Superleague: Καμία υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος


Αντισυνταγματική θεωρεί η Superleague, όπως αποφάσισε το χθεσινό (14/12) ΔΣ, και μάλιστα χωρίς καμία αρνητική ψήφο, την υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών, επειδή δεν δύναται να υπάρξει παρέμβαση σε περιουσιακά στοιχεία. Η απόφαση πάρθηκε με φόντο τις δικαστικές εκκρεμότητες του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και αφού οι «ερυθρόλευκοι» υπέβαλαν σχετικό αίτημα, με το οποίο συντάχθηκαν οι ΠΑΕ Ατρόμητος και Λεβαδειακός, επειδή το ίδιο πρόβλημα έχουν οι Γιώργος Σπανός και Γιάννης Κομπότης, αντίστοιχα. Ο Ατρόμητος υπέβαλε και σχετικό ερώτημα στην ΕΕΑ, άρα αναμένεται γνωμοδότηση.

Παράλληλα η διοργανώτρια θα στείλει επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη με το οποίο θα ζητεί να ανακαλέσει την άποψή του ότι προβλέπεται υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών, η οποία εκφράστηκε πρόωρα. Δηλαδή, όταν έγινε γνωστό μόνο διατακτικό και όχι το σκεπτικό του βουλεύματος.

Στην ψηφοφορία υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου κυριάρχησαν τα 10 «ναι», τα τρία «παρών» από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ ερμηνεύεται ότι εκφράστηκαν για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Τέλος, απουσίασαν Πλατανιάς, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague για όλες τις αποφάσεις της χθεσινής (15/12) συνεδρίασης:

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 1/7/2016-30/6/2017 και την απαλλαγή των Μελών του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα της ίδιας χρήσεως.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

 1/ Ενέκρινε το Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, 17ης-30ης αγωνιστικής.

2/ Η SUPER LEAGUE, αποδεχόμενη αίτημα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, περί  υποχρέωσης ή μη μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος άρθρου 3 Ν.2725/1999, με το οποίο συντάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ενέκρινε την αποστολή επιστολής προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.  «Παρών» ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ψήφισε «λευκό».

 3/ Από την 1η αγωνιστική του Β’ Γύρου (16η αγωνιστική ημέρα) του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ,  θα ισχύει μόνο το ηλεκτρονικό Φύλλο Αγώνα.

 4/ Εγκρίθηκε η προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών της SUPER LEAGUE.