Αλλού λαλούν κοκόρια, αλλού κοιτά αν ξημερώνει

Αντιγράφουμε την ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ (28/09) το κείμενο με τίτλο «Συνάντηση Βασάλο, Γραμμένου, Περέιρα με υφυπουργό Αθλητισμού», το οποίο συνοδεύεται και από την περήφανη φωτογραφία που βλέπετε πάνω (φτου, φτου, μην τους ματιάσουμε!).

Το κείμενο λοιπόν έχει ως εξής:

«Συνάντηση με τον  υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είχε ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA Μπιορν Βασάλο παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Ευάγγελου Γραμμένου και του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή, την Πέμπτη 28/9/2017.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας και το σχεδιασμό εφαρμογής του συστήματος VAR (Video Assistant Referee), καθώς και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League».

Σε όλα τα κράτη του κόσμου η διαιτησία «είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου» και τα εισαγωγικά μπαίνουν επειδή πρόκειται για εύστοχη δήλωση του Κοντονή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου του. Όμως, από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και βλέπουμε την ΕΠΟ και την FIFA (σ.σ. αλήθεια στην Ελλάδα ήρθε η γνωστή FIFA ;), όπως και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο να συζητούν με τον υφυπουργό για τη διαιτησία, κάτι που ούτε ο Κοντονής δεν τόλμησε να κάνει με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου (εξ ου και το ερώτημα περί FIFA).

Παράλληλα βλέπουμε τον υφυπουργό να θέλει να έχει λόγο στη διαιτησία, ενώ δεν είναι του παρόντος, επισημαίνουμε πως αναπαράγει μόνο τις δηλώσεις Κοντονή (με άλλα λόγια φυσικά αλλά η φιλοσοφία του δεν αλλάζει), χωρίς να βλέπει ότι ξεφτίλισαν και ξεφτιλίζουν τη διαιτησία όσο δεν παίρνει. Όμως, το θέμα μας δεν είναι αυτό.
Ο κ. Βασιλειάδης ασχολείται με θέματα μη αρμοδιότητάς του, όχι όμως με αυτά που πρέπει να ασχολείται το κράτος. Επαναλαμβάνουμε δεν ασχολείται με θέματα αρμοδιότητάς του (εξ ου και ο τίτλος του κειμένου).

Τι εννοούμε;

Την περασμένη Κυριακή έγιναν επεισόδια στο ΟΑΚΑ μεταξύ αστυνομίας-οπαδών της ΑΕΚ και ρίψη δακρυγόνων είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακός για δώδεκα λεπτά, επειδή οι παίκτες (αλλά και οι φίλαθλοι) δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Μια εβδομάδα νωρίτερα από το ντέρμπι έγιναν πάλι επεισόδια, αυτή τη φορά στο Περιστέρι πριν τον αγώνα Λαμία-ΑΕΚ.

Αντιγράφουμε την είδηση από το news247.gr:

«Νεαροί με διακριτικά της ΑΕΚ που επέβαιναν σε περίπου 70 μηχανάκια, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στα γραφεία συνδέσμου του Ατρομήτου και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Δέκα προσαγωγές απ' την αστυνομία.

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 18:00 την Κυριακή στο Περιστέρι, όταν νεαροί με διακριτικά της ΑΕΚ που επέβαιναν σε 70 μηχανές επιτέθηκαν σε βάρος των γραφείων συνδέσμου του Ατρομήτου επί της οδού Π. Τσαλδάρη 47 με πέτρες και φωτοβολίδες. Διμοιρία των ΜΑΤ επενέβη και τους απώθησε στα γύρω στενά απ’ όπου μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές. Θυμίζουμε πως στις 20:30 θα λάβει χώρα η αναμέτρηση μεταξύ της Λαμίας και της Ένωσης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή».

Δεν εξετάζουμε ποιας ομάδας ήταν οι οπαδοί, εξετάζουμε ότι ο Βασιλειάδης δεν έκανε ούτε μια συνάντηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Λίγκα, δεν συζήτησε το θέμα κατά την επίσκεψή του στην ΕΠΟ, ούτε φυσικά κάποια δήλωση. Γιατί ο υφυπουργός δεν θέλησε να ενημερωθεί για αυτά; Το λέει και η FIFA η βία στα γήπεδα είναι και θέμα αρμοδιότητας του κράτους, δηλαδή και του υφυπουργού αθλητισμού.