρητή διαιτησίας μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Ξάνθη, για το πέναλτι στον Φορτούνη.

Σηκώνουν σκόνη για να δημιουργήσουν κλίμα. Λογικό, έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα εδώ και χρόνια. Με τη διαφορά ότι τώρα τα κόζια είναι δικά τους. Αρα η αυτοαναίρεση όσων αναφέρουν είναι de facto. Χωρίς, όμως, να τους ενδιαφέρει. Η λάσπη να εκτοξεύεται από τον ανεμιστήρα και… όλα καλά. Να μείνει το στίγμα. Τέλος, πάντων, ας πάμε στο τι λέει το ρεπορτάζ για το περίφημο πέναλτι που κέρδισε ο Φορτούνης και όχι τι λέει (ή του λένε να λέει) κάθε εμπαθής.
To10.gr, λοιπόν, αποκαλύπτει ότι το πέναλτι που σφύριξε ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) στον Φορτούνη, μετά το γκρέμισμα του Φασίδη, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-0, Βασίλη Τεροβίτσα (ΑΙτ/νιας) και του διαιτητή, στην καθιερωμένη σύσκεψη των ρέφερι στα αποδυτήρια, μετά τη λήξη του αγώνα.
«Τι είδες;», ρώτησε ο Τεροβίτσας τον Καραντώνη, προσθέτοντας πως «ήσουν πολύ κοντά στην φάση». Με τον ρέφερι της εξυγιαντικής ΕΠΣ Ημαθίας να απαντά με βεβαιότητα: «Είδα γκρέμισμα. Ο παίκτης της Ξάνθης στηρίχθηκε με τον αγκώνα του, μετά έβαλε όλο το σώμα του και έριξε κάτω τον αντίπαλό του». Από την πλευρά του ο παρατηρητής διαιτησίας απάντησε: «Εντάξει, θα το δω».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τεροβίτσας έκανε παρατήρηση στον Καραντώνη γιατί δεν έδειξε μια κίτρινη σε μαρκάρισμα του Ρομαό και γιατί καταλόγισε ένα φάουλ σε βάρος του Ταχτσίδη, θεωρώντας ότι η φάση έχει να κάνει με διεκδίκηση της μπάλας. Συζήτηση έγινε και για την αποβολή του Κασάδο και για τη δεύτερη κίτρινη ο Καραντώνης απάντησε ότι βρήκε χαμηλά τον Πάρντο (σ.σ. η πρώτη δόθηκε επειδή πήγε να πιάσει από το λαιμό τον Κολομβιανό). Επίσης, στο 55′ αποβλήθηκε (ορθά) ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης, Κώστας Τσαλίκης, επειδή, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Τεροβίτσας από την πλευρά του είπε ότι θα δει ξανά τις φάσεις στο βίντεο, για να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα. Χωρίς, ωστόσο, να πει κάτι περαιτέρω.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η σαφής οδηγία της ΚΕΔ είναι σε αυτές τις (καθιερωμένες) συζητήσεις, μετά το τέλος των αγώνων. να μην αποκαλύπτουν οι παρατηρητές διαιτησίας τον βαθμό που θα βάζουν στον διαιτητή. Κάτι που συνέβη και στην κουβέντα του Καραντώνη με τον Τεροβίτσα.