Αποτυχία σε όλα τα… πειράματα

***Αρκετοί ορισμοί της ΚΕΔ μετατρέπονται σε… επίδειξη ανικανότητας, «φαινόμενο» που καλά κρατεί από την αρχή της σεζόν
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
«Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;», αναφέρει ο θυμόσοφος λαός και πρόκειται για ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί και στην διαιτησία. Η ΚΕΔ υπό την ηγεσία του Περέιρα, ή τουλάχιστον ας μας πουν ποιος ορίζει τι, προχωρά στη μια επίδειξη ανικανότητας μετά την άλλη, όμως δεν τους βγαίνει κανένα… πείραμα!
Το μεγάλο λάθος του Στυλιαρά (Αιτ/νιας) στην Τούμπα «καλύφθηκε» από το 4-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού. Όμως, το λάθος είναι λάθος και ο έμπειρος ρέφερι, για τον οποίο αφού τον έβαλαν σε ντέρμπι επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει διεθνής, αν και είναι 41 ετών, έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τον πειθαρχικό έλεγχο. Αλλωστε, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση και πλέον ο Στυλιαράς συμπεριλαμβάνεται στους διαιτητές που σε ένα ακόμη ντέρμπι, χαρίστηκαν στον βραζιλιάνο του ΠΑΟΚ.
Συμπέρασμα: Η ΚΕΔ δεν έβαλε στην Τούμπα διεθνή, όπως στα προηγούμενα ντέρμπι. Όμως, δεν της βγήκε ούτε αυτό το… πείραμα.
Δεν της βγήκε ούτε το… πείραμα της στήριξης στον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) που τον επανέφεραν και του έδιναν σερί ορισμούς, αντί να τον στείλουν σπίτι του, μετά το επικό λάθος να δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε φάση εκτός περιοχής, με το οποίο νίκησε 1-0 τη Λαμία στο Περιστέρι. Ο Βάτσιος διαμόρφωσε αποτέλεσμα και στο ΑΕΛ-Ξάνθη 1-0, καθώς ο Περόνε χρησιμοποίησε το χέρι του πριν δώσει την ασίστ.
***Με όσα γίνονται στη διαιτησία, αποδεικνύεται πως δεν μπορούν και όσο νωρίτερα εγκαταλείψουν, τόσο το καλύτερο για τη διαιτησία. Δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην γίνονται λάθη, δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην επιβεβαιώνει ότι η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο. Το μόνο που θέλουν είναι να αδικείται ο Ολυμπιακός και να ευνοούνται οι υπόλοιποι, δηλαδή ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.