Οι διεθνείς έγιναν η... ουρά των ορισμών

***Με τις επιλογές τους δείχνουν ότι «έκαψαν» τους ρέφερι με το σήμα της FIFA και πως η κατάσταση είναι οριακή και (ω, τι σύμπτωση!) ίδια με πέρσι...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Alert για τους διεθνείς διαιτητές… Η ΚΕΔ εγκατέλειψε την προσφιλή της τακτική να τους ορίζει σε παιχνίδια των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και ουσιαστικά πλέον δεν σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα. Στις προαναφερόμενες ομάδες οι αρμόδιοι προτιμούν διαιτητές που, είτε ανέβηκαν στην κατηγορία πρόσφατα, είτε δεν έχουν τόσο μεγάλη πείρα, δείχνοντας ότι δεν εμπιστεύονται τους ρέφερι που φιγουράρουν στα γήπεδα με το σήμα της FIFA, παρότι έχουν και τα περισσότερα χρόνια στην κατηγορία.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση… Ένα παράδειγμα είναι ότι στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 έβαλαν τον Στυλιαρά (Αιτ/νιας), άσχετα αν ούτε αυτή η λύση τους βγήκε, επειδή δεν απέβαλε τον Μάτος! Όμως, σημειώστε ότι τις δυο τελευταίες αγωνιστικές διεθνής δεν μπήκε σε παιχνίδι των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και αν πάμε πιο πίσω θα δούμε ότι την 13η ορίστηκε μόνο ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), συγκεκριμένα στο Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2 που έκανε λάθος στο δεύτερο γκολ. Ο Κομίνης μαζί με τον Παπαπέτρου (Αθηνών) δεν προκάλεσαν όσο οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Καλογερόπουλος (Αθηνών), Μάνταλος (Καβάλας) και Αρετόπουλος (Τρικάλων), οι οποίοι έκαναν το… μαύρο άσπρο, το άσπρο κίτρινο κ.ο.κ. Γενικά έπαιζαν, πάντα αγωνιστική η κριτική, με τα …χρώματα (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ)!

Εμμέσως πλην σαφώς με τις επιλογές τους, κάνοντας τους διεθνείς… ουρά των ορισμών, δείχνουν ότι τους… έκαψαν αγωνιστικά. Αρα ομολογούν και πως η κατάσταση στη διαιτησία είναι οριακή. Το επόμενο βήμα είναι να παραιτηθούν…

Το ίδιο σκηνικό με τους διεθνείς είχε γίνει και πέρσι. Με τους ορισμούς που έκαναν οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης τους είχε… κάψει και είχαν φτάσει στο σημείο να μην έχουν ποιον τον βάλουν. Είχαν φτάσει στο σημείο να μην τους θέλουν ούτε οι… εξυγιαντές, αν και ορίζονταν σχεδόν αμέσως οι διεθνείς που έκαναν λάθη κατά του Ολυμπιακού. Τόσο καλοί διαιτητές είναι!

Αλλωστε κάτι θα ξέρει η UEFA που ορίζει στις διοργανώσεις της τους Ελληνες διεθνείς μόνο για να συμπληρώσει τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια που παίρνουν, ακόμη και του Σιδηρόπουλου στο Champions League, είναι τριτοτέταρτα. Αυτό σημαίνει, σε συνδυασμό και με πως τους αντιμετωπίζουν στην Superleague, ότι ο πίνακας των διεθνών πρέπει να αλλάξει. Οσο τους κρατάνε, τόσο κακό κάνουν στην εικόνα της διαιτησίας.