Μέχρι και το CAS έκρινε τη δικογραφία του Ανδρεάδη – Γιατί ξεχνούν την απόρριψη της προσφυγής του Παναθηναϊκού και πιέζουν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, ενώ δεν προέκυψαν νέα στοιχεία;

Θυμίζουμε την υπόθεση μέσα από την ανάλυση του τότε νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θόδωρου Γιαννίκου:

*** «Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού είναι να ακυρώσει αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός και μπορεί να βρει ακροατήριο στην Ελλάδα που τα πάντα μετατρέπονται σε συνομωσιολογία και όχι στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ξεκάθαρη αντίληψη για το ποια είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα»
*** «Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με αθέμιτο και άσχημο τρόπο να πετύχει κάτι και ήταν μία διαδικασία που δεν τιμά κανέναν»
*** «Ηθελαν να μας πείσουν ότι με σενάρια και σκάνδαλα είχαμε άλλα αποτελέσματα από αυτά που υπάρχουν στους αθλητικούς χώρους»
*** «Δεν κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό, αλλά στους ίδιους, οι οποίοι προσπαθούν να ξεθωριάσουν την όποια ιδέα σεβασμού έχουν για εμάς. Τέλος, προκαλούν ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ξεκάθαρος ήταν ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θόδωρος Γιαννίκος, ο οποίος ανέλυσε την απόφαση του CAS, όπου ο Παναθηναϊκός εκτέθηκε, προσπαθώντας «με αθέμιτο τρόπο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, να πετύχει την αποβολή των «ερυθρολεύκων» από το Τσάμπιονς Λιγκ, μια κίνηση που μετατράπηκε σε μπούμερανγκ για τους «πράσινους». Αφού εξέθεσε τον ΠΑΟ, τονίζοντας ότι «προσπάθησε με αθέμιτο και άσχημο τρόπο να πετύχει κάτι και ήταν μία διαδικασία που δεν τιμά κανέναν», ο Θόδωρος Γιαννίκος αναφέρθηκε και στην ουσία της απόφασης του CAS που αναμένεται να επηρεάσει και την αποκαλούμενη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», δηλαδή την έκβαση της έρευνας του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, επειδή «η ουσία της απόφασης του CAS είναι ότι «στημένα» παιχνίδια δεν υπάρχουν και αυτό το έκριναν άνθρωποι που είναι στο ποδόσφαιρο για δεκαετίες». Ακόμη ο Γιαννίκος άφησε αιχμές για το πώς βρέθηκαν στα χέρια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στοιχεία της προαναφερόμενης έρευνας.
Ειδικότερα ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε: ««Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι ο Παναθηναϊκός έδωσε στην U.E.F.A. έναν φάκελό, με περισσότερες από 600 σελίδες, τον οποίον κατείχε παράνομα, με καταθέσεις και πορίσματα. Και λέω ότι ήταν παράνομο, διότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια του».
Συνεχίζοντας με την ανάλυση της απόφασης του CAS θα πρέπει να σταθούμε και στο συμπέρασμα πως ο Παναθηναϊκός «μπορεί να βρει ακροατήριο στην Ελλάδα που τα πάντα μετατρέπονται σε συνομωσιολογία και όχι στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ξεκάθαρη αντίληψη για το ποια είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα».
Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η δήλωσή του Θόδωρου Γιαννίκου ότι «η U.E.F.A. έχει πολύ αυστηρά κριτήρια, αλλά χρειάζονται στοιχεία και όχι εικασίες και σενάρια» ενώ πρόσθεσε ότι η έφεση του ΠΑΟ κατά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να εντάξει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ «ήταν καθόλα αβάσιμη».
Ακόμη προσέξτε και την εξής συνέπεια της κίνησης των «πρασίνων»: «Δεν κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό, αλλά στους ίδιους, οι οποίοι προσπαθούν να ξεθωριάσουν την όποια ιδέα σεβασμού έχουν για εμάς. Τέλος, προκαλούν ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θόδωρος Γιαννίκος στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport 24 103,3:
Για την απόρριψη της έφεσης του Παναθηναϊκού από το C.A.S.: "Η υπόθεση αυτή για τον Παναθηναϊκό είναι προσπάθεια δημιουργίας αμυνών, δηλαδή προσπαθεί, κατά τη δική μου άποψη και όταν θα βγει και το πλήρες σκεπτικό της απόφασης φαντάζομαι ότι θα είναι αποτυπωμένο και εκεί, να καλύψει τα δικά του προβλήματα. Προσπαθεί μέσω μίας διαδικασίας που είναι υπό διερεύνηση να δείξει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να αποκλείσουν τον Ολυμπιακό από την Ευρώπη. Δεν ήταν μία προσπάθεια σε επίπεδο παραπληροφόρησης, αλλά έγινε μεθοδευμένα, και απέτυχαν παταγωδώς. Υπάρχουν δεδικασμένα για άλλα σκάνδαλα και το νομικό κομμάτι του ποδοσφαίρου ξέρει πότε μία κατάσταση χρήζει διερεύνησης από μία επιτροπή. Όταν, λοιπόν,δεν έχουμε επίσημη καταγγελία σε όργανο στην Ελλάδα, απλά το καταγγέλλεις στα Μέσα, και ξαφνικά στο παρά πέντε της έναρξης του Τσάμπιονς Λιγκ κάνεις μία καταγγελία στο C.A.S., αυτό που θες να πετύχεις είναι, μέσα από τις πιο έκτακτες διαδικασίες, να παρασύρεις τους ανθρώπους που κρίνουν σε εύκολα συμπεράσματα, με βάση μόνο δημοσιεύματα. Αυτό είναι και αθέμιτο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το ποδόσφαιρο το κάνεις εγκαίρως. Στην αρχή παρείχαν πληροφορίες και πριν από περίπου ένα μήνα έκαναν την καταγγελία με σκοπό να ζητήσουν την τιμωρία. Πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσέφυγαν ξανά κατά της απόφασης της U.E.F.A., η οποία αποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με αθέμιτο και άσχημο τρόπο να πετύχει κάτι και ήταν μία διαδικασία που δεν τιμά κανέναν".
Για το αν έγινε όλο αυτό για λόγους εντυπώσεων: "Είναι μία πάγια τακτική, όχι μόνον του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων, αλλά και πολιτικών κομμάτων και προσώπων να προσπαθούν να καλύψουν τα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή να κάνουν ένα αντιστάθμισμα του προβλήματος και να αποσύρουν την προσοχή από αυτό. Υπάρχει, λοιπόν, μία προσπάθεια διαστρέβλωσης των αθλητικών αποτελεσμάτων. Δεν μπορείς να παραποιείς τα αθλητικά αποτελέσματα. Εδώ ήθελαν να μας πείσουν ότι με σενάρια και σκάνδαλα είχαμε άλλα αποτελέσματα από αυτά που υπάρχουν στους αθλητικούς χώρους".
Για τη δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από αυτές τις τακτικές: "Αυτή η προσπάθεια δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παρουσιάζει απόλυτα διεφθαρμένο και ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες δεν καταλαβαίνουν ότι ταυτόχρονα με τη μείωση του Ολυμπιακού μειώνουν και τους εαυτούς τους. Αυτό που έχει περάσει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα μπάχαλο και αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες το επιρρίπτουν στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, στην Ευρώπη υπάρχει σεβασμός για τον Ολυμπιακό και άσχετα με αυτά που λένε στον Παναθηναϊκό, στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μία στάση σοβαρή με σεβασμό στους θεσμούς, τους κανόνες και τα πρόσωπα. Αυτό, λοιπόν, δεν κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, αλλά στους ίδιους, οι οποίοι προσπαθούν να ξεθωριάσουν την όποια ιδέα σεβασμού έχουν για εμάς. Τέλος, προκαλούν ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
Για τον Ολυμπιακό: "Θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο για το νομικό κομμάτι και όχι για το αγωνιστικό. Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που κάνει μεγάλες επενδύσεις συστηματικά, μεθοδικά και αδιάκοπα, τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά την κρίση. Είναι μία ομάδα που έχει δομή και οργάνωση που αρμόζει σε ομάδες ανώτατου ευρωπαϊκού επιπέδου και δεν είναι τυχαία η θέση του Ολυμπιακού στην κατάταξη της U.E.F.A., αλλά και στη συνείδηση των φιλάθλων και των παραγόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού είναι να ακυρώσει αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός και μπορεί να βρει ακροατήριο στην Ελλάδα που τα πάντα μετατρέπονται σε συνομωσιολογία και όχι στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ξεκάθαρη αντίληψη για το ποια είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα. Για να υπάρξει απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρειάζονται να υπάρχουν πραγματικά στοιχεία και αυτά που έχουν παρουσιαστεί δεν είναι πραγματικά. Η U.E.F.A. έχει πολύ αυστηρά κριτήρια, αλλά χρειάζονται στοιχεία και όχι εικασίες και σενάρια. Δεν μπορείς με αυτόν το τρόπο και πιθανολογίες να βγάζεις ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ και το επιβεβαίωσαν με τις αποφάσεις τους και η U.E.F.A. και το C.A.S. Οπότε για να περάσουμε και στην ουσία της απόφασης «στημένα» παιχνίδια δεν υπάρχουν και αυτό το έκριναν άνθρωποι που είναι στο ποδόσφαιρο για δεκαετίες. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να καλύψει την αποτυχία του με δήθεν διαρροές από την U.E.F.A. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι ο Παναθηναϊκός έδωσε στην U.E.F.A. έναν φάκελό, με περισσότερες από 600 σελίδες, τον οποίον κατείχε παράνομα, με καταθέσεις και πορίσματα. Και λέω ότι ήταν παράνομο, διότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια του. Η U.E.F.A. έκανε τις έρευνές της, εμείς της είχαμε δηλώσει τα πάντα και ο Παναθηναϊκός έκανε κάτι μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα: ήθελε να παρέμβει για να επιβληθεί τιμωρία σε μία ομάδα. Συνήθως οι ομάδες διεκδικούν το δίκιο τους μετά την τιμωρία των άλλων ομάδων, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθεί επισταμένως και διεξοδικά να τιμωρήσει μία ομάδα, λόγω εσωτερικής αντιπαλότητας και φτάνουμε σε επίπεδο να προσπαθεί να εξοντώσει μία άλλη ομάδα".

Για την αποζημίωση που εκδικάστηκε υπέρ του Ολυμπιακού: "Αυτό είναι πραγματικότητα. Δεν υπάρχει το παραμικρό ψήγμα ότι αυτή η υπόθεση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η έφεση του Παναθηναϊκού είναι καθόλα αβάσιμη και για αυτό δόθηκε και η αποζημίωσή. Συνήθως όταν υπάρχει βασιμότητα τα δικαστικά έξοδα επιμερίζονται. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει κάτι αθέμιτο, επισταμένως, χωρίς να υπάρχει πραγματικό έρεισμα. Είναι καλό να κάνουμε αγωγές, όμως στο εξωτερικό αν δεν υπάρχει βασιμότητα είναι πιθανό να έχεις μεγαλύτερη ζημία από αυτή που θα μπορούσες να προκαλέσεις στον άλλον. Δεν μπορείς να κυνηγάς την τιμωρία του άλλου μόνο και μόνο επειδή έχεις το δικαίωμα να το κάνεις. Αυτό, λοιπόν θα έχει επιπτώσεις και εμείς δε θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε νομικές επιθέσεις χωρίς να λάβουμε τα μέτρα μας".