Η λάσπη για το Καραϊσκάκη

Η ΕΠΟ είχε την ευαισθησία να βγάλει ανακοίνωση και (σωστά) να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό του οπαδού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όμως, έτσι μας δείχνει ότι διαθέτει επιλεκτική ευαισθησία.
Με αφορμή τη λάσπη που έριξαν ότι δαπανά πολλά χρήματα για να παίζει η Εθνική στο Καραϊσκάκη και αυτός τάχα είναι ο λόγος που θέλουν να την πάνε Θεσσαλονίκη ή Λάρισα, περιέργως όχι Παγκρήτιο που αποδείχθηκε ότι έχει ενθουσιώδες κοινό. Όμως, όπως προκύπτει και από την ανάρτηση του Κώστα Καραπαπά στο Facebook η Εθνική φιλοξενείται στο Καραϊσκάκη, δηλαδή δεν πληρώνει ενοίκιο. Όμως, η ομοσπονδία προτίμησε να αφήσει τη λάσπη να αιωρείται επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και ο προσωρινός (και οσονούπω μόνιμος για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια ήττα του ΠΑΟΚ) Εκτελεστικός Γραμματέας της Αλέξης Δέδες δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τα «παπαγαλάκια» τους.
«Όσο για το Καραϊσκάκη, να ενημερώσω απλώς ότι τα 200,000 που υποτίθεται δίνει η Εθνική είναι ένα ακόμα ψέμα που διακινούν τα γιουσουφάκια! Αν θέλετε να μάθετε και περισσότερα εδω είμαστε! Καλή επιτυχία στην Εθνική μας στους αγώνες μπαράζ!», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.
Η ΕΠΟ, αν λάβουμε υπόψη και τη δήλωση Γραμμένου ότι δεν υπάρχει θέμα μετακόμισης της Εθνικής έκανε πως δεν κατάλαβε. Η Εθνική μπορεί να πάει να παίξει όπου θέλει, είναι δικαίωμά της, το θέμα είναι η λάσπη που έριχναν ότι πληρώνει πολλά χρήματα για ενοίκιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που φυσικά δεν ισχύει.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον ξυλοδαρμό του οπαδού του Παναθηναϊκού:
«Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι αυτονόητη η καταδίκη του περιστατικού ωμής βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ. Για ό,τι συνέβη σε ένα σημείο των εξεδρών του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης”, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές για να ταυτοποιήσουν τους δράστες και οι τελευταίοι να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους.
Οι χούλιγκαν, πάντως, έλαβαν ήδη μία άμεση απάντηση από τους φίλους και τις φίλες της Εθνικής που βρίσκονταν στο γήπεδο, οι οποίοι αποδοκίμασαν με έμφαση την αποτρόπαια επίθεση σε έναν φίλαθλο. Ήταν από τις σπάνιες φορές που η υγιής πλειοψηφία απάντησε στην αρρωστημένη μειοψηφία, αλλά όχι και η μοναδική που η φωνή της στοιχειώδους λογικής ενώνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Ο βίαιος οπαδισμός και το μίσος, δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Οι δε εκφραστές του δεν έχουν θέση στο γήπεδο, αλλά εκεί που τους αξίζει να βρεθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών».
ΥΓ (όχι για την ανακοίνωση της ΕΠΟ): Δηλαδή αν μαζευτούν σε οποιαδήποτε κερκίδα, οποιουδήποτε αγώνα της Εθνικής με τις φανέλες των ομάδων τους οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ τι πρόκειται να συμβεί;
ΥΓ1: Μακάρι οι εποχές να ήταν τέτοιες που όλοι οι φίλαθλοι να πήγαιναν αγκαλιασμένοι στο γήπεδο.
ΥΓ2: Αυτά δεν σημαίνουν ότι επιδοκιμάζουμε το περιστατικό…
ΥΓ3: Εχουν καταθέσει όλα τα στελέχη της ΕΠΟ στον εισαγγελέα του Βόλου για τα αίσχη στον Πανθεσσαλικό στον τελικό της ντροπής ΑΕΚ-ΠΑΟΚ;