Τα μελομακάρονα και η… κλήρωση του Κυπέλλου

***Στην ΕΠΟ φοβήθηκαν μην… σταυρώσει ντέρμπι, ενόψει της 4ης φάσης και «πείραξαν» την προκήρυξη 
***Απόσπασμα από την προκήρυξη


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ολες οι προηγούμενες τροποποιήσεις των προκηρύξεων είθισται να συνοδεύονταν από μια δικαιολογία. Για παράδειγμα, «αυτό θέλει το κανάλι που μεταδίδει τα παιχνίδια», «αυτή η κίνηση δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον  στη διοργάνωση» κ.ο.κ.
Επίσης, παλαιότερα στους διαδρόμους της ΕΠΟ κυκλοφορούσε η εξής ατάκα: «Προσέξτε, μια προκήρυξη ισούται με έναν κανονισμό και με ότι αυτό συνεπάγεται». Στην τωρινή ΕΠΟ το έχουν πάρει χαμπάρι αυτό; Ιδιαίτερα, ο πρώην χαμηλόβαθμος υπάλληλος της UEFA που νομίζει ότι τα ξέρει όλα;
Το συγκεκριμένο σχόλιο έχει να κάνει με το ότι η ΕΠΟ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την προκήρυξη του Κυπέλλου, η οποία αναφέρει τα εξής, σχετικά με τις ημερομηνίες των κληρώσεων:
2η κλήρωση : Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, για τους αγώνες της 3ης και 4ης Φάσης
3η κλήρωση : Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, για τους Ημιτελικούς αγώνες και την τυπικά Γηπεδούχο ομάδα του Τελικού Αγώνα.
Όμως, αιφνιδιαστικά η ομοσπονδία ανακοίνωσε ξεχωριστή κλήρωση για κάθε φάση.
Αναλυτικά:
3η φάση: Εγινε την περασμένη Δευτέρα.
4η φάση (Προημιτελική): Κλήρωση Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ώρα 11:00.
5η φάση (Ημιτελική): Κλήρωση Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00
Οχι, δεν είναι θέμα προγραμματισμού, θέμα προχειρότητας φαίνεται πως είναι, εφόσον αλλάζει η προκήρυξη! Χώρια που παίζουν με τη… φωτιά και θα συνεχίσουν στο μέλλον, αφού έτσι κάνουν, όταν δεν τους… βολεύει κάτι.
Στην προκείμενη περίπτωση δεν θέλουν να μπερδέψουν τα μελομακάρανα με τους κουραμπιέδες. Φοβήθηκαν, μην κάτσει κανένα ντέρμπι από το «σταύρωμα» των ζευγαριών, ενόψει της 4ης φάσης και το διαλύσουν τελείως οι δυο… χαλίφηδες! Για αυτό… πείραξαν την προκήρυξη; Υπάρχει άλλος λόγος;