Φωτιές σε Σαββίδη και Μαξίμου ανάβει ο Αμερικανός πρέσβης


Πηγή: www.parapolitika.gr

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ να αφήσει σαφή υπονοούμενα για το επιχειρηματικό προφίλ του Ιβάν Σαββίδη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Όπως γράφτηκε σήμερα σε μερίδα του Τύπου, ο πρέσβης άφησε σαφή υπονοούμενα για την προέλευση των κεφαλαίων όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, στην οποία ως γνωστόν συμμετέχει και εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο αμερικανικός παράγοντας εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για το… γήπεδο που στο πρόσφατο παρελθόν έδωσε η κυβέρνηση στον Πόντιο επιχειρηματία, προκειμένου ο ίδιος να αυξήσει την επιρροή του στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και κυρίως στα media.
Βλέπετε, όπως έγραφε και το «Secret» το περασμένο Σάββατο, οι Αμερικανοί θεωρούν πως η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Σαββίδης στο συγκεκριμένο μέτωπο εντάσσεται σ' ένα γενικότερο επεκτατικό σχέδιο της Μόσχας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικονομίας, κεντρικός πυλώνας του οποίου είναι και η διείσδυση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Τους προβληματισμούς της πρεσβείας εντείνει άλλωστε και ο τρόπος με τον οποίο επιθυμεί να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ενδεικτικά παραδείγματα, η ατάκα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει… ποτέ πρωθυπουργός ή η προτροπή στους εργαζομένους του «Έθνους» να στηρίζουν τον ΠΑΟΚ, την ορθοδοξία και την… κυβέρνηση.
Πάντως, όπως αναφέρονταν και στη στήλη των media του «Secret» το περασμένο Σάββατο, η αμερικανική στάση έναντι του Ιβάν έχει δημιουργήσει τριβές στις σχέσεις του με κορυφαίους παράγοντες του Μαξίμου, στους οποίους χρεώνει… χαλαρή διάθεση να τον στηρίξουν σ' αυτήν τη διελκυστίνδα με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.