Τα έψαλαν κι άλλοι για τον Στυλιαρά

***Καυστικές ανακοινώσεις εναντίον του τη φετινή σεζόν εξέδωσαν οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα και ο Αστέρας Τρίπολης, μέχρι και για αγώνα μπαράζ στο τοπικό!


Να τον χαίρονται τον Στυλιαρά… Οι ανακοινώσεις εναντίον του για προηγούμενες διαιτησίες από τους παλαιμάχους του Απόλλωνα Σμύρνης και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ήταν… καταιγίδα εναντίον του 41χρονου διαιτητή, όμως στην ΚΕΔ κρατούσαν… ομπρέλα, μέχρι που ο Στυλιαράς τους εξέθεσε με το μη καταλογισμό πέναλτι μαρς υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στο 0-0 του αγώνα με την ΑΕΚ.
Ο πρώτος που σήκωσε τους τόνους για τον Στυλιαρά ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την ήττα του (1-0) στο Περιστέρι, όπου ο απαράδεκτος ρέφερι απέβαλε λάθος παίκτη, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη στον Καλτσά για φάουλ που έκανε ο Γιαννούλης! Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Αστέρα καυτηρίαζε, όπως ανέφερε, «το... χοντρό στιλιάρι που έριξε ο "κύριος" Στυλιαράς στην ομάδα μας στον αγώνα με τον Ατρόμητο», σημειώνοντας επίσης ότι  «σε κρίσιμα χρονικά σημεία φρόντισε να αποδεκατίσει τον Αστέρα. Αρχικά απέβαλε εντελώς αναίτια τον Καλτσά με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ που έκανε ο Γιαννούλης! Στη δε περίπτωση της αποβολής του Ιγκλέσιας εξάντλησε προκλητικότατα την αυστηρότητά του».
Καταπέλτης ήταν και η ανακοίνωση των παλαιμάχων του Απόλλωνα Σμύρνης, για το πέναλτι-φάντασμα (1-1) που έδωσε ο Στυλιαράς στο τέλος του αγώνα με την Λαμία:
-«Εργο Πανουργιά είναι η κακή διαιτησία του Στυλιαρά. Προσέφερε κάποιες σημαντικές Ενώσεις με «ψήφους» στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ του κ. Βαγγέλη Γραμμένου και πλέον εισπράττει ανταποδοτικά τέλη».
-«Είδαμε με πόση ευκολία ο κακός και πονηρός διαιτητής Στυλιαράς «εκτέλεσε» τον Απόλλωνα Σμύρνης».

-«Ζητούμε από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, να πάψει να ορίζει διαιτητές φίλα προσκείμενους στον κ. Πανουργιά και σε αυτούς που τον προστατεύουν. Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε με ονόματα», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση των παλαιμάχων του Απόλλωνα Σμύρνης. Φαίνεται πως η ανακοίνωση μεταφράστηκε και στα Πορτογαλικά, καθώς δεν τόλμησαν να τον ξαναβάλουν. Αλλωστε τον αντάμειψαν με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0.


-Ο κόσμος με τον Στυλιαρά δεν γελάει από τώρα αλλά από την πρώτη στιγμή. Ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2004-05, παρέμεινε μέχρι και τα μισά της περιόδου 2005-06 και επειδή η μια κακή διαιτησία διαδέχονταν την άλλη, υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Εκεί έμεινε για πέντε χρόνια και τον επανέφεραν στη μεγάλη κατηγορία την σεζόν 2011-12. Όμως, δεν κάνει για διαιτητής.


Καταγέλαστοι ορισμοί…

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η επιλογή του Στυλιαρά για το παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1. Όμως, η UEFA θέλει οι διαιτητές να ορίζονται, επειδή αυτό σημαίνει ευθύνη. Κι όμως, ούτε μια παραίτηση από την ΚΕΔ. Δεν κάνουν όλοι οι διαιτητές για όλα τα παιχνίδια. Και με δεδομένα τα αγωνιστικά λάθη του Στυλιαρά σε προηγούμενα παιχνίδια της ΑΕΚ, όπως το περσινό στην Τρίπολη, άσχετα αν ηττήθηκε, ο έμπειρος ρέφερι δεν έπρεπε να επιλεγεί. Επίσης, δεν θα ήταν υπερβολή αν ο Στυλιαράς δήλωνε κώλυμα για τα παιχνίδια της ΑΕΚ, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτ/νιας και νυν σύμβουλος της ΕΠΟ έχει καταθέσει μάρτυρας υπέρ της στην Επιτροπή Δεοντολογίας.


Τον έφεραν ξανά πίσω…

Ο Στυλιαράς (Αιτ/νιας), αν και σε ηλικία 41 ετών, θα τον χαρακτηρίζαμε παιδί της εξυγίανσης. Το καλοκαίρι του 2016 τον έβγαλαν εκτός πινάκων, όμως επανήλθε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όταν ανέλαβαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Το δίδυμο έκανε… κουρέλι τον κανονισμό για να επανέλθουν παράνομα μόνο ο Στυλιαράς και ο Ζαχαριάδης, ο οποίος είναι μικρός σε ηλικία. Λες και ο Στυλιαράς είναι ο Κολίνα
Το καλοκαίρι του 2016 ο 41χρονος ρέφερι τέθηκε, φυσιολογικά, εκτός πινάκων. Φυσιολογικά, επειδή κριτήριο αποτέλεσαν, τόσο οι κακές βαθμολογίες της περιόδου 2015-16, όσο και η ηλικία του. Δηλαδή, η αποπομπή κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν η καρατόμησή του.

Μάλιστα την ίδια σεζόν τα είχε κάνει …μπάχαλο μέχρι και στα μπαράζ της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Μεγάλη στιγμή του ότι χειροκροτήθηκε από τους παίκτες της Δόξας Παλαιομάνινας για πέναλτι που έδωσε υπέρ του Ναυπακτιακού Αστέρα (3-1). Πρώτο… φάλτσο, αν και Ναυπάκτιος, τον έβαλαν σε αγώνα της ομάδας της περιοχής του, απόδειξη ότι …εξυγίανση γίνεται παντού!
Την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 17 Απριλίου 2016, η Δόξα Παλαιμάνινας εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο «τα γραμμάτια κάποτε ξεπληρώνονται» και τον κατηγόρησε ότι «ανέλαβε να εκτελέσει δυο εντολές».
Η ανακοίνωση του ερασιτεχνικού σωματείου εξηγούσε τα εξής: «Πρώτον ξεπλήρωσε το περσινό φιάσκο της ΕΠΣΝΑ στον προτελευταίο αγώνα των play - off ανάμεσα στο Ναυπακτιακό και την Α.Ε.Μ. και δεύτερον τις υποσχέσεις που έδωσε στις ομάδες της περιοχής του όταν ανέλαβε να μαζέψει ψήφους για την παράταξη Παπαχρήστου στις εκλογές της ΕΠΣΝΑ πέρσι το καλοκαίρι. Τα λάθη δεν είναι ανθρώπινα, όπως διατείνονται κάποιοι κομπορήμονες διαιτητοπατέρες».
Αυτά για την ιστορία, αν και εμείς θεωρούμε ότι τα διαιτητικά λάθη είναι ανθρώπινα. Απλά, υπάρχουν ανίκανοι διαιτητές που πρέπει να φύγουν…

Διπλό γέλιο…

Σε φάσεις, όπως στην περίπτωση της ανατροπής του Μπετρά από τον Τσιντώτα στο 10’ του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 η κίτρινη κάρτα είναι επιβεβλημένη, όταν ο διαιτητής θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος κάνει …θέατρο. Όμως, ο Στυλιαράς, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο απέβαλε τον Σκόνδρα με δεύτερη κίτρινη, απλά έκανε νόημα να σηκωθεί ο Μπετρά. Όμως, αν έδειχνε στον Μπετρά κίτρινη για θέατρο, τότε το γέλιο θα ήταν διπλό και τριπλό!