Ανεξέλεγκτη κατάσταση

***Η «κάλυψη» των λαθών στο σεμινάριο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου
*** Μεγάλο… φάλτσο του αρχιδιαιτητή Περέιρα να δηλώσει ότι είναι ευχαριστημένος από τα ντέρμπι
***Άλλος Πορτογάλος στο έκτακτο σεμινάριο του Σεπτεμβρίου και …χειρότερος σε αυτό της περασμένης Τρίτης, αφού δεν αναφέρθηκε στα λάθη


Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα με αφορμή το πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα που δεν έδωσε ο Καλογερόπουλος στο παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 και το πέναλτι για πάρα πολλά γέλια, σε φάση εκτός περιοχής, που έδωσε ο Βάτσιος και με το οποίο αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα Λαμία-ΑΕΚ 0-1 κάλεσε τους διαιτητές σε έκτακτο σεμινάριο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την ΚΕΔ ρωτούσαν τους διαιτητές γιατί πήραν λάθος αποφάσεις. Ο Καλογερόπουλος (Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1) είπε ότι δεν είδε το χέρι-πέναλτι του Λισγάρα, μια φάση που είναι και αποβολή κι αυτός έδωσε κόρνερ! Πρόσθεσε ότι δεν του διαμαρτυρήθηκε κανείς, αν και ο Φορτούνης «ζήτησε» αμέσως την παράβαση. Ο Βάτσιος (Λαμία-ΑΕΚ 0-1) δικαιολογήθηκε ότι ήταν σίγουρος για το πέναλτι (που έγραψε ιστορία ως το μεγαλύτερο… φάντασμα των τελευταίων ετών) υπέρ της ΑΕΚ, προσθέτοντας πως είδε ότι το τάκλιν ξεκίνησε έξω από την περιοχή και συνεχίστηκε μέσα (!), ο δε Παπαδόπουλος πως δεν είδε το εξόφθαλμο πέναλτι στο Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-0.
Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 οι διαιτητές και οι βοηθοί της Superleague κάθισαν ξανά στα θρανία. Στον πρώτο γύρο τα έχουν κάνει μπάχαλο, οι περισσότερες ομάδες εξέδωσαν ανακοινώσεις, στα ντέρμπι υπήρχαν παράπονα, όμως ο Περέιρα δήλωσε ευχαριστημένος από τα ντέρμπι και για τη γενική εικόνα πρόσθεσε ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».
Άλλος Πορτογάλος στο έκτακτο σεμινάριο του Σεπτεμβρίου και …χειρότερος σε αυτό της περασμένης Τρίτης, αφού δεν αναφέρθηκε στα λάθη. Επίσης, με βάση τα λάθη που έγιναν αλλά και με τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από το Κύπελλο (σ.σ. την Τετάρτη παίζουν Ολυμπιακός-ΑΕΚ) φαίνεται ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.