Ατολμος ο Βασιλειάδης

***Δεν εφαρμόζει το νόμο, αν και καταπατήθηκαν αποφάσεις του για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών
Ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, διατυμπάνισε σε φιλικά του ΜΜΕ, ότι ήταν έτοιμος να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στην ΑΕΚ που παραβίασε απόφασή του για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στο  Αγρίνιο, άρχισε να τα… μαζεύει, μόλις συνέβη το ίδιο και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που πήγαν εν χορδαίς και οργάνοις, με αποκορύφωμα και στα σπασμένα καθίσματα, στην Κέρκυρα. Ουσιαστικά για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε και η ανυπαρξία του κράτους.
Τα «ήξεις αφίξεις» του λαλίστατου, χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό, Υφυπουργού φαίνονται και από τις χθεσινές δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητου και Πανιώνιου, για τις μετακινήσεις οπαδών. Μάλιστα η… αμηχανία του φάνηκε από το ότι τόνισε πως για λόγους ισονομίας το πλαίσιο δεν θα αλλάξει φέτος, τη στιγμή που η μια παραβίαση των υπουργικών αποφάσεων, από τους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, διαδέχεται την άλλη.
Από τη μια, ο κ. Βασιλειάδης παραδέχθηκε ότι «το τελευταίο διάστημα είδαμε πως διοικητικές αποφάσεις δικές μου για τις μετακινήσεις διαστρεβλώθηκαν και καταπατήθηκαν», από την άλλη είπε «ως το τέλος της σεζόν θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές όταν αυτό παραβιάζεται».
Τι σημαίνουν αυτά; Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έκανε ουδεμία νύξη στους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Προχώρησε σε μια αόριστη δήλωση για τα μάτια του κόσμου, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Παράλληλα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δηλαδή οι απαγορεύσεις να ισχύουν μόνο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ενδοκυβερνητικό… μπλόκο (Φλαμπουράρης; Κοντονής;) στην πρόθεση του Βασιλειάδη να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο. Οι αντιδράσεις μεγάλωσαν, μόλις προέκυψε θέμα με τον ΠΑΟΚ. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η διαρροή, πριν το ματς Κέρκυρα-ΠΑΟΚ, ότι θα εφαρμόσει το νόμο Γερουλάνου που προβλέπει διοικητικό πρόστιμο από 100.000 ευρώ έως 1.000.000 για τις ΠΑΕ, όπου ανήκουν οι οπαδοί που παραβίασαν υπουργική απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών.