Ευνόησε την ΑΕΚ, ορίστηκε γρήγορα

***Ο Καραντώνης δεν έχασε τη σειρά του στους ορισμούς, παρότι έκανε λάθη στο παιχνίδι της με τον Παναιτωλικό, ορίστηκε Ολυμπιακός-Ξάνθη
Την 16η αγωνιστική, συγκεκριμένα στο ματς Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4, ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) είχε μια πολύ προβληματική διαιτησία και κανονικά έπρεπε να τιμωρηθεί. Παρόλα αυτά ο ρέφερι δεν έχασε την… σειρά του στους ορισμούς, αφού τον έβαλαν στο παιχνίδι της 18ης Αγωνιστικής, Ολυμπιακός-Ξάνθη.
Αν κάποιος έχει δει το ματς στο Αγρίνιο μικρή σημασία έχει η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας, Χρήστου Δαγκλή (Μακεδονίας). Αλλωστε, τα αγωνιστικά λάθη δεν είναι δυνατόν να κρυφτούν από την τηλεοπτική κάμερα.
Το μεγάλο λάθος του Καραντώνη ήταν αυτό που έκανε στο φάουλ, με το οποίο ο Μπακασέτας σκόραρε απευθείας, κάνοντας το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ. Σε αυτή τη φάση φάνηκε ότι το τείχος ήταν ένα μέτρο πιο πίσω. Εκτός, αν τόσο ο διαιτητής, που πραγματοποιεί μέτριες, έως κακές εμφανίσεις αλλά τον ορίζουν, όσο και ο Δαγκλής, που για να οριστεί ο ρέφερι, προφανώς δεν τον τιμώρησε, θεωρούν ότι ο κανονισμός, μπορεί να γίνει «λάστιχο», αν ναι, τότε να εκτελούνται τα φάουλ χωρίς τείχος. Να το πούμε και στην FIFA, να γίνει και …πατέντα διεθνώς, ώστε να μην χρησιμοποιούν και το σπρέι οι διαιτητές.
Επίσης, ο Καραντώνης που φιλοδοξεί να γίνει και διεθνής, έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ, με το οποίο έγινε το υπέρ της 2-0 και για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, ενώ δεν υπάρχει αυτό που σφύριξε υπέρ του Παναιτωλικού και με το οποίο απλά μείωσε σε 4-1.
Με όλα αυτά πώς να μην προκαλεί απορίες ο ορισμός του;

 -Απορίες υπάρχουν και για μια ακόμη φάση στο Αγρίνιο, όμως για αυτή δεν υπάρχει «βοήθεια» από το βίντεο του αγώνα. Αναφερόμαστε σε μια φάση, στο 48’ του Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4, όμως δεν υπάρχει ριπλέι για να δούμε αν έγινε κάτι με Τσιντώτα-Μοράρ. Μπορεί να υπάρχει και πέναλτι σε βάρος της ΑΕΚ, καθώς οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για αυτή την περίπτωση.

-Τα λάθη των διαιτητών είναι λάθη (σ.σ. το σχόλιο είναι γενικό). Όμως, δεν είναι δυνατόν να υπολογίζουν και άλλες παραμέτρους. Όπως, αν μια ομάδα αντέδρασε ή την ευρύτητα του σκορ. Αν στο Αγρίνιο, ο Καραντώνης έστηνε σωστά το τείχος δεν ξέρουμε την κατάληξη που θα είχε το φάουλ του Μπακασέτα. Γιατί με άλλους ρέφερι να λαμβάνεται υπόψη και η παραμικρή λεπτομέρεια;

«Αέρας» ο ΠΑΟΚ
Στον Ολυμπιακό, ο Καραντώνης (Ημαθίας) δεν είχε μπει σε κανένα ματς των προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων, όμως φέτος ορίζεται για δεύτερη φορά σε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», καθώς προηγήθηκε αυτό με τη Λάρισα. Πρώτη φορά σφύριξε και ματς της ΑΕΚ, το φετικό στο Αγρίνιο.
Ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά του με τον ΠΑΟΚ. Ο Καραντώνης βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν και οι Θεσσαλονικείς έχουν μια ήττα στο Κύπελλο στο πρώτο ματς που τους σφύριξε ο Καραντώνης, όμως στα υπόλοιπα τέσσερα έχουν μόνο νίκες.
Αναλυτικά: 30/10/17 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0, 09/02/17 Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2 (Κύπελλο), 17/12/16 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-5, 20/03/16 ΠΑΟΚ – Καλλονή 3-0, 06/01/16 Καλλονή – ΠΑΟΚ 2-1 (Κύπελλο).
  
Το πέναλτι στην Κέρκυρα

Ο Καραντώνης διηύθυνε πέρσι το  Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (0-5) και μεταξύ άλλων καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι του Βενέτη στον Ροντρίγκες! Οποιος δει την φάση θα γελάσει, καθώς υποτίθεται ότι ο παίκτης των «Φαιάκων» ανέτρεψε με την πλάτη τον αντίπαλο του, παρόλα αυτά ο ρέφερι της ΕΠΣ Ημαθίας είχε δει πέναλτι! Μπορεί να το έχασε ο Αθανασιάδης, όμως μικρή σημασία έχει.