Αρωμα… σκανδάλου!

***Βασικός υποψήφιος ο Κομίνης για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Κύπελλο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ζήτησαν να μην τους σφυρίξει ξανά 
***Εναλλακτική λύση ο Παπαδόπουλος που σφυρίζει… φουλ ΑΕΚ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Μετά την 18η αγωνιστική, ακολουθούν οι αγώνες Κυπέλλου και οι επιλογές της ΚΕΔ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Όμως, οι ορισμοί για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου δείχνουν μια λύση που έχει άρωμα… σκανδάλου!
Κατ’ αρχήν, η ΚΕΔ «κράτησε» όλους τους διεθνείς, ακόμη και τον Σιδηρόπουλο που τον έβαλε μόνο στο παιχνίδι πρωταθλήματος, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2, προκάλεσε ουκ ολίγες φορές, όμως πήγε τόσο καλά που δεν τον έβαλαν σε άλλο δύσκολο παιχνίδι.
Για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, βασικός υποψήφιος είναι ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Πρόκειται για τον διεθνή ρέφερι, ο οποίος σφύριξε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0, στις 22 Οκτωβρίου 2017, και παρά τη νίκη τους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πυρ και μανία εναντίον του.
«Το γεγονός ότι νικήσαμε δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε αναπάντητη την προκλητική διαιτησία του Κομίνη. Μάλλον έπαιζε διαιτητής σε μπάσκετ απόψε και ακόμα εκτελούν φάουλ έξω από την περιοχή μας. Εσπασε τα ρεκόρ...», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, μετά το τέλος του αγώνα και αιτία αποτέλεσαν τα πολλά φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ  προσέθεταν ότι «και δεύτερη κάρτα στον Μάτος σε τρεις περιπτώσεις χαρίστηκε. Να μην μας σφυρίξει ποτέ ξανά».
Το Σάββατο ο Κομίνης είναι τέταρτος διαιτητής στον αγώνα Λάρισα-ΑΕΚ. Και η ΚΕΔ, ο Περέιρα ή όποιος άλλος κάνει τους ορισμούς, συνηθίζει να βάζει να σφυρίζει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας, διαιτητής που στο προηγούμενο ήταν τέταρτος, καθώς έχει αλλάξει ο σχετικός κανονισμός και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Και επειδή έχουμε… εξυγίανση: Πως εγγυάται το 50-50 ο Περέιρα από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει κόντρα διαιτησία, όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά σε όλα τα ματς;

Λύση για… γέλια
Από τους ορισμούς φαίνεται πως η ΚΕΔ υπολογίζει και στον Γιάννη Παπαδόπουλο (Μακεδονίας), ο οποίος ορίστηκε τέταρτος στο παιχνίδι Παναιτωλικός-Πανιώνιος, το οποίο θα σφυρίξει ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Τον έβαλαν τέταρτο για να μην τιμωρηθεί, καθώς με τον κορυφαίο δεν υπάρχει πρόβλημα, τον ορίζουν ακόμη και αν συμβεί αυτό. Ο Παπαδόπουλος σφύριξε πέρσι ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-3 και μην σας ξεγελά το σκορ, η διαιτησία του ήταν 90-10 υπέρ της ΑΕΚ και με σοβαρά λάθη. Επιπλέον είναι ο μόνος διεθνής που ακόμη δεν πήρε φετινό ντέρμπι…

Θέμα φιλοσοφίας
Ο Παπαδόπουλος σφύριξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο Αγρίνιο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-1. Μπορεί να μην επηρέασε το αποτέλεσμα, όμως έδειξε τη φιλοσοφία του, με κάποια φάουλ που έδωσε στον Παναιτωλικό ή δεν έδωσε στον Ολυμπιακό. Εκεί που εκτέθηκε, εννοούμε φάνηκε και η φιλοσοφία του, είναι ότι πριν το 4-1 δεν άφησε πλεονέκτημα-ορισμός, σταματώντας τον Μάριν για να του δώσει φάουλ. Όπως έδειξε και την φιλοσοφία στο Ξάνθη-ΑΕΚ 2-2, αφήνοντας τους γηπεδούχους με εννέα παίκτες.