Γύρισαν την πλάτη στον Καμμένο, Μώραλης και Μητροπολίτης Σεραφείμ


www.parapolitika.gr

Την οργή των Πειραιωτών και των φορέων της πόλης για τα καμώματα του Πάνου Καμμένου αποτυπώνει ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία που έλαβε χώρα κατά τον σημερινό εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη της ναυτοσύνης, στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού και ο Μητροπολίτης δεν παρακάθισαν στο γεύμα που παραθέτει κάθε χρόνο η ηγεσία της Σχολής στους επισήμους μετά το καθιερωμένο τελετουργικό, προκειμένου να καταδείξουν την απροθυμία τους να βρεθούν στον ίδιο χώρο και να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Άμυνας. Μάλιστα φρόντισαν να τον αγνοήσουν ξεκάθαρα καθ' όλη την διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στην τελετή.
Με τον τρόπο αυτό, έστειλαν σαφές μήνυμα πως συμπεριφορές σαν κι αυτές που επιδεικνύει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του δράσης (και οι οποίες αποτελούν αντικείμενο κοινοβουλευτικής και δικαστικής διερεύνησης), αλλά κυρίως οι διαδοχικές προσβολές εις βάρος του Πειραιά και του μεγαλύτερου συμβόλου της πόλης, του Ολυμπιακού, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.
Βλέπετε, είναι τέτοιο το μένος του υπουργού, που δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να καταφέρεται με πρωτοφανή ασέβεια όχι μόνο εναντίον των ανθρώπων που έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με τον Σύλλογο, με κορυφαίο παράδειγμα τον ανελέητο και πολυεπίπεδο πόλεμο εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του ίδιου του κόσμου του Ολυμπιακού, των ίδιων των πολιτών του Πειραιά… Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που από το 2014 και μετά, η ταύτιση της ιδέας της ιστορικής ομάδας με την καθημερινότητα της πειραϊκής κοινωνίας είναι πιο ισχυρή από ποτέ.
Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις απαράδεκτες για ένα κορυφαίο πολιτικό στέλεχος ανακοινώσεις ή δηλώσεις , ή ακόμη και τις άσεμνες χειρομίες κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού και μάλιστα σε κοινή θέα… Μετά απ' όλα αυτά είναι δυνατόν να μην θεωρείται ανεπιθύμητος επί πειραϊκού εδάφους ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα;