Δεδικασμένο στο μπάσκετ θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για αγωγές όχι μόνο των "σφαγμένων" διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Superleague αλλά και των υποβιβασμένων!!!


Διαβάστε την παρακάτω είδηση για να διαπιστώσετε ότι η δικαστική δικαίωση διαιτητή του μπάσκετ, όπου άνοιξε τον δρόμο και για άλλες αφού κι άλλοι ρέφερι του αθλήματος προσέφυγαν στα δικαστήρια, έχει πολλές ομοιότητες και με όσα έγιναν στους πίνακες των διαιτητών της Superleague. Υπενθυμίζουμε ότι αρκετοί "σφαγμένοι" ρέφερι του ποδοσφαίρου (διατητές, βοηθοί και παρατηρητές) εξετάζουν την περίπτωση δικαστικής προσφυγής:

Τους βαράνε αλύπητα
www.ebasket.gr
Από: Γιώργος Κογκαλίδης
Τον Νικόλα Αγαδάκο δεν τον γνωρίζει πολύς κόσμος, εκτός του χώρου της διαιτησίας. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι όχι μόνο πήγε την ΕΟΚ στα δικαστήρια, αλλά κέρδισε και την υπόθεση, παίρνοντας χρήματα από την Ομοσπονδία! Χρήματα που είναι σε εξαψήφιο αριθμό και που -φυσικά- δεν πλήρωσε ο πρόεδρος ή τα μέλη του Δ.Σ. από την τσέπη τους.
Ο κ. Αγαδάκος, όντας διεθνής στη Ρουμανία, δεν μπορούσε παρά να υπολογίζεται κι ως διεθνής στην Ελλάδα, καθώς το… σήμα δεν είναι ανά χώρα, αλλά ακολουθεί παντού αυτόν που το φέρει. Η ΚΕΔ, με τις ευλογίες της ΕΟΚ, δεν όριζε σε αγώνες της Α1 τον κ. Αγαδάκο. Δεν μπορούσε να μην τον αναγνωρίζει, αλλά -θεωρούσε ότι- μπορούσε να μην τον ορίζει.
Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως τους διαιτητές της Ευρωλίγκας; Τους έχει αναγνωρίσει και η ΕΟΚ, και η ΦΙΜΠΑ, αλλά δεν τους ορίζει η ΚΕΔ. Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ενδιαφέρον.
Αναφέρει πως η ΕΟΚ προσέβαλε από πρόθεση την προσωπικότητά του και πως ο κ. Αγαδάκος υπέστη ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας δικαιούται χρηματική ικανοποίηση!
Αναφέρει πως η ΕΟΚ έκανε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός της να μην τον ορίζει, μέσω της ΚΕΔ, ως διαιτητή σε αγώνες της Α1. Η συμπεριφορά ήταν μειωτική και απαξιωτική!
Αναφέρει πως η ΕΟΚ δημιούργησε (στον κόσμο που περιβάλλει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης) αρνητική εντύπωση για τις ικανότητες του κ. Αγαδάκου, ως διαιτητή, ενώ είχε και οικονομικές συνέπειες, δεδομένου ότι η αποζημίωση για κάθε αγώνα της Α1 ανέρχεται στα 550 ευρώ περίπου!
Αναφέρει πως τα μέλη της ΚΕΔ από πρόθεση δεν τον διόριζαν ως διαιτητή σε αγώνες Α1 κατηγορίας, αν και είχε συμπεριληφθεί στους σχετικούς πίνακες διεθνών διαιτητών, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτόν τον απομόνωσαν ως διεθνή διαιτητή, εμπόδιζαν την αθλητική του εξέλιξη και γενικά του πρόσβαλαν την προσωπικότητα.
Αναφέρει πως δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχαν αντικειμενικοί λόγοι αποκλεισμού του, όπως π.χ. τιμωρία του για πειθαρχικό παράπτωμα, ή απουσία του από τις αγωνιστικές – αθλητικές του υποχρεώσεις, ή αρνητική του αξιολόγηση.
Δεν θέλουμε να σας μπλέξουμε με νομικές ορολογίες. Όπου “Αγαδάκος” βάλτε Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης, μετρήστε πόσα χρήματα έχουν χάσει τα δύο τελευταία χρόνια, συνυπολογίστε ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα κι ετοιμαστείτε για την επόμενη επιτυχία (δεν τη λες) της Ομοσπονδίας, που θα κληθεί να πληρώσει ξανά και ξανά.
Αλήθεια, μήπως κάποια στιγμή ο κ. Βασιλειάδης, ως πολιτικός ταγός, πρέπει να ενδιαφερθεί για τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει τα χρήματα η ΕΟΚ. Γιατί, φαντάζομαι, δεν παίρνει τόσα λεφτά από τον κρατικό υπολογισμό, για να τα δίνει σε αδέξιους χειρισμούς και πείσματα. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε μετρήσει τους Αντρέα Τρινκιέρι, Γιάννη Γεωργαλλή, Νίκο Αγαδάκο κι έρχονται οι Σπύρος Γκόντας, Γιάννης Φούφης και… βλέπουμε.