Επιστολή-καταπέλτης Τζώρτζογλου σε FIFA-UEFA που καταγγέλλει «παραπλάνηση και κοροϊδία των ΕΠΣ και αλλοίωση των αποφάσεων της ΓΣ της ΕΠΟ» - «Αποδεικνύεται σκόπιμη και οργανωμένη ενέργεια»

*** «Η Επιτροπή Εξομάλυνσης, συνειδητά και χωρίς κανένα ίχνος ευθιξίας ( δεν την περίμενε κανείς άλλωστε από κυβερνητικούς υπαλλήλους κακής ποιότητας), έκανε τη δουλειά για την οποία διορίστηκε. Παρέδωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο στις διαθέσεις της κυβέρνησης και της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας με τρόπο που είναι αντίθετος με το ποδοσφαιρικό ήθος και με διαδικασίες που δεν τιμούν αυτούς που την διόρισαν για να υπερασπιστεί, δήθεν, την ισχύ του Καταστατικού και των κανονισμών της FIFA»

*** «Η εξαπάτηση όλων των Ενώσεων – μελών της Ε.Π.Ο., πλην ίσως μερικών που ήξεραν τι θα συμβεί και δεν αντέδρασαν για δικό τους εκλογικό όφελος σε συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι δεδομένη και τίποτε δεν μπορεί να την αλλάξει ή να την δικαιολογήσει»


*** «Αισθάνομαι, δυστυχώς, απόλυτα δικαιωμένος από τους φόβους που εξέφρασα στις συναντήσεις μαζί σας και ΕΠΙΜΟΝΑ δημόσια κατέθεσα. Οι ίδιοι φόβοι καταγράφονται και στην αλληλογραφία που είχα μαζί σας»

***«Αν η διάταξη για τα κωλύματα εκλογιμότητας δεν αποσύρονταν από το σχέδιο καταστατικού του Δρόσου δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση να ψηφιστεί το καταστατικό με ότι σήμαινε αυτό για τον εμπνευστή της διάταξης και τους ομοίους του»

*** «Η σκόπιμη αυτή ενέργεια αποδεικνύει την οργανωμένη παραπλάνηση της Γενικής Συνέλευσης και τη δική μου προσωπικά. Γιατί; Επειδή ναι μεν αφαιρέθηκε τυπικά η διάταξη της παραγράφου 1 του Παραρτήματος Α του προτεινόμενου σχεδίου καταστατικού, που δημιουργούσε το αξεπέραστο πρόβλημα, αλλά την ίδια ώρα με ευθύνη της Επιτροπής Εξομάλυνσης και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον κ. Κοντονή εμφανίζονταν μια άλλη που έλεγε τα ίδια με την προηγούμενη με άλλα λόγια, δηλαδή ότι «….η Ε.Π.Ο. είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διέπεται από τους κανόνες της ελληνικής έννομης τάξης»

*** «Τα απολύτως παρανοϊκά και έξω από κάθε έννοια νομικού πολιτισμού κωλύματα, που καταργούν το τεκμήριο αθωότητας και ανατρέπουν την Συνθήκη της Ρώμης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι και πάλι παρόντα στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και αυτή τη φορά εγκεκριμένα χωρίς καν να εμφανίζονται»

*** «Θεωρώ δεδομένο, πως τώρα, που είστε γνώστες όσων συνέβησαν και – το κυριότερο- που οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο η διάταξη που εγκρίθηκε, χωρίς να ενημερωθούν, σύμφωνα με το καταστατικό, οι Ενώσεις θα αναλάβετε πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που δημιουργείται και το οποίο απειλεί ευθέως τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο., την οποία είμαι σίγουρος ότι υπερασπίζεστε»

Για τη διαιτησία αναφέρει:

*** «Αποτυχημένοι στην πράξη κρίθηκαν από την ίδια τη FIFA οι κ.κ. Τριτσώνης και Κουκουλάκης και για το λόγο αυτό η FIFA διόρισε άλλον Πρόεδρο στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., τον Πορτογάλο κ. Περέϊρα»

*** «Πως γίνεται αυτοί οι κύριοι να παραμένουν ακόμη στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., να θεωρούνται συνεργάτες του κ. Περέϊρα, να διοικούν μαζί του τη διαιτησία, να βγάζουν πίνακες και να αποφασίζουν για το μέλλον των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο;»

Αναλυτικά:

Προς

κ. Βασαλο

κ. Λακοβιτς

κ. Ακαλκατσι

κ. Άντζελο Ρηγόπουλο



Κοινοποίηση:.

Π.Δ.Ε ΕΠΟ

Υφυπουργό Αθλητισμού

Πρόεδρο FIFA κ. ΙNΦΑΝΤΙΝΟ

Γενική Γραμματέα FIFA κ. Σαμουρα

Πρόεδρο UEFA κ. Σεφεριν

Γενικό Γραμματέα UEFA  Κ. Θεοδωριδη

Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της Ελλάδος

Super League

Football League



ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ – ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ



Κύριοι,

Στη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων – μελών της Ε.Π.Ο. (30.06.2017) με θέμα της την έγκριση του νέου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο εισηγήθηκε η διορισμένη από την FIFA Επιτροπή Εξομάλυνσης, έλαβε χώρα μια μεγάλη ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ – ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των εκπροσώπων των Ενώσεων, καθώς αφενός δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί και αφετέρου το σχέδιο του καταστατικού που εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο διαφέρει σε πολλά σημεία και άρθρα από αυτό που εκβιαστικά εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση, γεγονός στο οποίο είσαστε όλοι μάρτυρες.

Κυρίως την θεωρώ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ στο πρόσωπο μου, ακόμη μεγαλύτερη και ΠΟΛΛΑΠΛΗ, αφού κατά την δεύτερη συνάντηση που με προσκαλέσατε να έχω μαζί σας το πρωί της 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 στο ξενοδοχείο KARAVEL, στην οποία ήταν παρόντες ο κ. ΛΑΚΟΒΙΤΣ ο κ,. Βασσαλο και ο κ. Ρηγοπουλος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Γεώργιος Κουτεντάκης, διαβεβαιώσατε και εμένα για το ίδιο, ακριβώς, που λίγο αργότερα, στην Γενική Συνέλευση, διαβεβαιώνατε ( είμαι βέβαιος ότι έχει, φυσικά, καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά) και όλους τους συναδέλφους – προέδρους Ενώσεων – Μελών της Ε.Π.Ο. και εκπροσώπους Ενώσεων.

Ότι, δηλαδή, η Διάταξη για τα κωλύματα εκλογιμότητας, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Κ. Κοντονής επίμονα ζητούσαν να επιβάλουν στο καταστατικό της ΕΠΟ {για λόγους, πιθανόν, καθαρού ρεβανσισμού και εκδίκησης) – με διαβεβαιώνατε επαναλαμβάνω δυο ώρες πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης και εμένα και όλους ότι η επίμαχη Διάταξη για τα κωλύματα εκλογιμότητας είχε αφαιρεθεί και πως θα μπορούν οι συνάδελφοι πρόεδροι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει, να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της Ε.Π.Ο. και να μπορούν να συμμετέχουν στα όργανα του ποδοσφαίρου.

Γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και όλοι, πλην μερικών, συνάδελφοι – πρόεδροι Ενώσεων ότι αν η διάταξη για τα κωλύματα εκλογιμότητας δεν αποσύρονταν από το σχέδιο καταστατικού του Δρόσου δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση να ψηφιστεί το καταστατικό με ότι σήμαινε αυτό για τον εμπνευστή της διάταξης και τους ομοίους του.

Για να γίνω πιο σαφής η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ αυτή αφορά στην αυθαίρετη, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση όπως το καταστατικό ορίζει και εντός των καταστατικών προθεσμιών που ρητώς καταγράφονται στο σχετικό άρθρο, απαίτηση να εγκριθεί από τους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση μία διάταξη που περιλαμβάνεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την οποία «………….Η Ε.Π.Ο. είναι νομικό πρόσωπο που διέπεται από τους κανόνες της ελληνικής έννομης τάξης και λειτουργεί με βάση το καταστατικό της και τους κανόνες και τις οδηγίες των FIFA και UEFA».

Η σκόπιμη αυτή ενέργεια αποδεικνύει την οργανωμένη παραπλάνηση της Γενικής Συνέλευσης και τη δική μου προσωπικά. Γιατί; Επειδή ναι μεν αφαιρέθηκε τυπικά η διάταξη της παραγράφου 1 του Παραρτήματος Α του προτεινόμενου σχεδίου καταστατικού, που δημιουργούσε το αξεπέραστο πρόβλημα, αλλά την ίδια ώρα με ευθύνη της Επιτροπής Εξομάλυνσης και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον κ. Κοντονή εμφανίζονταν μια άλλη που έλεγε τα ίδια με την προηγούμενη με άλλα λόγια, δηλαδή ότι «….η Ε.Π.Ο. είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διέπεται από τους κανόνες της ελληνικής έννομης τάξης».

Σύμφωνα με όσα η νέα διάταξη εννοεί, καθαρά και ξάστερα, η Ε.Π.Ο. είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που είναι πλήρως ελεγχόμενο από την κυβέρνηση και το κράτος, υποχρεούται να λαμβάνει πάντα υπόψη της τον αθλητικό νόμο, τίποτε δεν μπορεί να κάνει χωρίς την έγκριση του νόμου και του Υπουργού και οι συνάδελφοι που βρέθηκαν κατηγορούμενοι με βούλευμα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι γιατί ισχύει ο νόμος, άρα και τα κωλύματα εκλογιμότητας του νόμου, που υποτίθεται ότι η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. δεν τα ενέκρινε και αποσύρθηκαν.

Τα απολύτως παρανοϊκά και έξω από κάθε έννοια νομικού πολιτισμού κωλύματα, που καταργούν το τεκμήριο αθωότητας και ανατρέπουν την Συνθήκη της Ρώμης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι και πάλι παρόντα στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και αυτή τη φορά εγκεκριμένα χωρίς καν να εμφανίζονται.

Αισθάνομαι, δυστυχώς, απόλυτα δικαιωμένος από τους φόβους που εξέφρασα στις συναντήσεις μαζί σας και ΕΠΙΜΟΝΑ δημόσια κατέθεσα. Οι ίδιοι φόβοι καταγράφονται και στην αλληλογραφία που είχα μαζί σας. Θέλετε μια πρώτη απόδειξη; Το πρώτο δείγμα της σκόπιμης ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, που συντελέστηκε στην Γενική Συνέλευση με το καταστατικό, φάνηκε ήδη στην διευκρινιστική επιστολή στις 3/8/2017, την οποία η Εκλογική Επιτροπή έστειλε στις Ενώσεις – Μέλη της Ε.Π.Ο. ενόψει των εκλογών στις 18.08. 2017. Στην επιστολή αυτή καθαρά αναφέρεται ότι, ο κάθε υποψήφιος πρέπει να καταθέσει στην Ε.Π.Ο. υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνει ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα του ν. 2725/1999 (άρθρο 3, παράγραφος 1) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η δήλωση αυτή, που οδηγεί όλους τους υποψήφιους να αποδέχονται πλήρως τις διατάξεις του αθλητικού νόμου, ζητείται ακριβώς επειδή υπάρχει στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 1 για την υποχρέωση της Ε.Π.Ο. να δεσμεύεται από «την ελληνική έννομη τάξη».

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης, συνειδητά και χωρίς κανένα ίχνος ευθιξίας ( δεν την περίμενε κανείς άλλωστε από κυβερνητικούς υπαλλήλους κακής ποιότητας), έκανε τη δουλειά για την οποία διορίστηκε. Παρέδωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο στις διαθέσεις της κυβέρνησης και της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας με τρόπο που είναι αντίθετος με το ποδοσφαιρικό ήθος και με διαδικασίες που δεν τιμούν αυτούς που την διόρισαν για να υπερασπιστεί, δήθεν, την ισχύ του Καταστατικού και των κανονισμών της FIFA.

Η εξαπάτηση όλων των Ενώσεων – μελών της Ε.Π.Ο., πλην ίσως μερικών που ήξεραν τι θα συμβεί και δεν αντέδρασαν για δικό τους εκλογικό όφελος σε συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι δεδομένη και τίποτε δεν μπορεί να την αλλάξει ή να την δικαιολογήσει. Ελπίζω να θυμάστε όλοι πολύ καλά τη δική μου τοποθέτηση για τα επίμαχα ζητήματα καθώς και ότι η Ε.Π.Σ. Ηρακλείου δεν ψήφισε την διάταξη – ντροπή, που ακυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταντάει την Ε.Π.Ο. να διοικείται μόνο από αρεστούς σε κάθε κυβέρνηση. Για τους υπόλοιπους κάτι θα ανακαλύπτεται κάθε φορά για να είναι εσαεί κατηγορούμενοι.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή για να περάσει έτσι χωρίς κανείς να αντισταθεί και χωρίς κανείς να αναδείξει το μέγεθος της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ που συνέβη. Θεωρώ δεδομένο, πως τώρα, που είστε γνώστες όσων συνέβησαν και – το κυριότερο- που οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο η διάταξη που εγκρίθηκε, χωρίς να ενημερωθούν, σύμφωνα με το καταστατικό, οι Ενώσεις θα αναλάβετε πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που δημιουργείται και το οποίο απειλεί ευθέως τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο., την οποία είμαι σίγουρος ότι υπερασπίζεστε.

Με την ευκαιρία παρακαλώ πολύ να σημειώσετε δύο, ακόμη, θέματα.

Το πρώτο αφορά στην άρνηση της Επιτροπής Εξομάλυνσης να δεχθεί να ισχύσει και φέτος η διαδικασία διακανονισμού μεταξύ των ερασιτεχνικών σωματείων που οφείλουν, είτε στην Ένωση, είτε στην Ε.Π.Ο., ώστε τα σωματεία αυτά να μπορούν να πραγματοποιήσουν μετεγγραφές και να πάρουν μέρος στις διοργανώσεις.

Οφείλω να σας μεταφέρω την αγανάκτηση και πικρία από την πλειοψηφία των συναδέλφων προέδρων Ενώσεων με τους οποίους συνομιλώ για την ΚΟΡΟΪΔΙΑ, την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και την χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας αντιμετώπιση από την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ του αιτήματος της Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ και άπαξ, έστω, διακανονισμό των οφειλών των ερασιτεχνικών σωματείων την ίδια ώρα που και το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο τυγχάνει ευεργετικών συμπεριφορών καθώς οφείλει εκατομμύρια ευρώ στις αποζημιώσεις των διαιτητών και η Ε.Π.Ο. αλλού κοιτάζει και την ίδια ώρα που τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης της Ε.Π.Ο. κοστίζουν στην Ομοσπονδία από 8.000 ευρώ έως 16.000 ευρώ τον μήνα έκαστος….

Το δεύτερο αφορά στα θέματα διαιτησίας και ειδικά στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. Αποτυχημένοι στην πράξη κρίθηκαν από την ίδια τη FIFA οι κ.κ. Τριτσώνης και Κουκουλάκης και για το λόγο αυτό η FIFA διόρισε άλλον Πρόεδρο στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., τον Πορτογάλο κ. Περέϊρα. Αν δεν είχαν αποτύχει θα συνέχιζαν αυτοί να διοικούν την διαιτησία, να αποφασίζουν για όλα και να κάνουν ότι θέλουν με την κάλυψη της FIFA. Μιλάμε για τους ίδιους κυρίους που διορίστηκαν από τον κ. Κουτσοκούμνη παράνομα στην Επιτροπή Διαιτησίας και αποζημιώνονται με χιλιάδες ευρώ ο καθένα το μήνα επίσης παράνομα.

Πως γίνεται αυτοί οι κύριοι να παραμένουν ακόμη στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., να θεωρούνται συνεργάτες του κ. Περέϊρα, να διοικούν μαζί του τη διαιτησία, να βγάζουν πίνακες και να αποφασίζουν για το μέλλον των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ελπίζω οι απόψεις μας να συμπίπτουν με τον Συνάδελφο και πιθανότατα αυριανό Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελο Γραμμένο, που εκπροσωπεί σήμερα την πλειοψηφία των Ενώσεων – μελών της Ε.Π.Ο. και διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία την προσήλωση του στη νομιμότητα, την εξυγίανση, την κάθαρση και την κανονικότητα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σας για να ξεπεραστούν τα παραπάνω αδιέξοδα και προβλήματα ούτως ώστε να αποφευχθούν νέες ενστάσεις και προσφυγές που μόνο κακό θα κάνουν στο Ποδόσφαιρο μας

Σε ΑΜΕΣΗ αναμονή απάντησης σας…

META TIMHΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ     ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ