Βγάζουν μάτια με την πρόκληση


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ 
Η δήθεν… εξυγίανση, που άλλα λέει και άλλα κάνει. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μια πρόκληση βγάζει… μάτια, ενώ η διοίκηση Γραμμένου όπως φαίνεται κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Μόνο που είναι αργά για δάκρυα, καθώς με βάση το καταστατικό, σχετικά με την υπόθεση Δημοσθένη Κουπτσίδη, του μέλους του ΔΣ και προέδρου της Γρεβενών, έχει ήδη εκτεθεί.
Ο κ. Κουπτσίδης με βάση το υπ' αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, για απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28/8-30/12/08, που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με ποσό 41.000 ευρώ, έπρεπε ήδη να κηρυχτεί έκπτωτος. Λάβετε υπόψη ότι του βούλευμα έγινε γνωστό στις 02/10.
Όμως, η υπόθεση έγινε… μπαλάκι μεταξύ του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού και του προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου. Ο πρώτος ζήτησε από τον δεύτερο να επιληφθεί για την υπόθεση και η… απάντηση της ομοσπονδίας ήταν να βρει το βούλευμα αλλά και να παραπέμψει εκ νέου την υπόθεση στον ΓΓΑ.
«Τα Οργανα και οι Αξιωματούχοι της ΕΠΟ υποχρεούνται να τηρούν το Καταστατικό», ενώ πιο κάτω αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη τήρησης ή παραβίασης επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το παρόν καταστατικό και τους οικείους κανονισμούς ποινές», αναφέρει το άρθρο 7 («Συμπεριφορά Οργάνων και Αξιωματούχων) του Καταστατικού της ΕΠΟ, ενώ με βάση τις «Εξουσίες της Εκτελεστικής Επιτροπής», όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 35, παράγραφος ια «μπορεί (σ.σ. η Εκτελεστική Επιτροπή) να παύει ένα πρόσωπο ή ένα όργανο ή να αποκλείσει ένα μέλος της ΕΠΟ, προσωρινά μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση».

Περί ευθυνών

Η υπόθεση Κουπτσίδη δείχνει το εξής: Κανέναν δεν ενδιέφερε η εξυγίανση στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που ήθελαν ήταν να αλωθεί από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και να εκλεγεί, ο κατά τον Σαββίδη, «δικός μας», Γραμμένος. Οι ευθύνες του Συναδινού είναι ήδη γνωστές, καθώς έχουν παρέλθει 15 μέρες από την έκδοση του βουλεύματος, διάστημα που έπρεπε να έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη, ώστε να κηρυχτεί έκπτωτος από κάθε ποδοσφαιρικό αξίωμα. Όμως, ξεκάθαρες είναι και οι ευθύνες της ΕΠΟ, η οποία βγαίνει στη… σέντρα με βάση το καταστατικό της.

«Παύση» και με το 37 

Ξεκάθαρο είναι και το άρθρο 37 (Παύση ενός προσώπου ή οργάνου) σχετικά με την περίπτωση Κουπτσίδη, ότι δηλαδή είναι και αρμοδιότητα της ΕΠΟ: «Η Γενική Συνέλευση μπορεί να παύσει ένα πρόσωπο ή ένα όργανο. Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να θέσει την παύση ενός προσώπου ή οργάνου στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ. Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί, επίσης, να παύει ένα πρόσωπο ή ένα όργανο προσωρινά. Οποιοδήποτε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορεί να υποβάλλει μια πρόταση για παύση στην ημερήσια διάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής».
Πιο κάτω, συγκεκριμένα στην παράγραφο 4, αναφέρεται ότι «τι αίτημα για παύση θα αποφασίζεται με μυστική ψηφοφορία. Προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα από την Εκτελεστική Επιτροπή (προσωρινή παύση) απαιτείται απαρτία των δυο τρίτων (2/3) και πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των εγκύρων ψήφων, για δε τη Γενική Συνέλευση (οριστική παύση) απαρτία των τριών πέμπτων (3/5) και πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των εγκύρων ψήφων».
Στην παράγραφο 5, πάντα με βάση το άρθρο 37, αναφέρεται ότι «το πρόσωπο ή το όργανο που παύεται προσωρινά) απαλάσσεται από τα καθήκοντά του με άμεση ισχύ».
Από τη στιγμή που η ΕΠΟ παρέλαβε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε, το βούλευμα για τον Κουπτσίδη, μπορεί και η ίδια να κινήσει διαδικασίες… εξυγίανσης, επειδή ο Βασιλειάδης και ο ΓΓΑ μπορεί να είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα! Εκτός αν περιμένει να της το επιβάλουν οι ίδιοι οι κρατικοί αξιωματούχοι.
Πάντως, το θέμα, εννοούμε η αδράνεια είναι πολύ περίεργη. Και να σκεφτεί κανείς ότι Βασιλειάδης, Συναδινός να άκουσαν από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κυνηγήσει την υπόθεση, έβγαλε και ανακοινώσεις, επειδή ο Κουπτσίδης είναι ΝΔ και στις 09/12 παρέστη και στον χορό της στα Γρεβενά.