Προκάλεσε πριν, τον έβαλαν ξανά

***Ορισμός Καραντώνη (Ολυμπιακός-Ξάνθη) στην ίδια… φιλοσοφία, δηλαδή προτιμούν τους ρέφερι που αδικούν τους «ερυθρόλευκους» και ό,τι κάτσει

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γνωστός είναι ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας), ο… εκλεκτός της ΚΕΔ για το παιχνίδι της Κυριακής, Ολυμπιακός-Ξάνθη (σ.σ. σιγά μην γράψουμε ότι ο Περέιρα κάνει ορισμούς, όπως είπε στο σεμινάριο, αφού αυτοί έχουν την ίδια φιλοσοφία με πέρσι, επί Τριτσώνη, Κουκουλάκη). Ο συγκεκριμένος ρέφερι είχε σφυρίξει και το παιχνίδι Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1, όπου παραλίγο να γράψει… ιστορία.
Αν και στην τρίτη του χρονιά στη SuperLeague έδειξε ότι τα είχε χαμένα! Ο ρέφερι από ΕΠΣ Ημαθίας, δεν «είδε» το καθαρό πέναλτι στο 33΄του Φάργκας (καθαρό χέρι-απόκρουση) και τον… έσωσε ο βοηθός Πετρόπουλος (Αρκαδίας) που χρειάστηκε να μπει ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση των βοηθών, για να αναγκαστεί ο Καραντώνης να υποδείξει την εσχάτη των ποινών, πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης που άνοιξε το σκορ. Παράλληλα, άλλη μια απόδειξη της …ταραχής του είναι ότι θα έπρεπε να είχε αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Φάργκας, επειδή άπλωσε το χέρι του και έκανε απόκρουση  σε κενή εστία, ωστόσο δεν του έδειξε καν κίτρινή κάρτα.
Επίσης, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Καραντώνης έκανε κι άλλα λάθη. Γενικότερα απέτυχε παταγωδώς και στον πειθαρχικό έλεγχο.
Για παράδειγμα στο 51΄ του αγώνα, δεν απέβαλλε τον Ανδρεόπουλο που έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον Πάρντο και του έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, ενώ στο 44΄ο Ζίζιτς κλώτσησε τη μπάλα εκτός αλλά δεν παρατηρήθηκε ως όφειλε με κίτρινη κάρτα.
Ο Φατιόν κλωτσούσε συνεχώς τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως ο Καραντώνης και σε αυτή την περίπτωση δεν έβγαλε την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του.

Όταν… προδόθηκε
Στο Καραϊσκάκη (Λάρισα-Ολυμπιακός 4-1) δεν είδε το χέρι του Φάργκας (33'), πέναλτι που τού το υπέδειξε ο βοηθός Πετρόπουλος, όμως δεν έδωσε ούτε κίτρινη κάρτα, αν και έπρεπε να βγάλει κόκκινη. Όμως, στο ματς Κέρκυρα-Λεβαδειακός1-1 (5η Αγωνιστική) καταλόγισε το πέναλτι στο χέρι του Λεονάρντο, παρόλα αυτά απέβαλε τον παίκτη του Λεβαδειακού με κόκκινη αν και έπρεπε να βγάλει κίτρινη κάρτα, καθώς η μπάλα δεν έχει κατεύθυνση για γκολ, ούτε πάει σε κάποιον που είναι σε θέση για να σκοράρει. Διαφορετική απόφαση, αναφορικά με τις κάρτες σε παρόμοιες φάσεις!!!

Κι άλλη… ταραχή
Άλλη μια απόδειξη ότι ο Καραντώνης τα είχε πραγματικά χαμένα στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1 και πως δεν στάθηκε καθόλου καλά στο γήπεδο και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα (ακόμα ένα) πως στο 45΄διέκοψε το ματς λόγω τραυματισμού και σφύριξε τη λήξη απευθείας για το ημίχρονο, δίχως καν να κρατήσει λίγα δευτερόλεπτα.  Γενικά, ο ρέφερι της ΕΠΣ Ημαθίας είναι ένας μέτριος διαιτητής, μπορεί και πιο κάτω, που όμως τον στηρίζουν με τους ορισμούς τους. Για αυτό και η διαιτησία δεν έχει καμία τύχη.