Με απαγόρευση εισόδου από έναν έως έξι μήνες απειλείται ο Χιμένεθ


Κατ’ αρχήν οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Χιμένεθ, για το κωλοδάκτυλο στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟ, δεν έχουν καμία σχέση με το άρθρο 10 με τον τίτλο «Ποινές Ποδοσφαιριστών». Το αναφέρει και η επικεφαλίδα, καθώς αυτές οι τιμωρίες έχουν σχέση με τις αποβολές των παικτών.

Αλλωστε υπάρχει και το άρθρο 11 με τον τίτλο «Ποινές σε αξιωματούχους ομάδας (αγωνιστικού χώρου)». Σύμφωνα με αυτό το άρθρο ο Χιμένεθ, με απαραίτητη προϋπόθεση να ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, απειλείται με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από έναν έως έξι μήνες.
Αναλυτικά, το άρθρο 11, παράγραφος 2: «Ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από  πέντε (5000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από ένα (1) μήνα έως έξι (6) μήνες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στην διάταξη του άρθρου 19 οπότε του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές».