Κλήση Χιμένεθ σε απολογία: Κανείς δεν πιστεύει ότι θα εφαρμόσουν τον κανονισμό (απαγόρευση εισόδου 1-6 μήνες) – Νέα ευκαιρία να ξεφτιλιστούν


Αντιγράφουμε την κλήση του Χιμένεθ σε απολογία:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 23/11/2017 και ώρα 14:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 11η αγωνιστική. Αναλυτικά:

 Α) ΠΑΕ ΑΕK, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή) : «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*  Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 10 παρ. 1 α΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Τα παραπτώματα του Χιμένεθ είναι δυο:

1)Ο τεχνικός της ΑΕΚ κινδυνεύει με μια αγωνιστική, επειδή αποβλήθηκε λόγω διαπληκτισμού με τον Κουρμπέλη, όπως αναγράφει το φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά η σχετική διάταξη:

Άρθρο 10 Ποινές ποδοσφαιριστών

1.       Για τη διατήρηση της τάξης και της πειθαρχίας στους αγωνιστικούς χώρους  και την τήρηση των διατάξεων των Κανονισμών, κατά τη διεξαγωγή τόσο των επισήμων όσο και των φιλικών αγώνων, επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές (τακτικούς και αναπληρωματικούς) οι ακόλουθες ποινές αποκλεισμού από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. α) Ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή ογδόντα ευρώ (80), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους  παρακάτω λόγους: I. Επικίνδυνο παίξιμο, ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους αγώνα, αξιωματούχους ομάδας ή θεατές, αφού προηγουμένως παρατηρηθεί από το διαιτητή και έχει γραφτεί στο Φ.Α. αυτή η παρατήρηση. Εφ’ όσον δεν έχει αναγραφεί στο Φ.Α. αυτή η παρατήρηση ο ποδοσφαιριστής μένει ατιμώρητος. II. Άρνηση υπογραφής Φ.Α. από τον ποδοσφαιριστή που έχει στον αγώνα την ιδιότητα του αρχηγού της ομάδας του. III. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από αγώνα λόγω παράβασης της παρ. 5 του άρθρου 8, (παραπτώματα Laws of the Game) εκτός εάν το παράπτωμα επισύρει βαρύτερη ποινή κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου  ή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. IV. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από αγώνα επειδή μαρκάρει βίαια από πίσω αντίπαλο θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα.

2)Ο τεχνικός της ΑΕΚ κλήθηκε για το κωλοδάκτυλο στην κερκίδα που ακολούθησε της αποβολής του και κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 1-6 μήνες.

Αναλυτικά η σχετική διάταξη που επίσης περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο:

Άρθρο 11 Ποινές σε αξιωματούχους ομάδας (αγωνιστικού χώρου)

1.       Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων. 2. Ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από  πέντε (5000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από ένα (1) μήνα έως έξι (6) μήνες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στην διάταξη του άρθρου 19 οπότε του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές  3. Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ 4. Σε περίπτωση υποτροπής, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι ποινές διπλασιάζονται. 5. Οι παρ. 2 α, β, γ και δ του άρθρου 10 ισχύουν ανάλογα.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με ποινή-έκτρωμα (μόνο με πρόστιμο) –απόφαση που είναι και κόντρα στο κατηγορητήριο - για τα επεισόδια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αντί για -3 βαθμούς και 2-4 αγωνιστικές χωρίς θεατές, δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι και στην περίπτωση Χιμένεθ θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Απλά, είναι νέα ευκαιρία για να ξεφτιλιστούν πάλι.

Μπορούν να πουν ότι Χιμένεθ έδειξε με το κωλοδάκτυλο ότι η ΑΕΚ θα βάλει ένα ακόμα γκολ και πως στην Ισπανία δεν κάνουν κωλοδάκτυλα. Επίσης, μπορούν να ισχυριστούν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος δήλωσε: «Θα μπω εγώ τώρα στη λογική αν ο κύριος Περέιρα ή ο χ ψ έκανε κάτι. Είναι θέμα πειθαρχικών οργάνων». Αρα, μπορούν να τιμωρήσουν τον Περέιρα (ή τον αρχιδιαιτητή ή τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού) αντί για τον Χιμένεθ.