Ευθύνη του Καλογερόπουλου το… μπάχαλο στο γκολ του ΠΑΟ – Κατά τα άλλα; - Τα… σπόρια στην ΑΕΚ


SUPERLEAGUE

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-1

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας),
Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)


Αν το μπάχαλο στο γκολ του Μολέδο (1-0 ο ΠΑΟ στο 10’) γινόταν στην Ευρώπη, καθώς ο Καλογερόπουλος είναι διεθνής διαιτητής, πολύ δύσκολα θα έπαιρνε ορισμό ή στην καλύτερη περίπτωση, θα περνούσε καιρός μέχρι να τον ξαναβάλουν. Ισως αυτό να εξηγεί και ότι δεν εξελίσσεται στο εξωτερικό. Καθήκον του διαιτητή, αμφισβητήθηκε από τον Χιμένεθ αν σφύριξε για να εκτελεστεί το κόρνερ, είναι να σφυρίζει και να το καταλαβαίνουν όλοι και πιο πριν να κάνει σήμα με το χέρι του.
Τι φαίνεται στο βίντεο; Την ώρα που εκτελείται το φάουλ, ο Καλογερόπουλος έχει εστιάσει στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ. Δεν έκανε κίνηση με το χέρι. Στην περιγραφή ακούγεται «σφύριξε ο Καλογερόπουλος» αλλά και το ίδιο το σφύριγμα, ενώ η μπάλα είναι στον αέρα! Όμως, είναι σφύριγμα του ρέφερι ή από την εξέδρα; Ρωτάμε, επειδή δεν ακούστηκε, όπως τα άλλα, παρά περισσότερο από το συνηθισμένο. Πάντως, ο Χιμένεθ τον αμφισβήτησε, καθώς την ώρα του γκολ διαμαρτύρεται μόνο ο Ισπανός, όχι κάποιος παίκτης της ΑΕΚ, ούτε κάποιος σταμάτησε. Επαναλαμβάνουμε το μπάχαλο οφείλεται στον Καλογερόπουλο που δεν τήρησε τα προβλεπόμενα, χώρια που υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να του πέφτει κάτω η σφυρίχτρα μετά το γκολ!
Κατά τα άλλα ο Καλογερόπουλος είχε… φιλοσοφία ΑΕΚ. Εδινε κάποια ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι της. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν και κοκορομαχίες (π.χ. Λιβάγια, Κουτρουμπής), με αποκορύφωμα αυτή του 83’ (Λόπες, Βιγιαφάνιες) που προκάλεσε την αποβολή του Χιμένεθ. Δεν είχε φάσεις μέσα στις περιοχές.
Πολύ καλοί οι βοηθοί και ο τέταρτος Ζαχαριάδης.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
4 Κίτρινες 4
20 Φάουλ 20
0 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 3