Συνάντηση Περέιρα με ΠΑΕ της Football League την Πέμπτη 28/09 - Με τη Superleague δεν τολμά επειδή δεν ξέρει τι να πει;

***Τον Κουκουλάκη γιατί τον κρύβουν και δεν πήρε μέρος στη συνάντηση με τον Λεουτσάκο;
***Ο Πορτογάλος θα απολογηθεί στη "μικρή λίγκα" για τη δήλωσή του ότι "το 75 % είναι ύποπτοι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα με τους συνεργάτες του στους εκπροσώπους όλων των ΠΑΕ της Football League την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την ωριαία συνάντηση που είχε ο κ. Περέιρα με τον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο, παρουσία των κυρίων Τριτσώνη και Τσαχειλίδη, στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε θετικό κλίμα, επισημάνθηκε η καλή διάθεση όλων των πλευρών για στενή και διαρκή συνεργασία και έγινε ανταλλαγή απόψεων για οργανωτικά θέματα που αφορούν τη διαιτησία και το πρωτάθλημα της Football League.



Τι δήλωσε ο Λεουτσάκος για τη συνάντηση με τον Περέιρα στον ΣΠΟΡ FM


Λεουτσάκος: «Να δούμε πότε και αν θα αρχίσει η Football League»

Προβληματισμένος για τις συνθήκες μέσα από τις οποίες καλείται να αρχίσει η σεζόν στη Football League δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Πότε η πιθανή σέντρα.
Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να αρχίσει η Football League περιέγραψε ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα τόνισε πως η 8η Οκτωβρίου είναι μια αρκετά πιθανή ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία του αρχιδιαιτητή, Μέλο Περέιρα, στο ΔΣ της Πέμπτης και την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί με κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του.
Αναλυτικά ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στους Μάνο Σπανόπουλο και Αλέξανδρο Ξενικάκη για:
-το πότε θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα: «Έχουμε την Πέμπτη ένα ΔΣ. Με τα τελευταία τραγικά γεγονότα, με τις ομάδες να πηγαινοέρχονται, δεν μπορούσαμε να αρχίσουμε αν δεν ξέραμε ποιοι θα έπαιζαν. Θα αποφασίσουμε με τις ομάδες πότε πρέπει να ξεκινήσουμε και αν θα πρέπει να ξεκινήσουμε, γιατί τα έσοδα είναι πενιχρά».
-τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα: «Οι ομάδες είναι τελεσίδικα οι 16, συν την ΑΕ Καραϊσκάκης και τη Δράμα. Ο Ηρακλής και ο Αγροτικός Αστέρας δεν υπάρχουν πια. Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση. Έχουν ζητήσει πολλές ομάδες να αρχίσει το πρωτάθλημα 8 Οκτωβρίου. Αν το δεχτούν οι ομάδες στο ΔΣ, θα το κάνουμε. Μας πιέζει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Φέτος θα μας δείχνει η ΕΡΤ2 και προσπαθούμε να βρούμε τη φόρμουλα, ώστε να επιλεγούν μέρες και ώρες που να μπορεί να μας παρακολουθεί ο κόσμος. Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον για τη Football League. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο δύσκολο, γιατί πέφτουν έξι ομάδες».
-τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατηγορία: «Έχουμε ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά δεχόμαστε πιέσεις από εκεί. Έχουμε κάποιες συναντήσεις με χορηγούς, αλλά τα έσοδα είναι πολύ λίγα, για να καλύψουν οι ομάδες κάποιες υποχρεώσεις, την ασφάλειά τους κλπ. Η χώρα μας έχει τέταρτο μνημόνιο. Φέτος μπήκαμε σε μια διαδικασία από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο που ανέλαβα, ώστε να κάνουμε μια μεγάλη εξυγίανση. Σε ένα μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει».
-την παρουσία του Μέλο Περέιρα στο ΔΣ της Πέμπτης μετά την παρεξήγηση για τη δήλωσή του: «Θα έχουμε στο ΔΣ παρόντα τον κ. Περέιρα, γιατί έγιναν κάποιες δηλώσεις… Προφανώς δεν είχαν ενημερώσει σωστά τον άνθρωπο και είπε ότι το 75% των αγώνων είναι στημένοι, αλλά δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις. Είναι το γνωστό σύστημα παρακολούθησης που βγάζει τόσα ματς ύποπτα και στο τέλος δεν αποδεικνύεται τίποτα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε με νέα του δήλωση πως υπήρχαν ενδείξεις. Του ζήτησα να έρθει στο ΔΣ και ο ίδιος είπε πως θέλει να αναβαθμίσει το προϊόν. Θα εξηγήσει πώς σκέφτεται να λειτουργήσει η διαιτησία φέτος και είναι σημαντική η παρουσία του. Δεν έχει ξαναγίνει να έρθει πρόεδρος της ΚΕΔ στη Football League. Κι εμείς σαν Football League δεν έχουμε οφειλές προς τους διαιτητές».