Νέα εποχή; Οι διαιτητές ανήκουν σε ομάδες και όχι στις ενώσεις τους;

Πείτε το και κατάντια της διαιτησίας, αν φυσικά πιστεύει το ίδιο και ο κόσμος. Η αφορμή για το ερώτημά μας πηγάζει από δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η FIFA γνωρίζει πως η ΑΕΚ θέλει να γίνει διεθνής ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και ο ΠΑΟΚ ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Κοινώς έγιναν… ρεζίλι και στην FIFΑ με τα… καμώματα της δήθεν εξυγίανσης αλλά ταυτόχρονα «προδίδουν» και το νέο… τοπίο που υπάρχει στη διαιτησία. Το ακατανόητο είναι αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία γνωρίζει τέτοια πράγματα τι κάνει; Εχει ενημερώσει τον Περέιρα;
Πάντως, οι Βάτσιος, Παπαδόπουλος με τις διαιτησίες τους έδωσαν πολλές αφορμές να μην είναι κοινής αποδοχής. Όμως, κακώς χρεώνονται σε ομάδες, κανονικά θα έπρεπε να βγουν από τους πίνακες, επειδή έκαναν πολλά λάθη σε αρκετά παιχνίδια.
Το χειρότερο είναι πως ενώ βοά ο τόπος πως η θέση του Κύζα έχει κλείσει υποβάλλουν τους διαιτητές σε εξετάσεις και αγωνιστικά τεστ. Με απευθείας ανάθεση έπρεπε να δίνουν το σήμα της FIFA!
Ο δε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ήθελε οι ενώσεις να φύγουν από τη διαιτησία, όμως δεν βλέπει ότι τώρα κουμάντο κάνουν συγκεκριμένες ομάδες;
Για να μην αδικούμε τους Βάτσιο, Παπαδόπουλο να επισημάνουμε πως είναι στον πίνακα διαιτητής (Στυλιαράς) που, αν και έμπειροι, έχει φωτογραφηθεί με παράγοντα συγκεκριμένης ΠΑΕ (Κωνσταντίνου) και τον βάζουν στα παιχνίδια του ΠΑΟ.
Υπάρχει παρατηρητής (Κάκος) που πήγε σε σουίτα (Σαββίδης) και παραμένει με την ιδιότητα του διαιτητή αν και είχε συμφωνήσει να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ.
Υπάρχει παρατηρητής (Βέλλιος) που έβλεπε το ματς παρέα με παράγοντα του ΠΑΟΚ (Τεβεκέλης) ενώ είχε πάει στην Τούμπα για να βαθμολογήσει τον διαιτητή του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα. Οχι μόνο δεν τον τιμώρησαν αλλά τον έβαλαν ξανά στον ΠΑΟΚ.
Υπάρχουν διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές που ποστάρουν ή σχολιάζουν στο facebook, λες και είναι χούλιγκαν.

Και οι αρμόδιοι αμολάνε αετό!