Όλα στη φόρα για τη διαιτησία

1) Στον κόσμο του ο Βασιλειάδης που… βλέπει ανύπαρκτες τιμωρίες διαιτητών
2) Ιδού τα διαιτητικά αίσχη υπέρ της ΑΕΚ
3) Ποιος Στυλιαράς; Εκανε λάθη στα πέντε από τα έξι ματς που σφύριξε
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

-Κύριε Υφυπουργέ, ιδού οι αναμφισβήτητες αποδείξεις ότι δεν τιμωρήθηκαν οι διαιτητές που αδίκησαν τον Ολυμπιακό
-Όχι, μόνο δεν μπήκαν στο… ψυγείο αλλά πήραν και… βραβείο από την ΚΕΔ των Περέιρα, Κουκουλάκη, καθώς στην πλειοψηφία τους ορίστηκαν αμέσως

Όλα στην διαιτησία φαίνονται μέσω των ορισμών που είναι πολιτική. Η ΚΕΔ των Περέιρα, Κουκουλάκη μέσω της φιλοσοφίας να ορίζει αμέσως τους διαιτητές που αδικούν τον Ολυμπιακό, δηλαδή να τους επιβραβεύει παρά τα λάθη τους, έχει ως συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να στοχοποιούνται από τη διαιτησία.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε ότι οι διαιτητές τιμωρούνται. Ιδού λοιπόν οι αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει:
Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 (2η Αγωνιστική): Ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, απέβαλε άδικα τον Μίλιτς και την 4η αγωνιστική σφύριξε Παναθηναϊκός-Απόλλων.
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 (3η Αγωνιστική): Ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) δεν έδωσε πέναλτι και αποβολή του Λισγάρα και την 7η αγωνιστική σφύριξε Απόλλων-Κέρκυρα.
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 (5η Αγωνιστική): Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έπαιξε 90-10 κατά των Πειραιωτών, δεν πήρε βαθμό παραπομπής και έφυγε για την Ινδία, όπου πάτωσε, καθώς σφύριξε μόνο αγώνες των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών ομάδων Κ 17.
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 (6η Αγωνιστική): Ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) δεν έδωσε πέναλτι που θα καταλόγιζε μέχρι και ο Σπανός, τόσο εξόφθαλμη ήταν η φάση, και τον επιβράβευσαν με ορισμό στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 την 10η Αγωνιστική!
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (8η Αγωνιστική): Ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) σφύριξε φουλ ΠΑΟΚ, δεν απέβαλε τον Μάτος και ορίστηκε μετά από μια αγωνιστική (Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός)!!!
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 (9η Αγωνιστική): Ο Παπαπέτρου (Αθηνών) αλλοίωσε αποτέλεσμα, με αποκορύφωμα το μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Καρσελά από τον Χουλτ και αμέσως ορίστηκε τέταρτος στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ!
Ολυμπιακός-Απόλλων 3-1 (13η Αγωνιστική): Ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) δεν έδωσε πέναλτι στον Μάριν και ορίστηκε τέταρτος την 15η αγωνιστική (Λεβαδειακός-Πανιώνιος).

Διαιτητικά αίσχη υπέρ της ΑΕΚ
 -Διαβάστε σε ποια ματς ευνοήθηκε προκλητικά με αποκορύφωμα το πέναλτι-έπος που καταλόγισε ο Βάτσιος και όχι μόνο!

Ο μη καταλογισμός πέναλτι-μαρς από τον Στυλιαρά (Αιτ/νιας) υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στο 0-0 του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν ήταν η αρχή αλλά ένας ακόμη κρίκος στην… αλυσίδα των διαιτητικών προκλήσεων. Διαβάστε σε ποια άλλα ματς ευνοήθηκε:
ΑΕΚ – Παναιτωλικός 2-0 (4η Αγωνιστική): Στο 47’ ο Τζήλος (Λάρισας) δεν απέβαλε τον Λιβάγια που χτύπησε εκτός φάσης τον Χαντάκια. Στο 73’ βοηθός Δημητριάδης (Καστοριάς) κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Γιόχανσον, επειδή είδε οφσάιντ, όμως του …διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Δημητριάδης της ΑΕΚ και άλλαξε απόφαση!!!
Λαμία – ΑΕΚ 0-1 (5η Αγωνιστική): Το μοναδικό γκολ μπήκε από ανύπαρκτο πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Ακόστα στον Λιβάγια. Είναι το ματς, όπου ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) έγραψε ιστορία!
Ξάνθη – ΑΕΚ 1-1 (6η Αγωνιστική): Το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ είναι οφσάιντ (βοηθός ο Σίπκας από την Πέλλα). Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) άφησε με εννέα παίκτες την Ξάνθη, δεν απέβαλε Αραούχο, Σιμόες.
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 (11η Αγωνιστική): Ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) έπαιξε με… σπόρια στην ΑΕΚ. Εδινε κάποια ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι της. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν και κοκορομαχίες (π.χ. Λιβάγια, Κουτρουμπής), με αποκορύφωμα αυτή του 83’ (Λόπες, Βιγιαφάνιες) που προκάλεσε την αποβολή του Χιμένεθ.
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4 (16η Αγωνιστική): Ο Καραντώνης (Ημαθίας)… ανέχθηκε ότι το τείχος των παικτών του Παναιτωλικού από το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήταν ένα μέτρο πιο πίσω! Ακόμη οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 0-2.

-Η διαιτησία φαίνεται στα ντέρμπι. Τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Παναθηναϊκό οι Σιδηρόπουλος και Καλογερόπουλος έπαιξαν με φιλοσοφία υπέρ της ΑΕΚ. Αφού ήταν τόσο καλοί γιατί δεν τους όρισαν σε κανένα ντέρμπι, ειδικά τον… κορυφαίο; Γιατί δεν τον θέλουν να σφυρίζει στα δύσκολα παιχνίδια; Γιατί ο Καλογερόπουλος δεν ορίστηκε ξανά μετά το ΠΑΟ-ΑΕΚ; Πότε τραυματίστηκε;

-Διαιτησία υπέρ της ΑΕΚ έκανε ο Αρετόπουλος στον αγώνα της με τον ΠΑΟΚ. Εκεί που ήταν ανεπιθύμητος για την ΚΕΔ ξαφνικά τον έβαλαν σε ντέρμπι. Ισως κριτήριο αποτέλεσε ότι είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό με τον Ατρόμητο. Όμως, από την στιγμή που δεν αντέδρασε ο ΠΑΟΚ, παρότι ξεκίνησε με αποβολή του Αραούχο, αλλά αυτός έμεινε με εννέα παίκτες, δεν μας πέφτει λόγος!


Οι κωμωδίες σε Ν. Σμύρνη, Λιβαδειά

Οι Μάνταλος (Καβάλας) και Κομίνης (Θεσπρωτίας) είναι διεθνείς διαιτητές. Όμως, ένας ακόμη λόγος για να τους πάρουν το σήμα αποτέλεσαν οι διαιτησίες τους στη Νέα Σμύρνη και στη Λιβαδειά, όπου, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική γλώσσα (και πάντα αγωνιστική η κριτική, κάτι που αφορά και όλους τους ρέφερι), δεν έδωσαν μόνο τα… σπόρια στην ΑΕΚ, αλλά ολόκληρο το… καρπούζι.
Αναλυτικά:
Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 (9η Αγωνιστική): Τα αίσχη του Μάνταλου (Καβάλας). Αντιαθλητική κίνηση έκανε ο Λιβάγια στο 25’, όχι απλά για να μεγαλώσει τον αμυντικό του όγκο. Η αγκωνιά στον Σιώπη και έπρεπε να τον αποβάλει, όμως δεν του έδειξε ούτε κίτρινη, ούτε φυσικά έδωσε φάουλ, παρά το ματς διεκόπη προσωρινά, επειδή μάτωσε η μύτη του Σιώπη. Στο 17’ ο Λαμπρόπουλος πήγε με τις τάπες πάνω στον Γεσίλ, όμως ο Μάνταλος καταλόγισε μόνο το φάουλ. Στο 22’ ο Βράνιες με το απλωμένο χέρι βρήκε το Μασούντ στο πρόσωπο, όμως ο ρέφερι έπνιξε και αυτή την κίτρινη. Κόκκινη, όχι κίτρινη, έπρεπε να δείξει στον Αραούχο στο 42’, καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Λάμπρου. Στο 88’ ο Χατζησαφί είχε κεφαλιά στο δοκάρι, όμως ο Μάνταλος για άγνωστο λόγο σφύριξε νωρίτερα! Στον Πανιώνιο έγιναν έξαλλοι με τα τρία μόλις λεπτά των καθυστερήσεων.
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2 (13η Αγωνιστική): Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) και ο Κωσταράς (Αιτ/νιας) έγιναν ρεζίλι πριν το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Ξεκίνησε από ελεύθερο βολέ του γκολκίπερ Τσιντώτα, ο οποίος βρήκε τον Λιβάγια και αυτό μετά τον σκόρερ Αραούχο (66’). Ελα όμως, που ο Τσιντώτας έκανε το βολέ, πατώντας ήδη (δηλαδή την ώρα που το έκανε) εκτός της μεγάλης περιοχής. Στο 17ο δευτερόλεπτο γίνεται επίθεση της ΑΕΚ που ο Κωσταράς έπρεπε να υποδείξει οφσάιντ. Στο 36’ και στο 40’ είχαμε πτώσεις παικτών της φιλοξενούμενης και ο Κομίνης δεν θα είχε άδικο αν έβγαζε κίτρινη για θέατρο. Επίσης, ο ρέφερι ανέχθηκε τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της.

Το… έπος του «κορυφαίου»

Στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) σφύριξε 90-10 υπέρ της ΑΕΚ, όπου ο ρέφερι επιβεβαίωσε ότι είναι… κορυφαίος αντιΟλυμπιακός. Στο ΟΑΚΑ παρέδωσε μαθήματα κορυφαίας… «χειρουργικής» με στόχο να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους», έδινε εύκολα και ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, δύσκολα υπέρ του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα ο τελικός απολογισμός να είναι 24-7 υπέρ της γηπεδούχου ενώ στο ημίχρονο 12-2!
Επίσης, δεν είναι δυνατόν να γυρίζει ο Τσόσιτς τη μπάλα στον Ανέστη, αυτός να την πιάνει με τα χέρια και ο διεθνής ρέφερι να αφήνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και να μην δίνει έμμεσο υπέρ του Ολυμπιακού. Η φάση έγινε στο 64’ και ακολούθησε το φάουλ με το οποίο ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 2-2. 
Κάποια από τα άλλα λάθη του, επειδή δεν χωράνε όλα εδώ, είναι τα εξής:
9’ : Καμία κάρτα στον Μάνταλο παρά το επικίνδυνο παίξιμο του παίκτη της ΑΕΚ.
23’: Ο Βράνιες κλώτσησε την μπάλα στην εξέδρα, όμως ο ρέφερι δεν έβγαλε κίτρινη.
45+1’: Αστεία η κίτρινη κάρτα στον Μάριν!
47’: Ο Χριστοδουλόπουλος χτύπησε στο πρόσωπο τον Ενγκελς και ο διαιτητής, όχι μόνο δεν καταλόγισε φάουλ, επίσης δεν διέκοψε και το ματς
60’: Επρεπε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μάνταλο, επειδή εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι «κιτρινόμαυροι», χωρίς να έχει δώσει εντολή.
58’: Ο Σιδηρόπουλος σταμάτησε μπάσιμο του Εμενίκε με ανύπαρκτο φάουλ στον Τσόσιτς.
83’: Εγινε φάουλ στον Σεμπά, ο Σιδηρόπουλος έδωσε πλάγιο.
86’: Ο Γκάλο έκανε ηθελημένα χέρι για να ανακόψει επίθεση,  με τον διαιτητή να δίνει μεν το φάουλ, αλλά όχι την κάρτα.
87’: Δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Αραούχο για την κλωτσιά που έριξε στον Ενγκελς στον αστράγαλο.

Σερί ο Βάτσιος
Για το πιο ανύπαρκτο πέναλτι της 20ετίας υπέρ της ΑΕΚ ο Βάτσιος έμεινε εκτός πέντε αγωνιστικές. Όμως, από τότε που επέστρεψε παίρνει σερί ορισμούς και κάποιος κακόβουλος, μπορεί να υποθέσει ότι καλύπτει το χαμένο έδαφος. Την 10η μπήκε τέταρτος στο Απόλλων-ΠΑΣ Γιάννινα, την 11η σφύριξε ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός, την 12η ξανά τέταρτος στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, την 14η διαιτήτευσε ΑΕΛ-Ξάνθη, μετά Κύπελλο (Αστέρας-Ατρόμητος), ενώ σφύριξε και την 16η σφύριξε (ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός).


Αυτός είναι ο Στυλιαράς

Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε για τα αίσχη του Στυλιαρά στο περσινό εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, άσχετα αν ηττήθηκε. Την Κυριακή ο 41χρονος διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα και μετά από ένα λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Δεν είμαστε προφήτες, οι ορισμοί τους είναι καταγέλαστοι και …φωνάζουν από πριν για την φιλοσοφία του κάθε διαιτητή που βάζουν.
Ο Στυλιαράς είναι ένας διαιτητής που δεν έπρεπε να βρίσκεται στον πίνακα. Μέχρι τώρα σφύριξε έξι παιχνίδια και έκανε λάθη στα πέντε! Μάλιστα στο ένα απέβαλε λάθος παίκτη, ενώ στο ματς με τη Λαμία προκάλεσε αίσθηση η σκληρή ανακοίνωση των παλαιμάχων του Απόλλωνα.
Ο Στυλιαράς δεν έκανε κραυγαλέο λάθος μόνο στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1. Τα υπόλοιπα τέσσερα, στα οποία δεν τιμωρήθηκε, είναι τα εξής:
Πλατανιάς-Κέρκυρα 0-0 (4η Αγωνιστική): Μεγάλο λάθος στο 22’, όπου υπάρχει χέρι αμυνόμενου και ο ρέφερι έπρεπε να πάει στην άσπρη βούλα. Επίσης, τα έκανε μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο, με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Ντουαλά της Κέρκυρας στο 69’, όταν έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη επειδή χτύπησε τον Βάντερσον. Τον εξέθεσε ο Βοσνιάδης που τον έκανε αλλαγή.
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0 (7η Αγωνιστική): Στο 39' ο Γιαννούλης του Αστέρα έκανε φάουλ στον Κιβρακίδη του Ατρομήτου, όμως ο Στυλιαράς έβγαλε ανεξήγητη δεύτερη κίτρινη στον Καλτσά. Ακόμη και αν ο Καλτσάς βρήκε τον Κιβρακίδη, το μαρκάρισμα δεν ήταν για κίτρινη!
Απόλλων-Λαμία 1-1 (12η Αγωνιστική): Διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με το πέναλτι-φάντασμα στον Ομο με το οποίο η Λαμία έκανε το 1-1. Όμως, όχι μόνο δεν τον τιμώρησαν αλλά τον επιβράβευσαν με σερί ορισμό, βάζοντάς τον ως τέταρτο στο παιχνίδι Λεβαδειακός-ΑΕΚ την 13η αγωνιστική, ενώ η… αποθέωση είναι ότι την 14η τον όρισαν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0!  Κι όμως πιο φάντασμα πέναλτι από αυτό που έδωσε στη Λαμία δεν υπάρχει.
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (14η αγωνιστική): Το μεγάλο λάθος του ήταν η μη αποβολή του Μάτος στο 70’, όταν είχε χάσει τη μπάλα από τον Χίλιεμαρκ και τον κρατάει για να αποτρέψει αντεπίθεση, με το σκορ στο 3-0.