Η… γιορτή του χαλίφη στην Θεσσαλονίκη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

 Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να διαψεύσουμε ότι άνοιξαν… σαμπάνιες για τη γιορτή του «χαλίφη» που μπορεί να μην υπάρχει στο ημερολόγιο, όμως δεν είναι τυχαίο ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ της διοίκησης του «δικού μας Γραμμένου», ο Σαββίδης το είπε όχι εμείς, συνέπεσε με την ημέρα του αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1. Και επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν μόνο συμπτώσεις, συνέπεσαν και τα «όργια» των Παπαπέτρου, Σίπκα στην Τούμπα για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ.
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο σκορ και εκεί που πήγε να κάνει το 2-0 υπέρ του, σηκώθηκε το σημαιάκι του Σίπκα στο 33’  σε μια φάση που ο Ντιγκινί θα έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Ρέι. Και επειδή δεν… γελάσαμε πολύ, ήρθε και ο Παπαπέτρου στο 45’ να δώσει πέναλτι-φάντασμα σε φάση που ο Στρούγγης πήρε τη μπάλα από τον Μακ, ο οποίος βούτηξε και ο διεθνής ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, από όπου ευστόχησε ο Βιεϊρίνια. Απόδειξη ότι δηλώσεις για τη διαιτησία, θεωρώντας ότι έκρινε το ματς, έκανε μέχρι και ο ψύχραιμος Κάναντι ο δε Σπανός σχολίασε ότι «η εξυγίανση έκανε βήματα πίσω». Ας πρόσεχε, καθώς τους στηρίζει!
Ενώ τα λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η βαθμολογία σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, ο Βαγγέλης Γραμμένος θεωρεί ότι η διαιτησία πάει καλά: «Είμαστε σήμερα ευχαριστημένοι με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία; Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία γίνονται; Συγκριτικά με το παρελθόν είναι καλύτερη η εικόνα; Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Σαφώς γίνονται και λάθη. Τόσα χρόνια υπήρχε αξιοκρατία στη συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας. Αν μου απαντήσει κάποιος θετικά, θα διαφωνήσω μαζί του. Σήμερα προωθούνται διαιτητές και παίζουν όπως αξιολογούνται. Πρέπει να έρθει νέο αίμα με όρους ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι φέτος η διαιτησία είναι καλύτερη». Ένα θέμα που τίθεται είναι αν κάποιος άλλος μπορεί να απαντήσει «ναι» στις ερωτήσεις Γραμμένου, χωρίς να υπολογίζουμε τους Σαββίδη, Μελισσανίδη.
Πάντως, χιούμορ δεν έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Λίγες ώρες νωρίτερα, ήθελε να κάνει πλάκα και όταν τον ρώτησαν για χαλίφηδες απάντησε: «Μάλλον έχω καταστεί στερεότυπος απαντώντας περί χαλίφηδων. Και ο Γιώργος Σπανός του Ατρόμητου είναι χαλίφης; Γιατί δεν λένε και γι' αυτόν που η ομάδα του είναι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας; Ούτε χαλίφηδες θέλουμε, ούτε χαλιφάτα».
Η απάντηση δόθηκε στην Τούμπα.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/11/2017)