Μύθοι και Θρύλοι ξαναγυρίζουνε στο "Γεντί Κουλέ"!


ΠΗΓΗ: www.neakriti.gr

Το Ηράκλειο, ζει από αυτό το Σάββατο, ένα τριήμερο πλημμυρισμένο από όμορφα χρώματα ζωντανών αναμνήσεων που ξαναγυρίζουνε στους δρόμους και στις πλατείες του και που θα ζωγραφίζουν πάνω στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ» τη Δευτέρα, την εικόνα της πιο δοξασμένης και ευτυχισμένης ποδοσφαιρικής του εποχής.

Οι «θρύλοι» ενός «μύθου» καταφτάνουν ένας ένας, μαρτυρώντας πως ότι επιτεύχθηκε στα 15 χρόνια Γκέραρντ στον ΟΦΗ, έγινε με την καρδιά τους. Από τότε άλλαξαν πολλά και στην ομάδα τους και στην πόλη που αγάπησαν. Πολλοί από αυτούς θα αναζητήσουν το αγαπημένο τους «Arigato» στην οδό Καντανολέοντος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο ως στέκι στην σύσφιξη των σχέσεων τους, αλλά δεν θα το βρουν. Υπάρχει όμως μέσα τους ο συμβολισμός του και με αυτόν έρχονται να τιμήσουν και να τιμηθούν, καθώς σήμαινε την κυρίαρχη λέξη του σκοπού της εκδήλωσης τους «Ευχαριστώ»!

Ο Γρηγόρης, ο Γιάννης, ο Πέτρος, ο Ηλίας, ο «Τζούγκα», ο Μίλτος, ο «Νίκκι», ο Μύρων, ο Χάιμε, ο Αλεσάντρο, ο Νίκος, ο Βαγγέλης, ο Γιώργος, o Κώστας, ο Θανάσης και τόσοι άλλοι, που μας μοίρασαν απλόχερα την ποδοσφαιρική ευτυχία, θα είναι εκεί, όπως τότε απέναντι σε σπουδαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Καραραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Νικοπολίδη, τον Μπασινά, τον Λυμπερόπουλο, τον Τζόρτζεβιτς,  τον Μαλέκο, τον Λαγωνικάκη, τον Κωστένογλου…

Πενήντα παιδιά εναντίον 28 φίλων, που θα κάνουν την πρόβα τους μια μέρα νωρίτερα στο «Βαρδινογιάννειο» με ένα εσωτερικό δίτερμα με την παλιά δοκιμασμένη συνταγή!

Πόσο ανεκτίμητο είναι να βλέπεις τον Ίσις και τον Βέρα να κάνουν ένα ταξίδι 28 ωρών, για αυτό το ευλαβικό προσκύνημα στον Ευγένιο του ΟΦΗ, ή τον Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς να αγωνιά να φτάσει για να γνωρίσει την αποθέωση από την κερκίδα, καλύπτοντας το πρόσωπο του με την τιμημένη φανέλα, πανηγυρίζοντας σαν τρελός!

Ο φίλαθλος κόσμος περιμένει πως και πώς να επαναφέρει το dna εκείνης της εποχής και τους νεότερους να εμπλουτίσουν το δικό τους, με αυθεντικές μορφές μιας ζωντανής ιστορίας του ΟΦΗ!



«Έλα Μιχάλης…» σφύριξε ακόμη μια φορά για τον Γκέραρντ!

Πολύ συγκινημένος είναι ο Μιχάλης Γαρεφαλλάκης, που επαξίως θα είναι ο διαιτητής που θα διευθύνει τον αγώνα «παιδιών» και «φίλων» τη Δευτέρα στο «Γεντί Κουλέ».

Στ' αυτιά του ηχεί έντονα αυτές τις μέρας το «Έλα Μιχάλης…», που άκουγε στο τηλέφωνό του, συνήθως τις Δευτέρες. Ο Ευγένιος Γκέραρντ τον προσκαλούσε να διευθύνει φιλικά τους ΟΦΗ και εκείνος πάντα ήταν παρών, έχοντας σπουδαία σχέση μαζί του. Ακόμη και σε ημέρες της ονομαστικής του εορτής έτρεξε στο BAK!

Αλλά και που θα δει και τόσους παίκτες που τους έχει παίξει σε επίσημα και φιλικά!