Από... δοκιμή ο Τζήλος

***Η γνωστή αγωνιστική διαδρομή, αφού πρώτα σφύριξε αγώνες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ορίστηκε στον Ολυμπιακό
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Τζήλος (Λάρισας) είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα, ίδιο ματς που σφύριξε και στις 23/04 και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 5-0. Ο Θεσσαλός ρέφερι διαιτητεύει για πρώτη φορά φέτος παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και είναι ο έβδομος φετινός ορισμός του. Πρώτα τον δοκίμασαν ΑΕΚ-Παναιτωλικός 2-0, όπου στο 27’ απέβαλε σωστά τον Αλμέιδα, επειδή χτύπησε τον Χαντάκια, όμως στο 47’ ο Τζήλος έπρεπε να αποβάλει έναν ακόμη παίκτη της ΑΕΚ, καθώς ο Λιβάγια έριξε σφαλιάρα εκτός φάσης στο πρόσωπο στον Χαντάκια. Πρόκειται για περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατάγγειλε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ζητώντας την τιμωρία του Λιβάγια. Στο 48’ απέβαλε και παίκτη του Παναιτωλικού με δεύτερη κίτρινη. Ο Τζήλος… δοκιμάστηκε και στο ΠΑΟΚ-Λαμία 4-0.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας), ο οποίος ορίστηκε Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα, την προηγούμενη σεζόν (2016-17) είχε σφυρίξει ένα ακόμη παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου 2017, τότε που τα μπλόκα με στόχο να σταματήσουν τους «ερυθρόλευκους» την επέλαση προς τον τίτλο και το σημειώνουμε επειδή έχει σημασία η εποχή, διαδέχονταν το ένα το άλλο, για την 18η αγωνιστική διαιτήτευσε Βέροια-Ολυμπιακός 1-2.

Κανονικά, με λάθη που έκανε σε βάρος των «ερυθρόλευκων» στο ματς με την Βέροια έπρεπε να υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική και όχι από τότε να πάρει κι άλλα ματς της Superleague. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καπετάνος έβγαλε το ματς χωρίς κίτρινη αν και χτύπησε Ρέτσο, Ντε λα Μπέγια, Νικολάου, Ανδρούτσο! Για παράδειγμα, στο 42’ έπιασε από λαιμό τον Νικολάου, ενώ μετά χτύπησε στο κεφάλι τον Ανδρούτσο. Δηλαδή σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις από τις προαναφερόμενες μπορούσε να δείξει απευθείας κόκκινη και δεν έδειξε ούτε κίτρινη!

Σημειώστε ότι πέρσι ο Τζήλος είχε υποβιβαστεί στην Football League, όμως το δίδυμο των Τριτσώνη, Κουκουλάκη τον έβαζε συνέχεια (μεταξύ των οριαμών και τα δυο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια (εκτός) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Στο εντός έδρας ματς ο Ολυμπιακός νίκησε 5-0. Αν δεν είχε υποβιβαστεί οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός θα γινόταν διεθνής και ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Αλλωστε, ο Τζήλος έλαβε μέρος και στα αγωνιστικά τεστ των υποψήφιων διεθνών!