Ερωτήσεις και απαντήσεις μετά την εξέλιξη περί αναίρεσης του βουλεύματος – Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι εκτίθεται η «σάπια» προπαγάνδα

Αρχισαν πάλι τα… όργανα της «σάπιας» προπαγάνδας με αφορμή την είδηση ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση του ποδοσφαίρου. Άλλο που δεν ήθελαν τα φερέφωνα, που μόνο στόχο έχουν να πλήξουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, να επιδείξουν τις… μαντικές τους ικανότητες, μόνο που δεν γνωρίζουν ότι έτσι εκτίθενται κιόλας,
Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να δώσουμε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα:
-Ποια είναι η είδηση;
Η είδηση είναι ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση του ποδοσφαίρου και θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
-Γιατί είναι μόνο αυτή η είδηση και όχι κάτι παραπάνω;
Επειδή ο εξαίρετος ανώτατος δικαστικός λειτουργός κ. Βουρλιώτης δεν έχει γράψει ακόμη την αίτηση αναίρεσης! Είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος  τι ζητάει, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα την καταθέσει τη Δευτέρα.
-Επανέρχεται η… εγκληματική οργάνωση;
Αυτά τα γράφουν οι ίδιοι που έχασαν την είδηση ότι μετατράπηκε σε συμμορία! Αν το ζητήσει αντεισαγγελέας (και όχι εισαγγελέας όπως τον έγραψαν) του Αρείου Πάγου και γίνει δεκτό το αίτημά του η υπόθεση θα επιστραφεί στο Συμβούλιο Εφετών για συζήτηση από την αρχή. Λάβετε υπόψη ότι το κακούργημα της «εγληματικής οργάνωσης» μετατράπηκε σε πλημμέλημα με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μην έχει απορρίψει καμία αίτηση αναίρεσης του κ. Βουρλιώτη, όμως από την άλλη πλευρά δεν έχει αναιρέσει και ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.
-Αν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης τι θα συμβεί;
Η υπόθεση του ποδοσφαίρου θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών για να επανεξεταστεί το βούλευμα με άλλη σύνθεση.
-Πόσο θα κρατήσει;
Πιθανόν έξι μήνες, ίσως και ολόκληρο το 2018.
-Γιατί γίνεται «σάπια» προπαγάνδα;
Είναι δυνατόν κάποιοι να είναι στο μυαλό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του κ. Βουρλιώτη, και να γνωρίζουν τους λόγους που προβαίνει σε αίτηση αναίρεσης; Είναι δυνατόν να γνωρίζουν και την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου; Εϊναι δυνατόν αν η υπόθεση επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών να γνωρίζουν τι θα συμβεί; Πως γνωρίζουν όλα αυτά μαζί; Αρα πως «επιστρέφει η… εγκληματική οργάνωση»;
-Υπάρχει άλλος λόγος που εκτίθενται κάποιοι;
Είναι οι ίδιοι που φώναζαν γιατί αργεί να εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών το Βούλευμα και μετά αλαλάζοντες κραύγαζαν, κατηγορώντας τον Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, έναν εξαιρετικό πρόεδρο Εφετών. 
-Υπήρξε κάποια εξέλιξη σχετική με τους εφέτες;
Ολο το Συμβούλιο (οι εφέτες δικαστές Σταμαδιάνος, Κανελλοπούλου και Ρουσέα) παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό με αφετηρία την αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, επειδή κατά την άποψή του υπήρξε καθυστέρηση έκδοσης του βουλεύματος (εντός χρονικού διαστήματος εννέα μηνών) κατά πέντε μήνες, καθώς εξεδόθη μετά από 14 μήνες.
-Είναι (και)  πολιτικό το θέμα της δικαστικής υπόθεσης του ποδοσφαίρου;
Δεν είναι μυστικό ότι η κυβέρνηση κυνηγά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, άρα μπορεί να υπάρχει και κυβερνητικό ενδιαφέρον. Ακόμη είναι γνωστό πως ο κ. Μαρινάκης θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018. Επίσης, αν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης ο ηγέτης της ομάδας, που με βάση τη λογική θα ήθελε μια γρήγορη δίκη για να αποδείξει την αθωότητα του, θα παραμείνει υπό ομηρία, εφόσον το βούλευμα επιστραφεί στο Συμβούλιο Εφετών. Όμως, πως κάποιος μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα «βαρύνου» οι κατηγορίες; Τα ίδια ισχύουν και για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.
-Από το «Κοριόπολις» προκύπτει κάποια συμπέρασμα;
Κατ’ αρχήν η δικογραφία κατά του Μαρινάκη και των 27 υπόλοιπων κατηγορούμενων είναι ένας κόκκος άμμου μπροστά στο «Κοριόπολις». Κι όμως, στην κύρια δίκη είχαμε την εισαγγελική πρόταση να απαλλαγούν οι πάνω από 50 κατηγορούμενοι από την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ ζητείται η τιμωρία ελάχιστων για κακουργηματικές πράξεις. Στο τέλος του Ιανουαρίου  θα βγει η τελική απόφαση.