Αρωμα «μπλόκου» στην Κέρκυρα…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ασφαλώς και δεν θα πρωτοτυπήσουμε με τη φράση «καταγέλαστοι οι ορισμοί τους», όμως νομίζουν ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται! Ειδικότερα, θέλουν να προκαλούν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που «βράζει» με τις επιλογές και τις κακές διαιτησίες. Κάθε φορά φροντίζουν να αποδεικνύουν ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο και απόδειξη αποτελεί η επιλογή του διαιτητή Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), των βοηθών Μερκενίδη, Νικολαΐδη (επίσης της ΕΠΣ Μακεδονίας) για το εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα, η οποία έχει καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν είναι μυστικό. Α, και με τέταρτο από την Αρτα (Κουτσιαύτης).
Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι επειδή πρόκειται για εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού, βρήκαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν νέο… μπλόκο. Ποιος Ζαχαριάδης στην Κέρκυρα; Ο διαιτητής που τον έβγαλαν εκτός πινάκων και επέστρεψε παράνομα στην Superleague πέρσι τέτοια εποχή, όταν ανέλαβαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και ενώ είχε μείνει εκτός για 1,5 χρόνο; Σημειώστε ότι με τον χθεσινό ορισμό του στο νησί των Φαιάκων είναι πρώτος, μαζί με Σέζο (Κιλκίς) και Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), από πλευράς αριθμού ορισμών, καθώς θα διαιτητεύσει για έκτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα.
Οι ορισμοί είναι πολιτική και ταυτόχρονα δίνεται και περιθώριο επιλογών. Οι ρέφερι ή οι βοηθοί (το σχόλιο είναι γενικό) ξέρουν ότι και να αδικήσουν τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να τιμωρηθούν!
Ποιοι διαιτητές και βοηθοί από την ΕΠΣ Μακεδονίας; Ασχετα με τον ορισμό, θυμηθήκαμε: Είναι ή όχι η πρώην ΕΠΣ του Γραμμένου; Ο τωρινός πρόεδρός της καθόταν δίπλα-δίπλα στον πρόεδρο της ΕΠΟ την ώρα της συνέντευξης Τύπου, με την αιτιολογία ότι ήταν ο διοργανωτής του συμβουλίου της ομοσπονδίας στο «Μακεδονία Παλλάς», συμφερόντων του Σαββίδη; Υπάρχει ή όχι ηθικό ασυμβίβαστο σε αυτό που έκανε η ΕΠΟ; Δεν υπάρχουν διαιτητές άλλων ενώσεων;

Προκάλεσε με Πλατανιά

«Μαντάρα» τα έκανε ο Ζαχαριάδης στο περσινό ματς με τον Πλατανιά. Εδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη στον Στάθη (78’), ο οποίος με απλωμένο χέρι χτύπησε τον Μάριν στο πρόσωπο. Παράλληλα χαρίστηκε στον Σκαρντοβέλι, ο οποίος στο 14’ σταμάτησε με φάουλ επιθετική προσπάθεια του Ανδρούτσου που έμπαινε κατά μέτωπο, όπως και στο 30’, όταν ο ίδιος παίκτης έκανε νέο φάουλ πάλι στον Ανδρούτσο, λίγο πριν μπει (από πλάγια) μέσα στην περιοχή του Πλατανιά.

Κώλυμα

Για να αποφύγει τον ορισμό στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ο Σιδηρόπουλος έβαλε κώλυμα για την Κυριακή με το πρόσχημα ότι σφυρίζει στο Champions League (διαιτήτευσε χθες Παρί Σεν Ζερμέν-Σέλτικ), κάτι που δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Ετσι τον έβαλαν στον αγώνα ΑΕΛ-Απόλλων 1-0, όπου δεν έδειξε σε καλή κατάσταση, καθώς είχε πολλά θέματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Και αντί να τον προφυλάξουν, τον έβαλαν Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.

Καμπάνα

Αυτό έλειπε να όριζαν Καλογερόπουλο, αν και τα «παπαγαλάκια» της προπαγάνδας έλεγαν ότι πήγε καλά στο ΠΑΟ-ΑΕΚ. Τη στιγμή που οι παίκτες της ΑΕΚ «χόρτασαν» σκληρό παιχνίδι και οι «πράσινοι» φωνάζουν ότι έπρεπε να αποβληθούν οι Λιβάγια, Λόπες και Σιμόες. Ομως, τα φάουλ που έδωσε ήταν 20-20 και οι κίτρινες 4-4.

Γκάφα

Αντε η ΚΕΔ να ορίσει τον Καλογερόπουλο, επειδή έχει την ίδια άποψη με τα «παπαγαλάκια» της προπαγάνδας για τον πειθαρχικό έλεγχο. Ομως, το γεγονός ότι σφύριξε αφότου εκτελέστηκε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Μολέδο, αποτελεί τεράστια… γκάφα. Και επειδή δεν πάνε στο γήπεδο, τους λένε ότι προκύπτει από την τηλεοπτική μετάδοση. Ο Καλογερόπουλος απέδειξε ότι δεν κάνει για ντέρμπι.

Μάλαμα

Με το… καλημέρα ορίστηκε ο Τικόζογλου (Μακεδονίας), ο οποίος ανέβηκε πριν από μερικές μέρες στη Λίγκα, αν και δεν είχαν ανάγκη από παρατηρητές, καθώς τώρα έγιναν 33 για 24 διαιτητές. Ο Τικόζογλου θα πρέπει να είναι… μάλαμα, καθώς τον ανέβασαν σε ηλικία 54 ετών. Κατά τ’ άλλα θέλουν ανανέωση. Χα, χα…

Εχουν μεγάλη πλάκα…

Πάντως, τους παραδεχόμαστε αυτούς που κάνουν τους ορισμούς. Κάνουν τον κόσμο να γελάει. Τέταρτος στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός ο Βάτσιος (φωτ.) και ο Καμπούρης (Εύβοιας), ένας από τους δυο βοηθούς του Μάνταλου. Δεν φοβούνται μην θυμηθούν τι έκαναν στο Λαμία-ΑΕΚ 0-1 που έγινε στο ίδιο γήπεδο και πάθουν κάνα ψυχολογικό; Είναι το γήπεδο που ο Βάτσιος έγραψε ιστορία με το πέναλτι εκτός περιοχής, φάση που ήταν στην πλευρά του Καμπούρη που μετά έγινε και διεθνής.