Ο Κάκος αρνήθηκε πρόταση να μπει στην ΕΔ της ΕΠΣ Κέρκυρας


ΠΗΓΗ: www.corfucorner.gr (15/09)

Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η συγκρότηση της νέας Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, της οποίας εδώ και μερικές μέρες προεδρεύει ο Γιώργος Κουλόπουλος.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CorfuCorner.gr, στην τριμελή Ε.Δ θα μετέχει ως μέλος ο παλιός αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΚ, Γιάννης Μέριανος, που ήταν στην Επιτροπή και πέρυσι και ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του Κουλόπουλου.
Η πρόταση στον Μέριανο έγινε επειδή -όπως μάθαμε- αρνήθηκαν να μπούν στην Επιτροπή Διαιτησίας οι Τάσος Κάκος και Νίκος Κούλιας, που είναι διαπιστευμένοι από την ΕΠΟ και τυγχάνουν οι μόνοι στο νησί με τα απαιτούμενα προσόντα.
Ο μεν Κάκος, είπε το «όχι» προφανώς διότι η Διοίκηση Ποζίδη στην ΕΠΣ Κέρκυρας δεν αποδέχθηκε κάποιους από τους όρους και τις προτάσεις του.
Ο δε Κούλιας, φέρεται να αρνήθηκε για δυο λόγους την πρόταση να εισέλθει στην νέα Επιτροπή Διαιτησίας, στην οποία -σημειωτέον- μετείχε τα τελευταία χρόνια. Ο ένας λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει κουραστεί. Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν επιθυμούσε να ξανασυνεργαστεί με τον Μέριανο, με τον οποίο φημολογείται ότι διατηρεί «ψυχρές» σχέσεις!
Από την στιγμή, λοιπόν, που οι Κάκος και Κούλιας έδωσαν... χυλόπιτα στην Ένωση, ο Γιώργος Κουλόπουλος απηύθυνε πρόταση στον Γιάννη Μέριανο παρότι ο τελευταίος δεν είναι πιστοποιημένος. Πλέον, αναζητείται ακόμη ένα άτομο προκειμένου να «συμπληρωθεί» η «τριπλέτα» της νέας Επιτροπής Διαιτησίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει γίνει «κρούση» σε ένα πολύ γνωστό πρόσωπο, το όνομα του οποίου θα προκαλέσει έκπληξη και αίσθηση, εάν κι εφόσον απαντήσει καταφατικά στην πρόταση.
Στο μεταξύ, τα δυο -μέχρι στιγμής- στελέχη της Ε.Δ, Γιώργος Κουλόπουλος και Γιάννης Μέριανος, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη φετινή προκήρυξη της ΕΠΣΚ, όρισαν χθες Τρίτη (12/9) με κάθε μυστικότητα την τριάδα των διαιτητών που θα διευθύνουν τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕ Λευκίμμης και τον ΑΟ Κάβο. Το CorfuCorner.gr έχει κάποιες πληροφορίες για το ποια είναι τα ονόματα των ρεφερι, ωστόσο δεν θέλει να εκθέσει τις πηγές του. Εκεί στην Ένωση, όμως, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτή η τακτική είναι άσκοπη και ασόβαρη!!!
Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΚΟΥ
Αναφορικά με το ρεπορτάζ του CorfuCorner.gr στις 13/9/2017, με τίτλο «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: "Όχι" από Κάκο και Κούλια, "ναι" από Μέριανο!», ο βετεράνος διεθνής διαιτητής, Τάσος Κάκος, απεστειλε στην ιστοσελίδα μας την ακόλουθη επιστολή - απάντηση:
«Έχοντας διατελέσει διαιτητής είκοσι χρόνια πλέον, χωρίς ποτέ σε όλη τη σταδιοδρομία μου να έχει δημιουργηθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το πρόσωπό μου, με μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή δέχθηκα να συναντήσω τον Πρόεδρο ΕΠΣ Κέρκυρας κ. Π. Ποζίδη για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής διαιτησίας. Από την αρχή της συζήτησης λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μου και θέλοντας να είμαι ξεκάθαρος έθεσα τους κάτωθι όρους, οι οποίοι θα είχαν ως μοναδικό σκοπό αφενός την αμερόληπτη και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και αφετέρου την αναβάθμιση του ρόλου των διαιτητών.
1. Τα μέλη του συμβουλίου της ΕΠΣ και των ομάδων να μην έχουν καμία επαφή με τους διαιτητές
2. Η 3μελής επιτροπή να είναι εκείνη αποκλειστικά αρμόδια για τον πειθαρχικό έλεγχο, την επιβράβευση και αξιολόγηση των διαιτητών
3. Να δημοσιεύονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΠΣ, κατά την κρίση της Επιτροπής για στήριξη ή διευκρίνιση γεγονότων που αφορά τους διαιτητές
4. Να δημιουργηθεί σώμα παρατηρητών
5. Να υπάρχει γυμναστής διαιτητών
6. Να καθιερωθεί ημέρα επισκέψεων από εκπροσώπους/παράγοντες ομάδων για τυχόν παράπονα των αγώνων της προηγούμενης αγωνιστικής
7. Να επιτρέπεται στη συγκέντρωση των διαιτητών η παρουσία δημοσιογράφων και παραγόντων ομάδων καθώς και η προβολή φάσεων από αγώνες της προηγούμενης αγωνιστικής
8. Να υπάρξει ενημέρωση τόσο για όλους τους εκπροσώπους, αρχηγούς και προπονητές όλων των ομάδων μαζί, όσο και της κάθε ομάδας χωριστά, σχετικά με τους νέους κανονισμούς και να δοθούν οδηγίες.
9. Να υπάρχει αλλαγή ημέρας αγώνων (Β κατηγορίας) εφόσον δεν επαρκούν οι διαιτητές.
10. Να υπάρχουν ομοιόμορφες στολές διαιτησίας.
11. Να δημιουργηθεί σχολή διαιτησίας
12. Να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό για την εκπαίδευση διαιτητών
13. Να επικοινωνήσω με το ΣΔΠ Κέρκυρας, ώστε να παραχωρηθεί η αίθουσα και να βρεθεί κώδικας επικοινωνίας.
14. Να διατίθενται τα ποσοστά διαιτησίας και η αμοιβή των διαιτητών μιας αγωνιστικής για φιλανθρωπικό σκοπό
15. Να υπάρχει ανταπόδοση των ποσοστών διαιτησίας για να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες, διαφήμιση της σχολής διαιτησίας κλπ
16. Να γίνεται επίσημος απολογισμός της διαιτησίας από εμένα ενώπιον του ΔΣ της ΕΠΣ Κέρκυρας μία φορά τον μήνα
17. Να υπάρχει αμοιβή κίνησης
18. Να ανακοινωθούν και συζητηθούν στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου και ακολούθως να δημοσιευθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις ώστε να γνωρίζουν όλοι τα πλαίσια συνεργασίας μας
Με μεγάλη μου λύπη οι ανωτέρω όροι δεν έγιναν δεκτοί και έτσι βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να αρνηθώ τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής διαιτησίας.
Έχοντας παγκόσμια αναγνώριση (συμμετοχή σε 75 διεθνείς αγώνες), αναγνωριστεί ως ο καλύτερος διαιτητής πανελληνίως (ρεκόρ : 141 αγώνες SUPERLEAGUE , 4 τελικοί κυπέλλου Ελλάδος, 6 άτυποι τελικοί PLAY OFF, 6 φορές καλύτερος διαιτητής από ποδοσφαιριστές, συμμετοχή στα περισσότερα ντέρμπυ από κάθε άλλο διαιτητή) σφυρίζοντας σε παιχνίδια όπου επικρατούσε εκρηκτικό κλίμα, εξαιτίας του φανατισμού των οπαδών στάθηκα όρθιος και αντικειμενικός συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Η επιθυμία μου για ανάμειξη στα διοικητικά της διαιτησίας της Κέρκυρας, στον τόπο όπου γεννήθηκα που με ανέδειξε και τον αγαπώ, αποσκοπούσε στο να αναβαθμιστεί η αξιοπιστία και η εγκυρότητα του λειτουργήματος του διαιτητή, η οποία βρίσκεται στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της Κερκυραϊκής διαιτησίας.
Όλα όσα γράφτηκαν έχουν χροιά εμπαθούς προσωπικής επίθεσης και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο που επεδίωξα με αυτή μου την κίνηση ήταν να προσφέρω στον τόπο μου. Για αυτό τον λόγο και για να προστατέψω την υπόληψή μου επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου κατά παντός υπευθύνου».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας μέσω της παρακάτω ανακοίνωσής της, ενημερώνει για ορισμένες αποφάσεις της που αφορούν θέματα διαιτησίας, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CorfuCorner.gr:
 «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ Κέρκυρας:
1. Τα επιμορφωτικά μαθήματα διαιτησίας θα γίνονται κάθε Δευτέρα στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές Κάκο Αναστάσιο και Κούλια Νικόλαο, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ορίζει η επιτροπή, οι οποίοι θα αναλάβουν και τις γραπτές εξετάσεις για την κατάταξη των διαιτητών.
2. Την εκγύμναση των διαιτητών και τις αγωνιστικές δοκιμασίες θα αναλάβει ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής των μικτών ομάδων κ. Άρης Λούβρος».