Σκίμπε: «Εχουμε προβάδισμα επειδή ο αγώνας ρεβάνς γίνεται στην Ελλάδα»

***Ντάλιτς: «Δεν μας φοβίζει ότι ο δεύτερος αγώνας γίνεται στην Ελλάδα, σεβόμαστε τον αντίπαλό μας»


Αμέσως μετά την κλήρωση των ζευγαριών για τα play-offs του FIFA World Cup 2018, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Ελλάδας και Κροατίας, Μίκαελ Σκίμπε και Ζλάτκο Ντάλιτς, έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις για τις επικείμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Μίκαελ Σκίμπε: «Είμαι ικανοποιημένος αρχικά που καταφέραμε να μπούμε στην κληρωτίδα για τους αγώνες μπαράζ και να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Και από την κλήρωση είμαι ικανοποιημένος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δύσκολη και δεν σεβόμαστε τον αντίπαλό μας. Πρόκειται για μια δυνατή και σκληρή ομάδα. Η Κροατία αρέσκεται να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε να αμυνόμαστε καλά. Πιστεύω ότι θα γίνουν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και στο τέλος θα φανεί το αποτέλεσμα. Είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε τον αγώνα ρεβάνς στην Ελλάδα και μας δίνει ένα ελάχιστο προβάδισμα καθώς μπορούμε να εφαρμόσουμε καλύτερα τη στρατηγική που θέλουμε, τόσο εντός, όσο εκτός έδρας, αλλά μέχρι εκεί. Όλα θα κριθούν στο γήπεδο».

Ζλάτκο Ντάλιτς: «Έχουμε πολύ σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Σίγουρα η δουλειά μας για να πάρουμε την πρόκριση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και με τη σωστή προετοιμασία, έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας υγιείς, θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας. Μπορεί να υπάρχει πίεση αλλά εκτιμώ πως έχει έρθει η στιγμή να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Είμαι αισιόδοξο. Σίγουρα θα μας δυσκολέψει το γεγονός ότι η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα, αλλά δεν μας φοβίζει».