Περέιρα: «Δεν θα γίνουν αλλαγές στους πίνακες, εγώ είμαι υπεύθυνος για τους ορισμούς»

*** Η ΚΕΔ παρουσίασε μια στατιστική ανάλυση των βαθμολογιών του πρώτου γύρου, σύμφωνα με την οποία το 27 % αυτών ήταν κάτω από 8
Αναλυτικά η ομιλία του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Superleague που ξεκίνησε την Τρίτη (16/01) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη (17/01) με τη διεξαγωγή των αγωνιστικών τεστ:

*** «Μην διαβάζετε τα σάιτ και τα μπλογκ ότι έχουμε προβλήματα μεταξύ μας. Δεν ισχύει τίποτα. Εχουμε κάποιες διαφωνίες αλλά σταματάμε εκεί».
*** «Θα καταβάλλονται έξοδα μετακίνησης για τα σεμινάρια».
*** «Δεν υπάρχουν χρωστούμενα για φέτος, δώσαμε μεγάλη μάχη για τα περσινά, απομένουν μόνο 3-4 αγωνιστικές».
*** «Οι πίνακες δεν αλλάζουν. Μην λαμβάνετε υπόψη όσα διαδίδονται. Να είστε προσεκτικοί και να μην λαμβάνετε υπόψη τι σας τάζουν. Αν σας πάρουν τηλέφωνο να το αναφέρετε και ακόμα περισσότερο αν σας απειλήσουν ή αν αντιληφθείτε κάτι».
*** «Η επιτροπή είναι ευχαριστημένη. Όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, άρα πρέπει να πάμε καλύτερα».
*** «Στο εξής πρέπει να προσέξετε περισσότερο. Το πρωτάθλημα θα δυσκολέψει και ευχόμαστε να το πάρει ο καλύτερος. Θέλω να πάτε καλύτερα στον δεύτερο γύρο».
*** «Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τη διαιτησία, εγώ είμαι υπεύθυνος για τους ορισμούς».
*** «Να είστε προσηλωμένοι στους στόχους σας. Να σέβεστε τους παρατηρητές και είμαι χαρούμενος που δεν δημοσιοποιούνται οι βαθμολογίες. Ο Καλογερόπουλος είναι τραυματίας και έλεγαν ότι είναι τιμωρημένος».
*** «Εμείς σας εμπιστευόμαστε».
*** «Είμαι ικανοποιημένος από τις διαιτησίες στα ντέρμπι».
Στην αρχή ο Περέιρα, σε μετάφραση του μέλους της ΚΕΔ, Σταύρου Τριτσώνη, ζήτησε έντεκα πράγματα από τους διαιτητές, όπως «μην ακούτε κανέναν», «να έχετε εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ», «όσοι δεν έχουν πάει καλά να μην απογοητευτούν, θα πάρουν ευκαιρίες μέχρι το τέλος της χρονιάς, άρα θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την κατάσταση», κτλ.
Ακόμη η ΚΕΔ παρουσίασε μια στατιστική ανάλυση των βαθμολογιών του πρώτου γύρου, σύμφωνα με την οποία το 27 % αυτών ήταν κάτω από 8, δηλαδή οι διαιτητές δεν πήγαν καλά και έπρεπε να τιμωρηθούν.