Απόφαση κόλαφος για Καμμένο

***Ανοίγει πληγές ο Πάχτας!!!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVESPORT
Του Νίκου Παπαδάκου

Πλέον η «μπάλα» αλλάζει γήπεδο. Μετακομίζει σε πολιτικό. Γενικότερα σε κυβερνητικό. Με επακόλουθο η κόντρα Καμένου- Ολυμπιακού , μετά από την υπ΄ αριθμ. 4919/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς να δημιουργεί τις συνθήκες ενός πραγματικού ντέρμπι. Διότι με την συγκεκριμένη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ κατόπιν παρόδου 4ετίας υποχρεούται σε αστικό δικαστήριο, για δημόσιες κρίσεις του, να καταδικαστεί σε πληρωμή αγωγής 16.500 Ευρώ για δυσμενείς κρίσεις του, εις βάρος του (τότε) Δημάχρου Αριστοτέλη Χαλκιδικής κ. Χρήστου Πάχτα!
Η αγωγή του Δημάχρου είχε κατατεθεί με αφορμή την ομιλία του κ. Καμένου, όταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013 , μετά από την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Βελλίδειο ίδρυμα στο πλαίσιο της 48ης έκθεσης Θεσσαλονίκης , απευθυνόμενος σε πλήθος πολιτών που διαμαρτύρονταν κατά των εξορύξεων για ανεύρεση Χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική είχε πεί¨: «Πρέπει ο Πάχτας να μην κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας.».
Ποιο είναι το κρίσιμο και εξόχως σοβαρό στην ετυμηγορία; Πως το δικαστήριο έκρινε ότι « για δημόσιες κρίσεις –άσχετες με την άσκηση βουλευτικών τους καθηκόντων κι εκφεύγουν του κοινοβουλευτικού τους έργου ( ΠΠρ Αθ 1767/2015, Ππρ Αθ 2884/2014, Δι ΜΜΕ 2014/381, ΠΠρΑθ 2644/2013, ΔιΜΜΕ 2013/366 Συνταγματικό Δίκαιο Ράϊκου κι άλλους πολλούς Νόμους, τελεσίδικες αποφάσεις και διατάγματα) δεν ισχύει η αρχή του ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ που ορίζεται από το άρθρο 61, παρ. 1.
Άνοιξε κυβερνητικός Ασκός Αιόλου….
Τι απεφάνθη ακριβώς το δικαστήριο σε μια απόφαση-σταθμός; Πως «το «ανεύθυνο» του βουλευτή που προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 61 παρ. 1 και 2. ισχύει σε περιπτώσεις ποινικής ή, αστικής ευθύνης τους, αλλά σχετιζόμενες με γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους, κατ΄ αρχή στην Βουλή και στις επιτροπές της και ΟΧΙ η επί παραδείγματι έκφραση γνώμης στον Τύπο, που εκφεύγει του κοινοβουλευτικού τους ΕΡΓΟΥ. Άρα , λοιπόν, εδώ δεν έχουμε υπόθεση Καμένου, αλλά ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. Όποιος καταδίκαζε άτομα –ακόμα βουλευτής ή Υπουργός- με κρίσεις προσδιορισμούς, αναθέματα σε συνεντεύξεις μπορεί να ελεγχθεί. Άνοιξε κάτι σαν Ασκός Αιόλου ακόμα και μεγαλύτερος….
«Υπερέβη την  αγανάκτησή του»
Αρκεί να τονίσω τούτο. Επίσης καθαρογραμμένο στην απόφαση: Κατά τον χρόνο της υπό κρίσεως αγωγής , ο κ. Καμένος δεν ήταν ένας απλός βουλευτής. Εκτός από πρόεδρος των Ανεξατήτων Ελλήνων κατείχε τη θέση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης! Επίσης πως η προτροπή του (σ.σ. Λίντσαρε τε τον τον Πάχτα) αποτελεί μέρος ιδιωτικής συνομιλίας προς το κοινό θεωρήθηκε αβάσιμη. «Υπερέβη κατά τις περιστάσεις την αγανάκτησή του για την επένδυση χρυσού, και την στάση που τήρησε ο ενάγων»
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΕΣ ΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΕΞΗΣ: «Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΜΕΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΙΛΙΤΕΥΣΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΞΙΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ». ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΞΗ ΜΕΣΟΔΑΛΚΤΥΛΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ….
Περιμένουν στην σειρά….

Εδώ μιλάμε πως ένας …ντουνιάς περιμένει βουλευτές και υπουργούς. Τους έχουν στην γωνία. Για δημόσιες κρίσεις , συνεντεύξεις και σχόλια. Απαξιωτικά, υβριστικά, επιθετικά, συκοφαντικά. Η υπ. αριθμ. 4916/2017 αγωγή η οποία έγινε εν μέρει δεκτή (υποχρεώνει τον κ. Καμένο σε αποζημίωση 15.000 Ευρώ και τον καταδικάζει καταβολή δικαστικών εξόδων 1.500 Ευρώ) θαρρώ είναι η αρχή. Σε ένα τσουνάμι πως υπενθυμίζει πάντα σε όλους - με βάση την τυφλή- (αλλά όχι αλλήθωρη κατά περιστάσεις) δικαιοσύνη- πως θα γυρίσει ο τροχός. Για πλουσίους και φτωχούς. Γενικά για αδικημένους. Κυρίως για εξαπατημένους και προσβεβλημένους…