Ο Περέιρα τα ξέρει, όμως κάνει τα αντίθετα!


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

ΒΑΊΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχικά ο Περέιρα, κατά τα… φαινόμενα αρχιδιαιτητής, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν διαχωρίζει τους διαιτητές σε Βορρά και Νότο. Όμως, στη στελέχωση των πινάκων, δεν κατάλαβε ότι ήρθε στην Ελλάδα λόγω της αποτυχίας των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, βγάζοντας πίνακες που θα έβγαζαν οι τελευταίοι και κόβοντας διαιτητές βοηθούς και παρατηρητές που δεν όριζε το δίδυμο, οι οποίοι κατά σύμπτωση είχαν στοχοποιηθεί από συγκεκριμένες ΠΑΕ, παράλληλα με την προπαγάνδα τους.

Παράλληλα ο Πορτογάλος είχε διαβεβαιώσει ότι θα λάβει υπόψη του τις επιδόσεις τους αγωνιστικά τεστ. Όμως, έμειναν εκτός διαιτητές που τα πέρασαν και συμπεριλήφθηκαν οι Γκράνας (Θράκης), Θάνος (Γρεβενών), οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν το yo yo. Ο μεν πρώτος έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία, άρα μένει οριστικά εκτός, ο δεύτερος έχει μια ευκαιρία ακόμη. Λες και τους παρακαλάνε να γίνουν διαιτητές.

Να μην ξεχάσουμε και τα σκάνδαλα στα αγωνιστικά τεστ που κόπηκε ο Γιάχος και ο Λαμπρόπουλος, ενώ καταγγέλθηκε ότι έπρεπε να συμβεί το ίδιο και με τους Καλογερόπουλο, Στυλιαρά, καταγγελία που δεν έχει απαντηθεί από τους αρμοδίους.

Χθες… ο Περέιρα επανήλθε με νέα δήλωσή του και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι ότι οι πίνακες που έβγαλε είναι για τα… μπάζα. Αφού έκανε «διεξοδική ανάλυση» της ελληνικής διαιτησίας, δεσμεύεται ότι «θα ανακοινώσουμε σύντομα σημαντικά μέτρα για θέματα που θεωρούμε σημαντικά και ωφέλιμα για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα. Θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η ανακάλυψη και ανάδειξη διαιτητών, προγράμματα διατήρησης και ανάπτυξης ικανοτήτων ταλέντων των διαιτητών, ακόμη και αλλαγές ή προσαρμογές στην οργάνωση της διαιτησίας. Άλλο ένα θέμα, το ίδιο σημαντικό με τα προηγούμενα, είναι η αξιολόγηση των διαιτητών, οι προαγωγές και οι υποβιβασμοί τους, διαδικασία η οποία θα είναι ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντά μας».



Μήπως άλλο Περέιρα κι άλλο Δεδέιρα; Ένα… θέμα σαν τον δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ;





Θα μπορέσει αν φύγουν

 Εμείς θα παραδεχθούμε ότι ο Περέιρα έχει καταλάβει τι γίνεται στην ελληνική διαιτησία μόνο αν διώξει από δίπλα του τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Θα ήταν καλό και να τοποθετηθεί για το αν ο ορισμός του Καλογερόπουλου στο ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 αποτελεί δική του ευθύνη ή άλλων. Ολη η Ελλάδα ήξερε ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι ακατάλληλος για παιχνίδι του Ολυμπιακού και τώρα που επιβεβαιώθηκε, σημαίνει ότι είναι ακατάλληλος και να σφυρίζει. Τι θα πράξει ο Περέιρα με τον Καλογερόπουλο; Θα τον υποβιβάσει και μετά από λίγο θα τον επαναφέρει; Όπως έκανε πέρσι το δίδυμο;







Πληθυντικός

«Θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα σημαντικά μέτρα», δεσμεύεται ο Περέιρα με τη χθεσινή δήλωσή του, δηλαδή στον σχεδιασμό περιλαμβάνει και τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Παράλληλα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στους συναδέλφους του στην ΚΕΔ και στους διαιτητές. Αρα η αποτυχία είναι δεδομένη, καθώς και τα μέτρα αναμένεται να είναι… φωτογραφικά! Είναι ποτέ δυνατόν το δίδυμο της ΚΕΔ να έχει ξεφύγει από την φιλοσοφία του;



Ομολογία

 Η εξαγγελία περί υποβιβασμών και ανόδων των διαιτητών δεν αποτελεί μόνο ομολογία αποτυχίας από τον Περέιρα, ταυτόχρονα θυμίζει και το… γεφύρι της Αρτας. Ολοι οι προκατοχοί του, μέχρι και ο Ντάλας, είχαν εξαγγείλει τους ανοιχτούς πίνακες, όμως ουδείς τους υλοποίησε! Φαίνεται πως πρόκειται για παγκόσμια… πατέντα, ώστε …κοιμίζουν τον κόσμο!





Περί ΚΕΔ

«Θα ανακοινώσουμε ακόμη και αλλαγές ή προσαρμογές στην οργάνωση της διαιτησίας», προαναγγέλλει στη χθεσινή δήλωσή του ο Περέιρα. Σε απλή… μετάφραση ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο του Κάκου στην ΚΕΔ, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την περίπτωση του Παπασταμάτη, καθώς πλέον ο κανονισμός προβλέπει και είσοδο μη διαιτητών στο κορυφαίο όργανο. Δεν θα τους νοιάξει αν θα φανεί ότι δεν κουμάντο; Ηδη φαίνεται…





Ανάγκη

Ο Περέιρα δεσμεύεται ότι η ΚΕΔ «θα λαμβάνει αποφάσεις με απόλυτα ανεξάρτητο και αμερόληπτο τρόπο. Ωστόσο, μόνο με την βοήθεια όλων και την υποστήριξη της διοίκησης της ΕΠΟ, θα έχουμε επιτυχία στο σημαντικό καθήκον μας». Αφού κάνει ό,τι θέλει η FIFA γιατί έχει ανάγκη τη στήριξη της ΕΠΟ; Σύννεφο το δούλεμα!





Οι ορισμοί του Κυπέλλου

Αν και την Τρίτη έχει παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου η ΚΕΔ προτίμησε να μην ανακοινώσει χθες αλλά την Δευτέρα τους ορισμούς. Μάλλον δεν ήθελαν να φανούν οι προθέσεις τους για το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός στα πλαίσια της μεθεπόμενης (5ης) αγωνιστικής της Superleague. Ο άλλος λόγος ότι οι «ερυθρόλευκοι» και η ΑΕΚ παίζουν και στο Κύπελλο με Αστέρα, Λαμία, αντίστοιχα, και θέλουν να δουν πως θα πάνε τα ματς.





Άλλο λόγια, άλλο έργα

Από τη μια μας λένε ότι στόχος τους είναι η μείωση του αριθμού των διαιτητών, από την άλλη δεν έχουν λύσεις. Αν είχαν θα ανακοίνωναν τους ορισμούς του Κυπέλλου, χωρίς να φοβούνται αν θα δείξουν τις προθέσεις τους για ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Υποψήφιοι είναι οι Σιδηρόπουλος (φωτ.), Μάνταλος και Κομίνης που συνεχώς αδικούν τον Ολυμπιακό. Τα ίδια Περέιρα, τα ίδια Δεδέιρα ως παράφραση του ρητού «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»!







Η λέξη «κολλημένοι», επειδή θέλουν να βάλουν αγωνιστικά μπλόκα στον Ολυμπιακό ξεκινά από κάπα. Είναι το γράμμα από το οποίο ξεκινούν οι διαιτητές που ορίζουν στα ματς των «ερυθρολεύκων». Και στα τέσσερα παιχνίδια! Προηγήθηκαν οι Καραντώνης, Κατσικογιάννης, Καλογερόπουλος και σήμερα ο Κουτσιαύτης (φωτ.)! Οι τρεις πρώτοι, ειδικά ο Καλογερόπουλος, αδίκησαν τον Θρύλο.



 Ο Βασίλης Νικολακάκης (φωτ.), ο βοηθός από το Ηράκλειο, τη δεύτερη αγωνιστική (ΠΑΟ-Λεβαδειακός) έκανε ένα σημαντικό λάθος. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε ο φίλος του Κουκουλάκη να μείνει εκτός μόνο μια αγωνιστική και να οριστεί στο παιχνίδι Πλατανιάς-Κέρκυρα. «Είσαι τυχερός που δεν μπήκε γκολ. Ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος. Δεν θα έχεις πλέον θέμα», του είπε στα αποδυτήρια ο παρατηρητής Σταθόπουλος (Αχαϊας). Προφητικός!