Ο Περέιρα ανίκανος να έρθει σε ρήξεις…

***Ο Πορτογάλος «στηρίζει» όσους έκαναν εξόφθαλμα λάθη και δεν στέλνει σπίτι τους ανίκανους διαιτητές και βοηθούς
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ενώ το περασμένο καλοκαίρι στα …πρώτα βήματα του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ελληνική διαιτησία, βγήκαν από τους πίνακες ανεξάρτητοι διαιτητές και βοηθοί που δεν προσκύνησαν στις… ορέξεις της δήθεν εξυγίανσης, αφού πρώτα στοχοποιήθηκαν από την προπαγάνδα ότι τάχα προκάλεσαν, χωρίς να αναφέρονται σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Μάλιστα, ο Πορτογάλος δεν ακολούθησε καν τη… συνταγή ξένων αρχιδιαιτητών, όταν αναλαμβάνουν άλλες χώρες, όπου ζητούν να παραμείνουν ίδιοι οι πίνακες, όπως και ο Χιού Ντάλας, όταν ήρθε στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια έκρινε διαιτητές που δεν είχε δει…
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου των διαιτητών και των βοηθών της Superleague, που ολοκληρώθηκε χθες με τα αγωνιστικά τεστ, ο Περέιρα, κατά την άποψή μας, παρουσιάστηκε ανίκανος για ρήξεις, αναφέροντας ότι «δεν θα γίνουν αλλαγές στους πίνακες» και παράλληλα πέρασε στο… χαλαρό, ανεξήγητα αγωνιστικά λάθη, προτρέποντας όσους «δεν έχουν πάει καλά να μην απογοητευτούν, θα πάρουν ευκαιρίες μέχρι το τέλος της χρονιάς, άρα θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την κατάσταση».
Αφού ο Περέιρα λοιπόν καυχήθηκε ότι «η επιτροπή είναι ευχαριστημένη. Όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, άρα πρέπει να πάμε καλύτερα», δεν ανακοίνωσε την παραμικρή απόφαση για τη βελτίωση της διαιτησίας. Ενώ η ΚΕΔ κοστίζει συνολικά άνω των 50.000 ευρώ, η διαιτησία βρίσκεται σε κάθε αγωνιστική βρίσκεται στο κάδρο, όμως ο Πορτογάλος δεν θέλει να το παραδεχτεί αυτό και δεν λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωσή της, στέλνοντας σπίτι τους όσους προκάλεσαν που δεν είναι και λίγοι. 

-Η πρόκληση του σεμιναρίου έχει να κάνει και με τα βίντεο που προβλήθηκαν στο σεμινάριο. Οι αρμόδιοι της ΚΕΔ επέλεξαν μεν φάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως αυτές που έδειξαν ήταν… νερόβραστες. Δηλαδή, έπρεπε να δείξουν κάτι και το έπραξαν για τα μάτια του κόσμου, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλουν να ταράξουν τα νερά του… βάλτου με τα φαντάσματα.

-Τι έδειξαν; Μόνο φάσεις που έχουν να κάνουν με τον πειθαρχικό έλεγχο των διαιτητών, αφήνοντας κατά μέρος τα γελοία πέναλτι που δίνουν σε συγκεκριμένες ομάδες, ή τα κραυγαλέα που δεν δίνουν σε άλλες. Επίσης, δεν έδειξαν και τρομερά λάθη βοηθών. Δεν ασχολήθηκαν με αποφάσεις που έκριναν αποτελέσματα για να μην χαλάσουν την βιτρίνα που μόνο αυτοί βλέπουν ότι είναι ωραία.